Miért erőltetik a liberálisok azt, hogy egyetemi mesterszak legyen a társadalmi nemek tanulmánya?
Én világnézettől függetlenül gondolom, hogy semmi helye ilyen szaknak egy egyetemen, mivel a társadalmi nemek kutatása nem igényel ilyen magas képzettséget. Az is jól bizonyítja ezt, hogy az ELTE olyan oktatókkal indította ezt a szakot, akik maguk se rendelkeznek ilyen irányú diplomával.
Ha akarunk ilyen irányú képesítést, akkor ahhoz elegendő lenne az alapszak utáni szakirányú továbbképzés.
" Az egyetemek olyan szakokat indítanak, amilyet akarnak."
A magánegyetemek igen, de azt is akkreditáltatni kell,hogy az állam elismerje.
Az állami egyetemeknél viszont más a helyzet.Ott a kormánynak kell engedélyeznie azt adott szakot.
A gender studiesét például visszavonták.Ha most elvégzik, akik még felvételt nyertek rá ,akkor nem indul többet.
"Az egyetemek olyan szakokat indítanak, amilyet akarnak."
Olyan szakokat indítanak, amilyeneket akarnak, de az állam dönti el, hogy milyen szakokért ad diplomát.
Én tudok egy jobb kérdést! Miért van az, h a legtöbb magyar feketén-fehéren lát mindent?
Ja, tudom: Soros, meg libernyák, stb.
"A gender studiesét például visszavonták.Ha most elvégzik, akik még felvételt nyertek rá ,akkor nem indul többet."
Mert ennek a kormánynak most épp ilyen heppje van. Majd jön egy liberálisabb kormány, az meg majd engedélyezni fogja, na bumm.
Nekem az a furcsa, hogy miért pont a gender studies-be kötöttek bele, mikor ennél semmirevalóbb szakok is vannak mesterképzésben.
"Nekem az a furcsa, hogy miért pont a gender studies-be kötöttek bele, mikor ennél semmirevalóbb szakok is vannak mesterképzésben."
Ez viszont teljesen igaz, minden mesterszakot be kéne szüntetni, ahol a hasznos tudás mennyisége nem indokolja a szak mesterszak létét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!