"Tíz éve is az ápolónők hiánya volt a legnagyobb
probléma", akkor miért az orvos béreket emelték
irreálisan?
Figyelt kérdés
„Tíz éve is az ápolónők hiánya volt a legnagyobb probléma” mondta ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban
egy orvos 40 év után 2,4 milliós ALAPbérre számíthat. Ezt 20%-al eltéríthetik, azaz 2,9 millió. Erre ügyeleti pótlék, túlóra, esetleges főorvosi, osztályvezetői pótlék, stb.. A magánpraxist pedig sokszor csak zsarolásra használják. Államiból oda irányítják a beteget. Úgy már rögtön van időpont sürgős esetben.. csak kicsit sokat kell fizetni az orvosnak.
"Most már az a baj, hogy emelik az orvosok bérét. Eddig az volt a baj, hogy az orvosok keveset keresnek.
Tipikus baloldali elmebaj."
Inkább tipikus magyar felfogás. A magyarnak soha semmi nem jó.
2020. okt. 10. 10:43
16/17 anonim válasza:
Orvosként nem értek egyet ezzel a nagyarányú béremeléssel, ami kifejezetten igazságtalan és indokolatlan jövedelemkülönbséget eredményez, ha azt nézzük, mennyit keres egy pedagógus, vagy egy múzeológus. Nekem személy szerint incs igényem akkora jövedelemre, amit - ha igaz - 23-tól kapni fogok, ha az általam nagyra becsült egészségügyi szakdolgozók, akik nélkül mozdulni se tudunk, alulfizetettek maradnak. Másrészről egyetértek a hálapénz teljes kriminalizálásával, és a kamarával is, amikor azt mondja, hogy ennek előfeltétele a drasztikus béremelés. Ami annak is előfeltétele, hogy a kollégáim ne menjenek külföldre dolgozni. Ez utóbbiban azonban bizonytalan vagyok tekintve, hogy az emelés után is “csak” az osztrák orvosi bérszinvonal 53%-át fogjuk elérni állítólag.
2020. okt. 11. 16:25
17/17 anonim válasza:
16-
""Orvosként nem értek egyet ezzel a nagyarányú béremeléssel,""
Én pedig a pápa vagyok és egyetértek a nagyarányú fizetésemeléssel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!