Átlag melós miért gondolja úgy, hogy meg fog változni az élete 2022ben?
15 éve egy gyárban dolgozik az ismerősöm, és a beszélgetés témái kb kimerítik azt, hogy a fideszt szapulja, meg hogy Gyurcsány milyen jó volt.
Nem mondom, én sem szeretem a Fideszt. De ezek a bemegyek a szalag mellé robotolni amíg össze nem esek emberek miért várnak megváltást egy esetleges kormányváltástól?
Miért érzik úgy, hogy a szürke, unalmas gyári melós életük hasraütés szerűen fog megváltozni?
Az csak egy példa volt, de felhozhatnám azt is, hogy egy osztrák Mekiben két és félszer annyit lehet keresni, mint itt kezdő tanárként, itt egy PHDs 140.000 Ft-ot kap, míg Hollandiában 2600 eurót.
Elnézést, hogy ezeket felmertem hozni, tényleg sajnálom, én csak egy tudatlan munkanélküli senki vagyok, aki adót sem fizet.
És a lakhatás is 2,5x annyiba kerül :)
Igen, tehát megint visszajutottunk oda, hogy nyugaton is mindenki szarul él.
Ha csak nem valóban mosogató vagy sokkal jobb színvonalon lehet kint élni, mint itthon. Nyilván ezért áramlanak az emberek Nyugat-Európába Keletről és nem fordítva.
20-as te nem vagy rokona véletlenül Budaházy Eddának?
"elmész, mert nyugaton több pénzt kínálnak a munkádért?" Ő, igen?
Maradnék jobb országot építeni amúgy, ha nem ott tartanánk, hogy migráncs, soros, b*zik és ehhez nem tapsikolna az ország fele.
#22 Mindig annyira bírom ezeket a "kint mennyivel többet lehet keresni" szövegeket. Igen, sokkal többet lehet keresni. Pontosan amiatt mert oda mennek a szakemberek és ott hoznak hasznot, annak az országnak.
Aztán az olyan "apróságokat" meg teljesen kihagyják, hogy ha ott olyan meseország van, akkor miért is vannak ott is hajléktalanok az utcákon, miért is van annyi munkanélküli, miért kell akkora segélyeket adnia az államnak. Ahogy szemük sem rebben, amikor nagy büszkén előállnak a nagy nyugati városokban még a kollégiumoknál is igénytelenebb közösségi szállásokkal, ahol közös légtérben ágyhelyeket adnak bérbe akkora összegekért, mint máshol egy teljes lakbér.
Nekem is élnek kint barátaim, rokonaim és igen, jobban keresnek, mint itthon. De nem mesevilágban, nem szárnyaló jólétben élnek. Éppen úgy annak van pénze aki dolgozik, éppen úgy oda kell figyelniük arra hogy mire költenek és mennyit.
A lényeg az, hogy most lehet menni és lehet máshol élni. Szabad, mert az elődeink ezt el tudták érni számunkra. Nem mocskolni kellene azokat akik meg nem akarnak máshol élni, hanem itt szeretnék ha minden évben jobb lenne az élet, mint az előzőben.
Azért áramlanak külföldre a kelet európai lumpenek mert itthon se tud semmit letenni az asztalra ezért kimegy és mosogat vagy gyárban robotol napi 12 órákat aztán hazaesik a szállóra a románok,arabok meg hasonló értelmiségiek közé ahol aludni se tud mert folyamat piálnak és ordítoznak de ő már elmondhatja, hogy 400-500 ezret megkeres rabszolgaként egy börtönnel egyenlő lakóhelyen , ejha! Micsudi élet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!