Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor intézkednek végre az...

Mikor intézkednek végre az orvosi fizetések rendezése uán az egészségügyi személyzet béréről is?

Figyelt kérdés

2020. nov. 8. 19:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kövezzetek meg, de akkor is leírom mit gondolok orvosként erről!

Kezdjük ott, hogy én nem nézem le az ápolószemélyzetet, tisztelem a munkájukat, sőt , nagyon jó kapcsolatban is vagyok velük mellesleg. Nekem az a furcsa, hogy ti arról beszéltek , hogy mekkora bérfeszültséget fog okozni, ha ezután a béremelés után 2X annyit fog keresni az orvos mint egy ápoló . Könyörgöm , rezidens vagyok, havi nettó 183 ezerért. Éppen a múltkor beszéltem egy ápolónővel, aki ügyeletekkel 250-280-at visz haza . Ügyelet nélkül meg 210-et. Ez akkor ugye nekem nem okoz bérfeszültséget,igaz ? Csak fordítva működik a dolog úgy látom . Miközben 6 évet, és nem kevés pénzt áldoztam az életemből arra, hogy orvos legyek .Azért írom most ezt csak le, mert most valahogy mindenki az ápolókat érintő bérfeszültséget emlegeti, igaz az eddig senkit nem érdekelt hogy jónéhány évig egy kezdő orvos még az ápolók bérét sem érte el . ( Mindamellett nekik is kijár a magasabb bér, nem ez ellen vagyok.)

2020. nov. 20. 13:56
 12/14 anonim ***** válasza:
32%

#11 Nem MINDENKI emlegeti az ápolókat érintő bérfeszültséget - itt is láthatod. Csak vannak akik szeretnék összeugrasztani az embereket.

Megpróbálkoztak azzal, hogy majd az átlagember leszólja az orvosokat amiért most ekkora béremelés lesz - nem jött be, az "átlagember" nagyon is tiszteli az orvosokat a munkájukért és örül annak hogy végre emelkedig az orvosok bér, sőt, még többet is adna nekik.

Most bepróbálkoznak azzal, hogy akkor majd hátha össze lehet ugrasztani az orvosokat meg a többi egészségügyi dolgozót, vagy legalább megosztani a többieket, hogy ki kinek a pártjára álljon.

De nem jön be nekik ez sem, mert jó az ha az orvosok 2-3-szor annyit keresnek, mint az ápolók, de az is úgy helyes ha az ápolókat is megfizetik rendesen.

2020. nov. 20. 14:04
 13/14 A kérdező kommentje:

A kérdésem nem összeugrasztás céllal, vagy orvosellenes akart lenni. Mindkét dolgozói csoport mellett állok ki. Ha az orvosokéval nem foglalkozna a kormány, csak a többi egészségügyi személyzetével, akkor a kérdés más lett volna. A lényeg, botrányos az, hogy kiválasztanak egy csoportot és másokkal nem foglalkoznak.

Éppen az a lányege kérdésemnek, hogy komplexen kellett volna kezelni!

2020. nov. 20. 14:16
 14/14 anonim ***** válasza:
32%
#13 Éppen az a lényeg, hogy komplexen kezelik, csak te nem vetted figyelembe az előzményeket. Az egészségügyi dolgozók szakszervezetével tavaly állapodtak meg egy 3 éves folyamatos béremelésben, ezt megelőzte már a korábban kialkudott 2016-os és 2017-es béremelésük. Az orvosokkal is volt már korábban is megegyezés, csak ebben az előző két évben sokkal kisebb emelések történtek a mostanihoz képest.
2020. nov. 20. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!