Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a balhé az SZFE körül?

Mi ez a balhé az SZFE körül?

Figyelt kérdés

Valaki le tudná írni röviden és objektíven, hogy mi ez a hónapok óta tartó herce-hurca?

Először nem fordítottam rá nagy figyelmet, most meg már azt sem írja meg egyik cikk sem, hogy miért megy a tüntetés, csak hogy így az Odry színpad, úgy a kilakoltatás meg a wifi-zárolás...

"A mocskos f... tönkre akarja tenni" válaszokból nem kérek, mert ebből semmi érdemleges nem derül ki.

2020. okt. 17. 08:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"az EMMI belsőellenőrzése is elmulasztotta kötelességét" Ez tény és való.

Milyen változás lesz? Pont erre céloztam, hogy fogalmam sincs, nem tényeket írtam, csupán megemlítettem hogy lehetne vizsgálni, hogy elveszne-e. Nem biztos.

2020. okt. 17. 12:15
 12/22 anonim ***** válasza:
29%

Amúgy tájékoztatásul az egész felsőoktatás alul van finanszírozva, nem csak az Szfe szenved és vannak hatalmas tartozásai. Én is egyetem dolgozók régebbi és több hallgatónk van, mint az Szfe-nek. Mégis hónapról hónapra izgulunk, hogy egyáltalán a fizetésünket megérkezik hónap elején. Már régen nincsen semmilyen egyéb juttatás, amik 7-10-15 éve voltak.

Kancellárokat pont azért nevezték ki, hogy felügyeljék a költségvetést, ők hagyják jóvá a kifizetéseket.

Azon egyetemek állnák jól anyagi helyzetbe, ahol nagyszámú a külföldi önköltséges diákok száma, ilyen például a Debreceni Egyetem.

2020. okt. 17. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:
14%

Pont egy olyan személyben bízzanak, akiről már kiderült, hogy jogtalanul bocsájtotta el korábban a beosztottját? Állítólag 10 éve gazdaságilag rosszul működő egyetemnek a kancellári pozíciójába egy olyan embert neveznek ki, aki azt sem tudja, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a bérek el legyenek utalva és ezt ország világ elé tárja. Tényleg ez lenne a megnyugtató munkakörnyezet?

2020. okt. 17. 12:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
#13 " Tényleg ez lenne a megnyugtató munkakörnyezet?" Persze hogy nem, a korábbi hozzászólásomban, hogy mindkét fél provokál, tulajdonképpen erre gondoltam. A kormány provokációja a sztoriban az, hogy egy olyan arcot akar ráerőltetni a diákokra, akivel kapcsolatosan szinte borítékolható volt a jelenlegi helyzet.
2020. okt. 17. 12:29
 15/22 anonim ***** válasza:
22%

Bocsánat, így már értem. Hát kíváncsi vagyok ki fogja tovább húzni.

2020. okt. 17. 12:34
 16/22 anonim ***** válasza:
51%
A politika meg akarja mutatni, hogy az erősebb kutya b@szik. Értelmet, racionalitást nem lehet mögötte találni.
2020. okt. 17. 14:13
 17/22 anonim ***** válasza:
"Értelmet, racionalitást nem lehet mögötte találni." :D :D Hogy ne lehetne? Az imént szedtük össze, mi volt az indíték.
2020. okt. 17. 14:18
 18/22 anonim ***** válasza:
58%

"mindkét fél provokál"

Azzal, hogy nem tömény liberális, hanem normális színészeket akarnak képezni? Hogy leváltják a 40 éve ott pöffeszkedő komcsikat, akik a diákokat élő pajzsnak használják a marxista forradalmukhoz? Azért kell megbénítani egy egyetemet, mert más lesz a vezető?

2020. okt. 17. 15:43
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
#18 Én abszolút nem támogatom ezt a bohóckodást, csupán a kérdésre válaszoltam, azaz próbáltam objektíven vizsgálni a témát, mindkét fél oldaláról. Ha a szubjektív véleményemet kérdezte volna a kérdező, kb. szó szerint le tudtam volna írni azt amit te, sőt, még ki is egészítettem volna. :D
2020. okt. 17. 15:59
 20/22 anonim ***** válasza:
76%
Még azt hozzátenném előző hozzászólásomhoz, hogy világosan leírtam, hogy az ügy kapcsán eredendően szerintem mi számít a kormány oldaláról provokációnak. Az én szubjektív véleményem szerint is, mást, kevésbé "hangulatkeltő" egyént kellett volna a kuratórium élére rakni. A diákok és a tantestület oldaláról kb. az első pillanattól kezdve, minden lépés (vagy inkább nem lépés) provokáció.
2020. okt. 17. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!