A Mi Hazánk vagy a Fidesz való nekem, ha így gondolom?
⚔️ Ellenzem a migráció olyan formáját, amire általában gondol mostanában az ember ezen szó hallatán. Viszont azzal nincs bajom, hogy pl egy magyar Londonban tanuljon vagy egy orosz a származású tanárnő itt éljen és tanítson.
⚔️ Nagyon fontosak nekem a nemzeti jelképeink, pl a Turul
⚔️ Nagyon fáj Trianon
⚔️ Támogatom az önvédelmi mozgalmak szerveződését
⚔️ Minden fiatalnak, különösen a fiúknak keményen kellene sportolnia
⚔️ Nagyon szeretem a küzdősportokat
⚔️ Aki nem akar dolgozni, pedig tudna, ne is egyék
⚔️ Minden gyermekek után járó támogatást munkához kötnék
⚔️ LMBTQ népszerűsítésének azonnali beszüntetése. Bárki lehet otthon meleg a 4 fal között, de utcán ne mutogassák, Pride beszüntetése, azonos nemű azonos neművel nem házasodhat és nem fogadhat örökbe
⚔️ Gyerekek hazafias nevelése
⚔️ Drogokkal kapcsolatos törvények drasztikus szigorítása
⚔️ Halálbüntetés visszaállítása és szigorítás az erőszakos bűncselekményekre vonatkozóan
⚔️ Zéró tolerancia pedofil bűncselekményekben
⚔️ Gyermekvédelmi rendszer sokkal erősebb kiépítése, erőszakos apák végleges száműzése
⚔️ Idősek segítése vírushelyzeten kívül is települési szinten (bevásárlás, tüzelő összevágása és behordása, nehéz fizikai munkák elvégzése, ha nincs családi segítség)
⚔️ Iskolai önvédelmi oktatás óra keretein belül
⚔️ Lányoknak kötelező háztartástan
⚔️ Házassági hűség népszerűsítése
⚔️ Állatkínzás esetén radikális büntetés
⚔️ Önellátásra nevelés (kiskert, háztáji állatok tartása)
"Ha már a nácik szóba kerültek, ők sokkal többet tettek ennél a 2. világháború előtt. Főleg ha figyelembe vesszük az 1. világháború utáni helyzetet Németországban. Ez azért szégyen ránk nézve, nem? (#1-es válaszoló)"
Meglettem idézve. :DD
Persze, beszélhetünk, hogy milyen egyéb intézkedéseik voltak még a náciknak, csak nem attól nácik, hogy ezekről az egyéb intézkedéseikről beszélünk.
Azért mert egy jobboldali és egy baloldali vezetésnek is van mondjuk lakás programja, azzal még nem tudjuk visszafejteni, hogy pontosan milyen ideológiát képviselnek.
Egy szélsőséges példát hozva. Nagyon sokan érvelnek ma úgy, hogy azért nincs Mo.-on diktatúra, mert nem végeznek ki embereket, nem kínoznak meg embereket. Viszont ez nem is a diktatúra feltétele.
A kérdező nagy vonalakban felvázolta, hogy miket gondol adott témákban, és ezek a témák alapján a nácizmus, illetve egyes fasizmus fajták állnak hozzá a legközelebb.
Ennek megfellően pedig kizárólag a fidesz vagy a mihazánk kerülhet szóba. A fidesz nem ilyen egyértelműen elköteleződött a fasizmus jobboldalhoz közelebb álló irányzataiban, ezért inkább a mihazánk az, ami a kérdezőhöz közel áll.
Amúgy a kommentemnek inkább azt tekintem lényegi részének, hogy olyan dolgokat gondol, aminek nincs értelme.
#3-mas vagyok, az idéző
[a kérdező] "olyan dolgokat gondol, aminek nincs értelme."
Ebben egyet kell értenem. És valószínűleg azért gondolja így, mert valaki elhitette vele, hogy ez így jó (lesz), ahelyett, hogy vette volna a fáradtságot, hogy egy kicsit megerőltesse az agyát.
A politikában az amit egy párt hidet magáról, amit valójában tesz, (és amit állítanak róla), nagyon ritkán egyezik.
A fidesz állíthat magáról bármit, akkor is kommunista eszközökkel kormányoz. A bankok, gyárak, közmű stb. nagy része a kormány tagjainak, rokonainak, barátainak tulajdonában van. A szólásszabadság korlátozott.
A diktatúra kérdésben egyébként megint egyetértek.
Jobban belegondolva, manapság a kapitalista rendszer is hasonlóan működik, a lényegi különbség annyi, hogy a kormányban bábok vannak, akiket bizonyos vállalatok és bankok tulajdonosai rángatnak. Ott egy kicsit jobban adnak a látszatra azért.
A Mi Hazánkról csak annyit, hogy az intézményesített vallás (egyház, ha jobban tetszik) mindig is az elnyomás eszköze volt, nem pedig a nemzeti összetartozásé.
