Hallottátok, milyen király, új stadion épül? Ugye, örültök?
Sose értettem, hogy minek kell több stadion, mint ahány foci meccs egy időben zajlik.
Miért kell stadion arra, hogy max havonta 1x legyen használva?
11!
Ha hetente van egy meccs a bajnokságban, akkor a szenzonban átlag két hetente van meccs egy stadionban, nem havonta. Most, az eltolódott, összesűrített bajnokságban még sűrűbben.
Aztán ott van még a kupa, azokat a meccseket is le kell bonyolítani valahol.
Ha van nemzetközi kupába is játszik selejtezőket vagy ki is jut (mint most a Fradi), akkor még több meccset játszanak a stadionban.
Vidéken, kisebb településeken minden más sportesemény a focipályákon rendeznek, mert nincs más. A pályáknál viszont van egy minimális infrastuktúra. De kulturális rendezvényket, koncerteket is tartanak stadionokban.
A te logikád alapján minden csapatnak fel kellene utaznia pl. Bp-re és ott az egyetlen stadionban kellene lejátszaniuk a bajnoki fordulókat. Ezzel garantálnád, hogy annyi szurkoló se legyen, mint most (nem a COVID-ra gondolok), de nem is lehetne egy hét alatt megrendezni egy fordulót. Már csak azért sem, mert napi 2 meccsenél több megnézésére (tv-ben) nincs ideje senkinek.
A te logikád alapján a másik megoldás, hogy csak minden második csapatnak legyen stadionja vagy pályája. De akkor hol játszanak egymással a pályátlan csapatok? Tehát egy Debrecen-Nyíregháza meccset játszanak Sopronban, ha nekik nincs pályájuk? Felesleges idő, pénz, környezetszennyezés és nulla látogató.
A nulla látogató minimális csökkenés a kettőhöz képest.
Ezt a hulladékot amit itt focinak neveznek csak néhány fanatikus tudja végignézni.
Mennyi pénz kell még hogy megtanulják végre a játékot ?
Ja és képesek legyenek 90 percig hajtani.
14!
Egyszerűbb lett volna azt írnod, hogy nincsenek érveid. Terelsz, provokálsz, de erre én nem fogok ugrani. :)
Hogy a példánál maradjunk: Debrecen - Nyíregyháza játszon vagy Debrecenben vagy Nyíregyházán egy focipályán. A labda ugyanúgy gurul ott is, a 22 marha meg ugyanúgy tud utána futni. Nem értem mi szükség egy több 100milliós stadionra noname csapatok meccséhez.
Ha a BL miatt jönnek játszani a Fradival, azt megértem, hogy stadionban játszák. De az is csak 1 stadion, Pesten meg legalább 2 van. Mikor zajlik egyszerre 2 nemzetközi meccs Pesten? Soha.
Nagyon idétlen dolog ez a minden csapatnak stadion dolog. Focizni egy mezei focipályán is lehet, stadionból meg most is van annyi az országban, hogy egy VB-t is simán meg tudnánk tartani.
A VB-s példád alapján az egész F1 vb-t meg lehetne rendezni Mo-on. Éppen annyira alkalmasak a hazai versenypályák erre, mint a hazai stadionok.
Van NB1-es csapat 2.850 fős stadionnal. Azért ez nem egy Camp Nou! :)
A Camp Nou közel 100.000 fős! Ez még nagyobban közé számító új Bozsik stadionnál is 10x nagyobb!
A stadionok építése a legkisebb gond a magyar focival.
A 100.000 fősben jobban gurul a labda mint a 2.850 fősben?
Jobb a fű, jobb a légáramlat, jobb a kapu?
Próbáld már elmagyarázni, hogy maga a FOCI mivel másabb a Camp Nou-ban mint egy NB1-es stadionban, vagy akár egy mezei focipályán.
De továbbra is érdekel, hogy mikor van nálunk egyidőben 2 nemzetközi meccs, ami indokolna több stadiont.
Soha, senki nem állított olyan hülyeségeket (jobban gurul a labda, jobb a fű, jobb a légáramlat, jobb a kapu), mint amitek te most számonkérsz rajtam. Kiskreativitással még száz hasolnóan értelmetlen kérdést fel lehetne tenni. De mindketten tudjuk, hogy ezeket a kérdéseket csak azért tetted fel, eltereld arról a figyelmet, hogy érdemben semmire sem reagáltál, amit írtam.
A nemzetközi meccs is csak akkor jött szóba, amikor kiderült, hogy az elméleted nem működne a haza meccseken. Ha meg is lehetne tartani az a néhány nemzetközi meccset, attól még a hazai bajnokság és kupa kivitelezhetetlen lenne saját pályák nélkül. Nemzetközi kupameccsekre pedig a hazai kiírások megnyerésével lehet kijutni, tehát teljesen értelmetlen a kettőt teljesen külön kezelni.
Amúgy idén nyáron lett pár nemzetközi meccs Mo-on, ha nincs COVID.
Tévedsz, tényleg érdekel.
Bárhogy keresem, nem találom a választ a kérdésre, hogy miért kell 100milliós stadion kis csapatok meccséhez, miért nem elég hozzá egy focipálya.
Amíg ez nincs megválaszolva, addíg bármilyen stadion csak pénz kidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!