A jövőben, ha teljesen kiforr az automatizálás, robottechinka akkor egy átlagos melós emberrel mi lesz?
Szerintetek mennyire jelentene veszélyt a társadalomra?
Egyáltalán lehetséges, hogy mondjuk a gyári munkások helyét teljes mértékben robotok veszik át?
Rengeteg olyan munkakör van, ami megszűnne. Operátor, raktáros, kamionsofőr stb.
Szerintem ez rengeteg embert jelentete. Mi lenne ezekkel az emberekkel?
Hogy élnének meg? Miből?
szerintem még többen dolgoznának a szolgáltatásokba.
150 évvel ezelőtt azt mondod hogy kutyakozmetikus meg táplákozási tanácsadó azt sem tudták volna mi az.
+ lenne vmi alapjövedelm szerűség.
Csak gondolj vissza arra az időre, amikor NEM voltak gépek. Mindent a saját kezével kellett megcsinálnia az embereknek a vízhordástól, a varráson át a gabona őrléséig akár. Most sokkal többen vagyunk, rengeteg gép van, automatizált gyártósorok, az ember még sem vált feleslegessé ugyanezeken a területeken. Csak nem forgatja a malomkövet és őrli közötte a magvakat, hanem karbantartja a gépet, , megtervezi, legyártja, bányássza az alapanyagát, tisztítja a gyár szennyvizét, szervezi a munkát, könyveli a dolgozók bérét, takarítja a gépet - és 1 valaki megnyomja a gombot amikor ki és bekapcsolja, majd felügyeli amíg működik.
Nem azt és nem úgy fogják az emberek csinálni mint most. De csakis rajtunk, embereken múlik, hogy hagyjuk-e magunkat feleslegessé válni, vagy ragaszkodunk ahhoz, hogy a gépek nem helyettesíthetik az embereket, csak segíthetik.
Ezek után robotösszeszerelők lesznek és robot szervizesek. Nem baj az. Kimennek javítani a robot antonio banderas bábút a fiatal lányokhoz, mert meakadt a szerszáma a nejlpnharisnyába.
Én inkább azt kétlem, hogy pl Hevesben egy robot postás kibír egy napnál többet anélkül, hogy a méhesben kötne ki :XD
"Én inkább azt kétlem, hogy pl Hevesben egy robot postás kibír egy napnál többet anélkül, hogy a méhesben kötne ki :XD"
Majd ilyen postások lesznek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!