Az állami szférában lassan már magasabbak lesznek a bérek mint a versenyszférában? Mit fog eredményezni ez?
Pedig hát a magyar állami szférában senkitől sincs semmilyen elvárás. Kommunizmus 2.0 van, ahogy esik úgy puffan, ki a halál vérveres phasza nem szarja le? Kb. ilyen a hozzáállás és a teljesítmény is.
Míg a versenyszférában többnyire külföldi piacra termelnek és ott kő kemény elvárások vannak.
Szerintetek fognak emelkedni a verseny szférában is a bérek? Mert már lassan én is úgy vagyok vele, hogy inkább megyek állami szférába verni a kukimat munka helyett, mert akkora béremelések vannak. Igaz, hogy a forint gyengül... ez tény. De ezt a versenyszférában letojják, az állami szférában meg emelnek mint a bolond, amitől tovább gyengül a forint. És már itt is van az ördögi kör.
Baromi messze vagyunk attól,hogy jobban fizető legyen a közszféra, mint a versenyszféra.
A közszféra csak egyes területei fizetnek jól, magának a közszférában a 80 százaléka annyi pénzt ad,hogy egy versenyszférás diplomás nem kelne fel annyiért az ágyból.
Látszik, hogy nem állami szférában dolgozik, gondolom látta az orvosok béremelési táblázatát és attól azt hiszi, hogy mindenki orvos vagy miniszter.
"Szerintetek fognak emelkedni a verseny szférában is a bérek? "
Amikor a szakszervezeted kiharcolja. Tényleg azt hiszed, hogy itt maguktól jönnek elő ezzel. Senki sem szól, senki sem panaszkodik?
" Mert már lassan én is úgy vagyok vele, hogy inkább megyek állami szférába verni a kukimat munka helyett, mert akkora béremelések vannak."
Gyere én ezzel fogadlak:
"A közalkalmazotti bértábla 2008 óta nem változott. A közalkalmazotti jogviszony előmeneteli rendszere pedig több szempontból kontraproduktív, és nem nyújt biztonságos életpályát"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!