Ezt a kijelentést pont Kádár mondta? Nem inkább rá volt ez igaz?
Találtam ezt a 88-as riportot Kádár Jánossal: [link]
Legutoljára, mikor felhozza a riporter a szovjet csapatok Magyarországról való kivonását, Kádár azt mondja: "Mert nem szeretem azt a gyereket aki a nagymama köténye mögül bátor"
És ezt pont ő mondja, aki a hatalmát csupán a szovjetek segítségével tartotta meg? Ennyire kétszínű volt Kádár?
A Rákosi korszakban készült TV híradókban is azt látod, hogy mindenki ünnepli Rákosit, miközben a parasztok utálták.
Az összes ősöm paraszt volt, ők elmondták, hogy mi volt falun. A parasztok eleve elrejtették több mint felét a bornak, pálinkának, sonkának, kolbásznak, amit találtak a forradalmárok, azt mind elvitték.
#11,tényleg nem tudom,hol élsz te? Bp.-n, Veszprémben, Pécsett, Dunaújvárosban voltak kemény harcok, abban a szűk két hétben.
Gondolod, hogy két sorozat között leszaladtak Mezőberénybe fosztogatni?
Én olyan képeket láttam, meg mesélték is apámék, hogy a belőtt ajtajú boltokból is fizetés után vitték ki az árút, meg utcai papírdobozban gyűjtöttek pénzt a szegényeknek.
#11!
Azok a proletárforradalom forradálmárai voltak, magyarán a komcsik.
A Tanú c. film is éppen ezzel kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!