A náci ideólógiával kapocsolatben pedig ajánlom Jesse Owens (a 4 aranyérmes néger atléta) önéletrajzát. Nem árt összehasonlítani, milyen bánásmódban részesült Németországban az 1936-os Olimpia alatt, illetve a saját hazájában. A valóság eltér attól, amit nekem tanítottak erről.
"És valószínűleg azért gondolja így, mert valaki elhitette vele, hogy ez így jó (lesz), ahelyett, hogy vette volna a fáradtságot, hogy egy kicsit megerőltesse az agyát."
Amúgy ez nem feltétlenül igaz. Nagyon sok esetben pont az ellenkezőjét tapasztaljuk a valóságban, mint amit "józan paraszti ésszel" logikusnak gondolnak. Ilyen pl. hogy keményebbnek kell lennie a börtönnek, hogy jobban visszatartsa az embert. Miközben pont ott magas a társadalomba való visszailleszkedés aránya, ahol a börtön magas színvonalú.
"A politikában az amit egy párt hidet magáról, amit valójában tesz, (és amit állítanak róla), nagyon ritkán egyezik."
Csak ezt a pártok többségénél nehéz belőni, mivel nincsenek vagy nem voltak kormányon. A fideszről azért tudni, hogy milyen, mert kormányon van. Más pártok esetében erről nem lehet beszélni, mivel csak abból tudunk kiindulni, amit mondanak/írnak.
"A fidesz állíthat magáról bármit, akkor is kommunista eszközökkel kormányoz."
Az a helyzet, hogy nem teljesen kommunista, mert sok eszköz, módszer átfedésben van más szélsőségekkel.
Nyilván a pártuk nagy része kommunizmusból szökött, mivel mszmp utódpártról beszélünk, viszont nagyon sok szempontból a fasizmus pontosabb rájuk.
"Jobban belegondolva, manapság a kapitalista rendszer is hasonlóan működik"
Ezzel nem értek egyet. Normális demokráciákban az emberek megválasztják a képviselőket egy program miatt, ha nem a programot hajtják végre, akkor a választók leváltják őket. Vagyis nincs olyan mozgásterük a kormánytagoknak, mint gondolnád.
Másrészt, nálunk a gyárak, bankok élén lévő személyek nem hozzáértő személyek, hanem idióták, akik zsebre teszik a pénzt. Egy normális esetben ilyen helyzetbe hozzáértő(bb) személyek kerülnek.
"A Mi Hazánkról csak annyit, hogy az intézményesített vallás (egyház, ha jobban tetszik) mindig is az elnyomás eszköze volt, nem pedig a nemzeti összetartozásé."
Ez mennyiben releváns? Én nem beszéltem a vallásról és a kérdező pedig nem egyértelműen említette, hogy itt egyházi házasság vagy polgári házasságról van szó.
"A náci ideólógiával kapocsolatben pedig ajánlom Jesse Owens (a 4 aranyérmes néger atléta) önéletrajzát."
Ez sem teljesen értem, hogy miben releváns. Márcsak politikai okok miatt sem tehetett semmit egy amerikai sportoló ellen.
Egyrészt, 3 évvel háború előtt vagyunk. Németország még nincs kész, hogy harcba szálljon.
Másrészt, egy nemzetközi eseményről van szó, amit az egész világ figyel. Ezzel könnyen bevontak volna olyan országokat, akiket nem akartak.
Ha megnézed, hogy a háború, hogy robbant ki, akkor Hitler direkt úgy állította be, hogy igazából a lengyelek támadtak előbb, vagyis figyelt, hogy mindent megtegyen, hogy minél később szálljanak be más országok.
Valószínűleg, ha Amerikában érkeznek fekete sportolók egy olimpiára, akkor velük is jól bántak volna.
Nálunk általános iskolában volt háztartás óra technika keretében fiúknak, lányoknak egyaránt. Maradjunk annyiban, hogy nem onnan tanultam meg sem főzni sem varrni.
Mai napig bennem van a spagetti főzés ami abból állt, hogy kifőztünk egy csomag tésztát és a bolti paradicsomszószt csak így magában kis sóval ráborítottuk, mert húsra nem volt pénze a sulinak, de ez volt a tananyagban ezt kelett csinálni.
Vagy a harisnya nejlonstoppolás, amit megint feleslegesnek tartok ma már mindenki inkább kidobja ha elszakad.
Önvédelem óra is volt, igaz az nem tantervben csak alkalmanként félévente azt hiszem 5 alakalom környéken.
Első alkalommal kis bemutató alsósoknak, kisfiú kiáll, edző szól, hogy most nincs szabály, én megtámadlak hátulról te megvéded magad, ne csüggedj ha nem sikerül utána csoportosan megnézzük mit kellett volna csinálnod.
