Szerintetek is butaság magyarságkérdést meg valláskérdést csinálni Halloween meg nem ünnepléséből?
Ismerőseim szokták arra verni a mellüket, hogy egy igaz magyar / igaz keresztény nem ünnepel ilyen külföldi / pogány ünnepeket.
Vagyis az ünneplés erős szó... Gyerekek faragnak töklámpást, meg felvesznek valami jelmezt, ennyi. Ettől másnap nyugodtan lehet mécsest gyújtani a temetőben.
Az meg már csak az én személyes és radikális véleményem, hogy a “kötelező” megemlékezés a halottakról marhaság, mert vagy megemlékszem a halott szeretteimről máskor (is), ha nem, akkor meg nem is hiányzik annyira. Inkább valami vidámabb tökfaragásos, szellemes, lazább valamivel foglalkoznék a vérbe fojtott szabadságharc (október 6) és a vérbe fojtott forradalom (okt. 23) után, mintsem hogy még egy búskomorsággal gyötörjem magam.
Szerintem semmi gond nincs ezzel a Halloweennel.
Globalizált világban élünk, a különböző népek ünnepei már nem biztos, hogy megállnak a határokon, na meg a Halloween nem ütközik semmilyen más ünneppel, hanem épp ellenkezőleg, jól kiegészítik egymást a Mindenszentekkel és a Halottak napjával, hiszen a témájuk hasonló.
Nem értek azokat, akik a mellüket döngetve hirdetik azt, hogy a Halloween kerülendő, mert nem magyar. Kérdem én: a karácsony és a húsvét magyar eredetű? Nem.
A Halloween csak egy újabb ok arra, hogy jól érezzük magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!