Mi jár a fejében annak, aki teljes karantént akar?
"Van a családban tanítónő és mesélte, hogy a gyerekek nagyrésze helyett a szülők csinálták meg a feladott leckéket."
Csak egy kérdés!
Szerinted máskor nem ők csinálják meg? Mert nem tudom felétek, hogy volt, de én alsós koromban mindig szüleimmel csináltam meg a leckét, aztán csak elvégeztem valahogy az általános-középsuli-főiskola triatlont.
Sötétség, más nem nagyon. Tény, hogy 2-3 hét teljes bezárkózással véget vetnénk a "járványnak", de milyen áron? Akik kórházban vannak, vagy ez idő alatt lesznek rosszul, azoknak a nagy része meghalna, mert az orvosok és az ápolók sem dolgoznának. Éhezés lenne rövid és hosszú távon egyaránt, mert sem a bolti eladók, sem az élelmiszergyárak dolgozói, sem a parasztok a földeken nem dolgoznának. Nem lenne víz, gáz, áram, internet és telefon, mert ezeknél a szolgáltatóknál sem dolgozna senki. Sok otthon égne le, és a tüzekben sok ember lelné halálát, mert a tűzoltók is mind otthon lennének.
Ja, hogy ezek az emberek akkor is dolgoznának? Úgy viszont semmit nem érne a karantén, mert nem tűnne el a vírus. Lásd tavasz.
13! Tavasszal semmi nem volt csak olyasmi volt mint most.
Hiszed vagy sem, de ha kapásból az olyan munkahelyeket, amikre nincs létfontosságú szükség bezárod, már brutálisan csökkented a kontaktok számát, ezzel a vírus terjedését.
Meg rengeteg olyan munka van, ahol egy kis távolságtartással is működne a dolog, vagy, hogy mást ne mondjak például ha mindenki hordaná azt a rohadt maszkot, és nem húzná ki belőle az orrát, meg használná "álltartónak".
Igenis meg lehetne csinálni, hogy bezárunk mindent, ami nem létfontosságú, aminek meg mennie kell ott meg szigorú maszkviselés -és nem csak sebészi hanem rendes FFP2-es 3-as- és távolságtartás. Azoknál, akik meg kénytelenek emberekkel érintkezni meg akár teljes vírusvédelmi beöltözés pl. mentősöknél. Elhiszed, hogy így meg lehetne állítani?
Csak ugye azok fejében, akik ezt nem gondolják végig ott sötétség van a fejekben, más nem nagyon...
Nyugat-Európában tavasszal szinte minden nem létfontosságú gyár leállt. Mit értek el vele?
A maszk sem ér sokat. Ha nézegeted egy kicsit az európai országok fertőzési és halálozási statisztikáit, és összeveted az adott országok szabályozásaival, semmilyen összefüggést nem fogsz találni. Lehet, hogy a rendes maszkok érnének valamit, de az emberek többsége nem engedheti meg magának anyagilag, hogy olyat hordjon, és az előírás szerinti időközönként cserélje.
14
Ó hogy te milyen zseni vagy!
Így aztán gondolom minden halálos betegségtől meg tudnánk szabadulni,ugye?
Csak maradjon mindenki a seggén pár hétig és violá! Nincs többé kovid, nuku influenza, pápá bárányhimlő.
"Az óvoda se."
Nem is az óvodáról volt szó, hanem az általános iskoláról. Te meg jössz az egyetemmel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!