Nem változott az Index színvonala?
Csak én nem érzem úgy, hogy változott volna az Index színvonala? Amikor bejelentették, hogy távoznak a Telexesek, azt hittem romlani fog a színvonal, bejönnek a politikai hírek meg miegyebek, ehhez képest azt látom, hogy semmit nem változott az Index, minden maradt a régiben és a politika sem vette át az irányítást a cikkek felett.
Elgondolkodtam rajta, hogy lehet tényleg indokolt volt a Telexesek kirúgása? Mert ezek szerint akkor nem ők adták meg az oldal hitelességét, színvonalát. Lehetséges, hogy megrendezett volt az egész balhé?
Definiáld a "színvonal" fogalmát. Eddigi ismereteink szerint az erősen szubjektív fogalom.
Egyelőre azt látjuk, hogy szelektíven kormánykritikus. Próbál minden áron szélsőbaloldalinak látszani, de a szélsőbaloldal aktuális témáit, szólamai erősen kerüli.
Nem rúgtak ki senkit! Felmondtak!
Persze lehet, hogy sokan inkább maradtam, mert az ismert brand biztosabb megélhetést biztosíthat.
Valamivel olvashatóbbnak tartom, mint korábban.
A Telex viszont egy strukturálatlan vacak.
#1 Nem érzem, hogy szélsőbaloldalinak próbálna látszódni, de előtte sem éreztem így. Az időnként kormánykritikus igaz, de az eddig is így volt. Szerintem semmi nem változott.
#2 Független, de a változás óta nem érzem úgy, hogy még jobban az lenne, sem azt, hogy kevésbé függetlenek lennének.
#3 Pontosan így látom én is, hogy ugyanolyan, mint volt.
#4 Hát köszönöm neked is a kommentet, de ha nem vagy képben a történésekkel, akkor sajnos kár volt hozzászólnod...
"Elgondolkodtam rajta, hogy lehet tényleg indokolt volt a Telexesek kirúgása?"
Ha nem vagy képben a történésekkel, akkor sajnos kár volt kiírni a kérdésed.
Mondhatnám, hogy a kérdés is hibás, de mivel már a főszerkesztő kirúgása előtt elő volt készítve a terep, helyes telexeseknek nevezni őket. De kiket is?
A telex.hu-t jegyző indexes főszerkesztő-helyettes már korábban felmondott.
Egyedül Dull Szabolcsot rúgták ki, ő viszont nem vesz részt a Telexben.
(A FB profilja szerint még mindig az Indexnél dolgozik. :) )
Kik azok a telexesek, akiket kirúgtak?
Az előbb még azt írtad nem rúgtak ki senkit, gondolom most utánanéztél, így könnyű érvelni.
"Kik azok a telexesek, akiket kirúgtak?"
Ezt magyarázni kell, komolyan? Akik Dull Szabolcs kirúgásának hatására kiléptek az Index-től. Lehet mondani, hogy őket nem rúgták ki, de ez csak szépítés. Azzal, hogy lojálisak voltak Dull-hoz, gyakorlatilag őket is kirúgták vele együtt, hiszen közvetve emiatt mondtak fel.
"már a főszerkesztő kirúgása előtt elő volt készítve a terep"
Épp ez az, hogy van egy ilyen elmélet is és egyre jobban elhiszem, hogy már előre meg volt tervezve az egész. Állítólag a Telex nevet is már hónapokkal korábban kitalálták, de erről nem találtam semmilyen forrást, hogy igaz lehet-e.
Különben Dull-nak igenis köze van a Telex-hez:
"Dull Szabolcs főszerkesztő leváltása előtt megalapította a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft.-t, mely később, augusztusban megszerezte a telex.hu domént."
8!
A szó, amit keresel: Szövegkörnyezet.
Ezt írtad:
"Elgondolkodtam rajta, hogy lehet tényleg indokolt volt a Telexesek kirúgása?"
Ebbőkl az követlezik, hogy most a Telexnél dolgozókra utaltál. Biztos, hogy nem az 1 Dull Szabolcsra, mert ő nem dolgozik ott és többes számot használtál.
Persze lehet, hogy csak össze akartad mostni a két dolgot.
"Állítólag a Telex nevet is már hónapokkal korábban kitalálták, de erről nem találtam semmilyen forrást, hogy igaz lehet-e."
Ugyan már 1 perc alatt megtaláltam: "Mindenesetre a telex.hu doménnevet augusztus 13-án az a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft. jegyeztette be, amelyet egy hónappal korábban – július 13-án – Kárpáti Márton testvére, Kárpáti András alapított. Kárpáti Márton elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a telex.hu-t egy korábbi tulajdonostól kellett megvenni, és az árat felhajtotta volna, ha kiderül, hogy a vásárló cég az Index volt munkatársaihoz köthető."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!