A Demokratikus Koalició szimpatizánsait/szavazóit kérdezném: ti miért szeretitek őket? Miért hisztek nekik?
"Nem lenne jobb egy normális, tisztességes ellenzék?"
Nem, egy normális, tisztességes kormánypárt kellene. És nekem aztán teljesen mindegy, hogy milyen néven fut.
Csakhogy, amíg várjuk a sültgalambot, addig szétrohad az ország a korrupcióban.
#11#
Ezzel is az a gond, hogy az egyik kutya, másik eb.
Minden kormányzó párt ezt csinálta eddig: fontos gazdasagi poziciókba a saját embereit ültette, a pályázatokon a hozzájuk hű embereket támogatták, erősítették.
Az olajszőkítésre a mostani huszonévesek már nem emlékezhetnek, ott nem csupán korrupció volt, hanem leszámolások is mentek.
Az egész magyar politikára jellemző, hogy a másik félre mutogatáson kívül nincs felelősség vállalás, nincs erkölcsi norma.
Egyik párt sem kivétel ebből a szempontból.
Lehet igény a FIDESZ kormányzás leváltása, a baj ott van, hogy kire?
Egy teljes évtized nem volt elég az ellenzéknek arra, hogy hiteles emberekkel újra építse magát, Gyurcsánytól milyen változást lehet várni?
Orbánt szokás fasisztázni, de Gyurcsány lövetett a tüntetők közé, lehet kritizálni a jelenlegi kormányzást, de nekik legalább elképzelésük van arról, hogy mit akarnak, Gyurcsánynál az kimerült a hitel felvételben, adók járulékok emelésében.
Hogy tudna kormányozni, ha még a mögötte lévő pártok érdekei is különböznek?
Rengeteg értelmes gondolat elhangzott.
Szerintem a jelenlegi felhozatalban a kutyapárt és a Mi Hazánk töltenek be igazi ellenzéki szerepet. Öket még nem sikerült belekeverni a moslékba. De örülnék ha valaki olyan is hozzászólna aki bevallottan a DK-ra szavaz :))
"2-3as valószínűleg Ti nagyon fiatalok lehettek az öszödi beszéd idején."
Nem, nem vagyok az, csak jó a szövegértésem.
"Gyurcsány arról beszél hogy ha nem titkolunk el mindent nem hamisunk meg mindent bizony vesztenek."
Gyurcsány arról beszélt, majdnem szó szerint, hogy csinálni kellene valamit, nem csak bent melegedni a parlamentben. Ott az mszp-s semmittevő politikusok szemébe mondta, hogy lósz*rt nem dolgoznak, és végre bele kéne állni a reformokba, hogy legyen ebből az országból valami.
Már akkor is elmondta a beszédben, hogy a fidesztől sem lehet elvárni, hogy kezdjenek valamit az oktatással, egészségüggyel, ezért akarta ő megcsinálni.
Gyurcsány azt ismerte be, hogy milyen politika nyomás volt mögötte, ami miatt ebbe beleállt. Szerintem még miniszterelnök sem akart lenni, csak nyomták hátulról, hogy legyen az. Aztán amikor az lett és akart valamit csinálni, akkor kihátráltak mögüle, hogy itt dolgozni nem fognak.
Hallgasd vissza nyugodtan, én a napokban tettem meg.
Demokráciáról beszélünk, akarhat bármit a miniszterelnök, ha a parlament semmit nem szavaz meg.
Igazából pont arról szólt a beszéd, hogy ő akart dolgokat tenni, csak az mszp nem. Nem értem, hogy hogy nem lehet értelmezni, amikor arról beszél, hogy ő reformokat akar, akarja, hogy beleálljanak az egészségügy, oktatás kérdésébe.
Elmondta, hogy 10 ezer fős politikai réteg termeli magát újra és újra közpénzen.
Elmondta, hogy mennyire rossz az oktatás, mert az ország egyes helyein katasztrófa. Elmondta, hogy milyen rossz az egészségügy és az anyja csak azért kapott jobb egészségügyet, mert a nevét felismerték.
Számtalan dolgot megnevezett, amivel - a beszéde alapján - kezdeni akart valamit, de az mszp-ben ezt nem tudta megtenni.
"lényegében az legalizálta, hogy következmények nélkül lehet hazudni."
Nem, ez már előtte is létezett, már a fidesz is ezt csinálta. Gyurcsány volt az egyetlen, aki viszont kimondta, hogy ez baj és ezen változtatni kellene.
Az más kérdés, hogy nem reformálta meg az mszp-t, amit szerintem belülről akart, mert kívülről nem látta értelmét.
"egy kiszivárogtatott, titokban készült felvétel volt, amit nem a nyilvánosságnak szántak"
A felvétel minősége azért elég jól mutatja, hogy kiszivárogtatta ki. Valószínűleg Gyurcsány, és gyaníthatóan azért, hogy külső nyomás hatására hátha eléri az mszp megváltozását.
De ezt persze már nem lehet megmondani.
"Gyurcsány a saját pártján belül is megosztó személyiség volt már akkor is, és most is az."
Igen, erről szól a beszéd, hogy ő szeretett volna reformot, szerette volna, hogy dolgozzanak az emberek, akik csak melegedni járnak be.
"Számomra inkább az a kérdés, miért gondolják sokan, hogy képes lenne stabilan kormányozni."
