Mikor vettétek először észre, hogy rengeteg itt a bevándorló?
Elegánsan trollkodsz! :)
Az első néhány sort olvasva elhinné az ember, hogy komolyan is veszed a hülyeséget, közben pedig az a cél, hogy "egyszerűségi bizonyítványt" állíts ki magadról - pontosabban egy fiktív Fidesz-pártiról! :D
Nincs rá jobb szó: elegáns!
21
Semmi elegáns sincs ebben, egy 15évestől szép próbálkozás, felnőtt emberhez viszont elég ostoba.
Nekem semmi problémám nincs azokkal, akik integrálódnak és dolgoznak. A nyelv megtanulása azért is nehéz sokaknak, mert idősebb korban már nehezebben megy (akik családdla jönnek, azoknak a gyerekeik jobban fognak tudni magyarul, mint az anyanyelvükön), plusz a munkavégzéstől is függ. Aki heti 6-7 napot dolgozik (például ahogy írtad gyros árusként), akkor idő és energia nincs megtanulni a nyelvet.
Gondolj erre úgy, hogy fordított esetben te is kimehetsz és kezdhetsz életet szinte bárhol a világban. Én is laktam kint családdal Németországban és én húgommal jól beszéltem németül, szüleim a munka mellett nem tudtak olyan jól megtanulni. Írországban is éltem (oda család nélkül költöztem), ott tanultam. Ők is kinézhettek volna engem.
A világ változik és már nincs egy "tiszta magyar vérű" ember sem, midnenkiben több vér keveredik és így van és lesz is az országokkal is. Enyhülés a bevándorlással kapcsolatban akkor fog bekövetkezni, amikor a bevándorlók anyaországában javulás lesz politikailag/gazdságilag/jogi szinten. A bevándorlók nagy része haza kölzözne, ha tehetné, azonban vagy olyan gyopár körülménykebe kellene élnie, hogy az embertelen vagy nem lenne megélhetési forrása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!