Téli vagy nyári időszámítást szeretnél ha megszűntetik az átállítást 2021-ben?
Figyelt kérdés
2020. okt. 25. 13:40
A kérdező szavazást indított:
Legyen Téli
Legyen Nyári
56 szavazat
3/54 anonim válasza:
Nekem tök mindegy, úgy is akkor kelek, amikor kedvem van hozzá:)))
4/54 anonim válasza:
A télinek kell maradni, mert az az alap! Amúgy meg költözzünk vissza Közép-Ázsiába egy jurtába, és nem lesz gond az óraátállítás, az állatok ébredése majd szabályozza a napirendet.
5/54 anonim válasza:
Felezzük el, legyünk a kettő között fél órával különcök a magunk saját időzónájában!
6/54 anonim válasza:
A téli maradjon. Télen így is, úgy is sötétben kellene hazajárnunk a munkából, de ha a nyári marad, akkor reggel bejárnunk is sötétben kell majd.
7/54 anonim válasza:
A föld forgási sebessége 1674 km/h
Brüsszel - Budapest távolság kb. 1357 km.
Brüsszelben és Budapesten ugyanazt az időt mutatják az órák, de a Föld forgási sebesség alapján kb 48 perc eltéréssel ér a két város ugyanabba a pozícióba.
Ezért a mai óraátállítással kb. 48 perccel előbb lesz sötét délután mint tegnap. Ha maradunk a téli időszámításnál, akkor nyár közepén nem 9 óra után lesz sötét hanem már előtte.
Tudom ez a panel lakókat nem érdekli. Én nyáron sötétedésig kint vagyok a szabadban és ezzel elvesznek tőlem közel egy órát minden délután. Reggel nem fogok azért korábban kelni egy órával. Mit csináljak hajnalban munka előtt azzal az egy órával.
8/54 anonim válasza:
Én is nagyon sajnálnám a hosszú nyári világos estéket ha a téli maradna. Az hogy télen sötétben kellene munkába menni nem zavar mert a tél úgyis olyan lehangoló alapból, hogy nem sokat változtat rajta.
10/54 anonim válasza:
Mindegy melyik lesz. Ha nyári, akkor legyen egy téli munkarend 9.00 iskola, és munka kezdéssel pl Mindenszentektől , ha téli időszámítás marad, akkor meg mondjuk április elejétől 7.00 iskola és munka kezdéssel nyári munkarend. Brüsszel meg le van ejtve, aki meg hisztizne egy ilyen munkarenden, az meg költözzön Brüsszelbe. 😀
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!