Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A politika miért vált ki...

A politika miért vált ki ilyen gusztustalan indulatokat az emberekből?

Figyelt kérdés

Ez ezen az oldalon is megfigyelhető, de természetesen sok más helyen is.

Azt látom - és ez a kérdés kategóriájától független, nem csak Magyarországon érvényes -, hogy a politikával foglalkozó emberek jelentős része szörnyen frusztrált és kapva kap minden egyes alkalmon, mikor a frusztráltságát egy vele ellentétes oldalt képviselő emberre zúdíthatja, sőt, nem is kell, hogy vele ellentétes oldalon álljon az illető, elég, ha csak egy dologban nem értenek egyet és máris jön a "vihar".

Én is írhatok ide akármilyen hozzászólást, kifejthetem a véleményem, rögtön hazaáruló senki vagyok egyesek szemében.

Voltam én már egyébként itt és több más fórumon is fideszes, momentumos, libsi, hazaáruló stb.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy az anonimitás mögé bújva gyűlölködnek az emberek - persze sokszor erről van szó -, tüntetéseken, demonstrációkon is gyakran habzó szájjal a másik halálát kívánva kurwaanyázzák egymást a felek.

A legszörnyűbb az, mikor alapvetően kedvesnek és nyugodtnak tűnő idősebb emberek, vagy értelmesnek tűnő fiatalok, ha felmerül a politika, mint téma, akkor - mint a pirája csapat, ha vért éreznek - teljesen megbolondulnak.

2020. nov. 19. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Mert itthon, az emberek napi életébe túlságosan belefolyik a politika. Sok agymosó, manipulatív propaganda mellékhatása.
2020. nov. 19. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:
87%
A napi szintű megkeseredettség teszi ilyenné az "embereket". Máshol, máshogy nem sok esély van arra, hogy valaha is magukra tudják vonni mások figyelmét. Szerintem sem egészséges ez, - mert normális emberek akkor is tudnak kommunikálni egymással, ha szöges ellentétben állnak a nézeteik, de EZ nem az az ország, ahol ezt a többség felismeri, belátja. Nem egyszer előfordult már, hogy normálisan lekommunikáltam, összevetettem valakivel az álláspontomat és meglepően nyugodtan, békével, egymás véleményét tiszteletben tartva véget vetettünk az eszmecserének. Nehogy azt hidd, hogy nem robbant be a kotnyeles, ügyeletes szemétláda csak azért, hogy megpróbálja valamelyikünket alázni, megsérteni. Az ilyen penészes lelkű emberek ettől hiszik magukat valakinek, hitelesnek - vagy bárkinek, - pedig nagyot tévednek, hogy ettől bármilyen értéket is közvetítenek bárkinek.
2020. nov. 19. 13:12
 3/3 anonim ***** válasza:
79%
Mert sokan véres harcnak veszik, nem képesek normalis, kulturalt emberekként viselkedni.
2020. nov. 19. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!