Lehetséges, hogy tényleg akár Magyarországon is másfél évig otthon kell maradni a koronavírus miatt?
Ez a cikk azt írja, hogy igen. Lehetséges, hogy tényleg megcsinálja valamelyik ország ezt, vagy akár mi magyarok ez alapján fogunk vegetálni a következő másfél évben?
A koronavírus sajnos valóban itt lehet velünk a védőoltás elkészültéig, de a maradj otthon kampány szerintem nem húzható el addig. Ha mégis megpróbálják, akkor pár hónapon belül a vírus a legkisebb gondunk lesz.
És lehet jönni a "mi a fontosabb, az ember élet vagy a gazdaság" demagóggal amit itt egyesek nyomatnak, de meg kell érteni hogy a kettő szoros összefüggésben áll. Nem vagyok gazdasági elemző, de az szerintem könnyen belátható hogy a gazdaság teljes összeomlása is legalább annyi, hanem több áldozattal járna mint a vírus hosszútávon. Főleg hogy egy esetleges gazdasági összeomlás az egészségügyet is húzhatja magával.
Valamit megoldást itt nagyon gyorsan ki kell találni.
"Lehetséges, hogy tényleg akár Magyarországon is másfél évig otthon kell maradni a koronavírus miatt?"
Nem.
A vírus a legnagyobb igyekezet ellenére is terjed. A maradj otthon kampány célja nem a teljes karantén, hogy ne is terjedjen, hanem hogy lassan haladjon és elkerülje azokat akik a legveszélyeztetettebbek. Haladnak afelé hogy olyan gyógyszerek álljanak rendelkezésre, amikkel segíthetik a gyógyulást - mint a malária vírusa által megbetegedetteknél.
A vírus terjedését tekintve látható, hogy ha lassítjuk is, pár hónap alatt el fog jutni mindenhová. Vagyis előbb-utóbb lesz annyi gyógyult beteg, hogy már nem kell mindenkinek otthon maradnia.
A veszélyeztetett csoportoknak lesz nagyon hosszú és nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!