Ha igazak a hírek, ahogy vezeti a DK-t, akkor tényleg más, mint az mszp, mivel mindenki Gyurcsánytól függ. Ez a kormányzásra stabil garancia, bár nem hiszem, hogy teljesen maga mögé állított mindenkit a dk-ban, még azokat is, akik az mszp-ből mentek át.
"Akkor is bele bukott, amikor erős pártok álltak mögötte"
A támogatásuk volt erős, nem pedig a szakmai tudásuk, amit szintén elmondott a beszédben.
Mintha csak én hallgattam volna meg...
"Gyurcsánynál az kimerült a hitel felvételben, adók járulékok emelésében."
Az mszp 8 éve alatt annyit nőtt az államadósság, mint a fidesz 8 éve alatt, szóval ha az egyik rossz, akkor a másik is.
A különbség persze az, hogy az mszp alatt 2 év válság volt, vagyis még ilyen szempontból is jobb eredményeket mutatott fel az mszp.
"A különbség persze az, hogy az mszp alatt 2 év válság volt, vagyis még ilyen szempontból is jobb eredményeket mutatott fel az mszp."
Ez akkora baromság. Látszik a tények nem a barátod. Ja és még mindig válság kezelés lenne ha 2010-ben le nem váltják az MSZP-t.
"14-es te nagyon elvakult vagy"
Ja, annyira, hogy életemben nem szavaztam és nem is fogod a DK-ra, de igen, olyannyira elvakult vagyok. :DDDD
"Gyurcsány először mepucsolta Medgyesit."
Mivel láthatóan te ilyen k*rva okos gyerek vagy, ezért megkérdezem, hogy ezt ő mondta? Ő akarta "megpuccsolni" vagy párton belüli nyomásra, biztatásra tette?
Baromira nem mindegy, hogy képes vagy-e felfogni, hogy a politikában az emberek egymásra nyomást gyakorolnak, keresztbe tesznek még akár párton belül is.
Erről szólt az öszödi beszéd.
"Majd végig h hazudozta a következő 3 évet. Ezt követően még sajnálni kellene?"
Nem, arról beszélek, amiről az öszödi beszéd szólt. Az öszödi beszéd pont arról szólt, hogy ő ebbe a pozícióba belekényszerült.
Mondok egy példát. Tegyük fel, hogy te látod milyen rossz egy párt, de előtted már 200 ember elmondta, hogy az a párt rossz és mégis sokan szavaznak rá. Akkor van értelmi még egy 201.-nek is elmondani, hogy az a párt rossz? Nem igazán.
Van-e értelme belépni és belülről megváltoztatni? Ez akkor derül ki, amikor az ember odajut.
Én nagyon szkeptikus vagyok az öszödi beszédben elhangzottakkal, mivel azt a képet adja vissza, hogy Gyurcsány azért lépett be és került abba a pozíció, akár maga miatt, akár más miatt, mert meg akarta reformálni a seggét vakargató mszp-t.
"Ez akkora baromság."
Miben is baromság? A válság 2008 és 2010 között volt, ami 2 év, vagyis a fidesznek 2010 és 2018 között 8 év konjunktúrája volt, míg az mszp-nek 2002 és 2010 között 6 év konjunktúrája és 2 év válsága.
2002-ben az államadósság 10 ezer milliárd forint volt.
2010-ben kb. 20 ezer milliárd és,
2018-ban kb. 30 ezer milliárd.
Vagyis annyira adósították el az országot, mitn a fidesz.
"Látszik a tények nem a barátod."
Én téynket írtam veled ellentétben. Nem megcáfoltál, hanem személyeskedni kezdtél, mint egy óvodás.
"a és még mindig válság kezelés lenne ha 2010-ben le nem váltják az MSZP-t."
A válság kezelés Bajnainak köszönhetően 2010-ben már véget ért. Akkor az országot stabil helyzetben adta át, amit mellesleg még a fidesz is elismert és elmondta, hogy Bajnai kifejezetten jó munkát végzett.
Persze ez nem meglepő, egy szakemberről beszélünk, aki még ma is a versenyszférában él meg.
Régen utáltam Gyulcsán Ferit mint a kaksit, véresszájjal szavaztam 2010-ben a Fideszre, hogy örökre elűzzük őket, és soha vissza se jöjjenek!
Aztán történt az elmúlt 11 év, ami Kádár halála óta a legrosszabb volt a Magyar történelemben. Ez az orbánmaffia ámokfutása. Ez olyan rossz volt és persze még most is az, hogy ehhez képest Gyulcsánferi semmiség volt.
Nem mondom, hogy Ferit szentté avatnám, de úgy pár milliárdszor rosszabb Viktor maffiózó. És az őszödi beszéd is bőven megbocsájtható.
Egyébként Jobbikos vagyok, és a Jobbikot támogatnám amikor csak lehet, de ez egy kényszerhelyzet, hogy vagy az ellenzék, vagy a Fideszmaffia. És akkor már inkább az előbbi.
Feri pedig messze nem olyan rossz, mint aminek a fideszmaffia ezt beállítja. Értem én, hogy sáros sok mindenben, de akkor Orbánt már réges régen elnyelte a sártenger.
Nyilván ahány ember, annyi féle gondolatmenet. De én így látom 32 éves fejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!