Szerintetek Karácsony elkezdi megvalósítani a beígért Budapesti Nagyerdőt a most novemberi ültetési szezonban?
Kérdező
A Lánchíd felújításának ismételt pályázat kiírása is 9 hónapjába telt Karácsonyéknak. Az elmúlt 1 évben nincs olyan beruházás amit önállóan kezdtek volna meg legalább tervezés szintjén, eddig csak a kormány megkezdett beruházásait tudták leállítani vagy lassítani, akadályozni.
Ami meg fog valósulni - ott - az nem a főváros beruházása, hanem az atlétikai stadion komplexummal együtt tervezett Déli Városkapu Programban az erdősítés - ami kormányzati beruházás és nem önkormányzati vagy fővárosi.
"A kormánnyal való tárgyalás során elértük, hogy a „Budapesti Nagyerdő” koncepciónak megfelelően a Déli Városkapu Projekt területén megvalósuló zöldfelület nagysága kétszerese lesz az eredetileg tervezetthez képest."
Még nem hallottam erről.
(De láttam valaki hozott egy linket, köszi!)
Eddig nem szokták elkapkodni a dolgokat.
Hát nekem ebből a linkből kb. annyi jön le, hogy a kormány szabad kezet kapott a terület hasznosítására, vagyis biztosan nem erdő lesz ott, mint ahogy ígérték.
Az ígéret az volt, hogy a Csepel-sziget egész északkeleti része erdő lesz, továbbá Ferencvárosban, a Soroksári útig is erdő lesz. A Déli Városkapu projektben pedig épületek vannak ott több-kevesebb zöldfelülettel. Tehát bármit is jelentsen a "kétszeres zöldfelület", magában hordozza azt is, hogy ott épületek fognak megvalósulni.
Kérdező
A Déli városkapu projekt alapvetően a csepeli atlétikai stadiont és a hozzá kapcsolódó egyéb dolgokat jelenti. Ebben van benne fásítási program - ez kormányzati terv és beruházás.
Karácsonyék ígérete ugyanerre a területre szólt ugyan, de erősítést jelentene, saját, fővárosi vagy kerületi megvalósítással.
A linken az van, hogy valójában a főváros nem is akar ott semmit csinálni - egyenlőre - azzal foglalkoztak csak, hogy a kormány ültesssen kétszer annyi fát. Ezért raktam be, hogy ezt lásd.
Nagyjából igazad van (azt leszámítva, hogy az atlétikai stadion nem Csepelen van).
"a főváros nem is akar ott semmit csinálni - egyenlőre"
Itt az egyenlőre szót kivenném, mert ha a kormány nagyberuházást csinál az erdő helyén, akkor a jövőbeni esélye is elvész, hogy ott erdő legyen.
#6 A stadion nem Csepelen LESZ. Mert most épül.
Az eredeti tervek szerint egy olyan komplexumról volt szó, amelynek észak-Csepel is része. Az erdősítés is érintené ezt a területet. remélem meg fog valósulni mindaz amit szerettek volna.
Nem az erdő helyett lesz ott beruházás, maga az erdő a beruházás részeként jön létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!