Edző támad, lehajol, próbálja felemelni, kissrác orron vágja, edző meglepődve, véres orral Leseget, pont rossz ponton kapta szegény. Azonnal igazagatói, intő.
Volt így értelme bármelyiknek is?
Az én személyes véleményem az, hogy ez már kb a szabadság megfosztásával egyenlő nézet amivel nagyon is ráakarod kényszeríteni az emberekre azt amit te szeretsz csinálni, de ez nem így mükődik.
Vannak jó ötletek, de pl a háztartástant nemcsak lányoknak kéne, egy háztartás közös, a fiúk is tanulják meg az alapvető dolgokat. (mondom ezt fiúként)
LMBTQ-val nemtudom mi bajod van. Nem népszerűsíteni akarják magukat, hanem élni. Ugyan ugy emberekről beszélünk, attol hogy mást szeretnek.
Sport kőtelezővé tétele is egy hülye ötlet.
Nem hazafinak kéne nevelni az embert, én ezt nagyon rossz gondolkodásnak tartom. 100% magyar vagyok, mégse érzem jól magam itthon a sok ellenségeskedés a kormány és a nép alacsony intelligenciája miatt.
Drogokat egyrejobban tiltjuk, akkor egyre jobban fog erősődni a feketpiacon résztvevők száma.
Állatkínzás és a pedofilia büntetések szigorítása is jó ötlet lenne. Viszont a pedofilia kapcsán a pszichologiai kezeléseket javítani kéne, sajna sokan nem kapnak kezelést és ezért történik meg a baj, vagy éppen félnek, hogy ha kérnek segítséget, akkor egyből börtönbe kerül.
21. Században nyitottabbnak kéne lenni, ez nagyon középkori gondolkodás.
A kötelező sport egy vicc, mondom ezt úgy, hogy heti 4-5 alkalommal edzek saját akaratomból.
Középiskolában kötelező volt, meg is utaltam utána évekig rá gondolni sem akartam, mert arra inkompetens emberek nem megszerettetni akartak a sportot hanem olyan követelményeket állítottak fel amit adottságtól edzeségtől függetlenül mindenkitől elvártak, most felnőttként ömszántamb egy tényleg hozzáértő, támogató edzővel már szeretem csinálni.
Téged is köteleznélek arra napi pár órában amit gyűlölsz csinálni.
Lányokat én felmentenem a háztartás óra alól ellenben a fiukat akik azt hiszik, hogy egy nőnek több munkát kellene otthon csinálnia mint egy férfinak, nektek dupláznék.
Mindenki vegye ki egyenlő módon a részét, amíg én felkelek reggel és ledolgozom a 8 órámat nem kevés fizetést hazavíve ezzel addig a férfi is tudjon elmosogatni kitéregetni, takarítani.
Semmilyen küzdősportot, önvédelmet nem tanítanék Jobban mint most, nagyon naiv gondolat, hogy ez jó útra vezetne és nem az agresszió növekedéséhez.
Turul, Trianon, hazafiasság hat persze, sírjának még pár száz évig ahelyett, hogy egy élhetőbb országot építenének.
Akiknek fajt Trianon azok már meghaltak régen, esetleg meg utódjuk élhet a határon túl, már ha meg nem költöztek be.
#3 #13 vagyok
Egy kicsit elkévse, de azért válaszolok.
Az egyházat én hoztam fel az első válaszomban, elsősorban a kérdezőnek. Az általa említett mindkét párt kereszténynek vallja magát (az előbbi inkább), bár ő konkrétan nem említette. Személyesen volt alkalmam megtapasztalni a keresztény egyházi nevelés sajátosságait. "LMBTQ népszerűsítésének azonnali beszüntetése." A vallási intézményekét miért nem? Azok sem jobbak semmivel.
#13-as válaszra:
Normális demokráciában igen. Én azonban egyre inkább úgy látom, hogy bizonyos csoportok lobbiznak egy-egy képviselő vagy párt mellett, hogy az ő érdekeiket képviseljék. A népnek pedig sokszor fogalma sincs róla, hogy miről döntenek a fejük fölott.
Amire igazán szeretnék reagálni:
"Ez sem teljesen értem, hogy miben releváns. Márcsak politikai okok miatt sem tehetett semmit egy amerikai sportoló ellen."
Ugyanakkor arra sem volt semmi okuk a németeknek, hogy egy - a stadionhoz vezető - utat elnevezzenek róla. És ezt nem tiltotta meg semmilyen politikai hatalom.
"Ha megnézed, hogy a háború, hogy robbant ki, akkor Hitler direkt úgy állította be, hogy igazából a lengyelek támadtak előbb, vagyis figyelt, hogy mindent megtegyen, hogy minél később szálljanak be más országok."
Hitler maga sem állította ezt.
Szóval lehetséges, hogy esetleg a "nácik" mégsem voltak olyan rosszak, mint amilyennek általában feltüntetik őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!