Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az állami szférában lassan...

Az állami szférában lassan már magasabbak lesznek a bérek mint a versenyszférában? Mit fog eredményezni ez?

Figyelt kérdés

Pedig hát a magyar állami szférában senkitől sincs semmilyen elvárás. Kommunizmus 2.0 van, ahogy esik úgy puffan, ki a halál vérveres phasza nem szarja le? Kb. ilyen a hozzáállás és a teljesítmény is.

Míg a versenyszférában többnyire külföldi piacra termelnek és ott kő kemény elvárások vannak.

Szerintetek fognak emelkedni a verseny szférában is a bérek? Mert már lassan én is úgy vagyok vele, hogy inkább megyek állami szférába verni a kukimat munka helyett, mert akkora béremelések vannak. Igaz, hogy a forint gyengül... ez tény. De ezt a versenyszférában letojják, az állami szférában meg emelnek mint a bolond, amitől tovább gyengül a forint. És már itt is van az ördögi kör.

2020. okt. 6. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Nagy felfordulás lesz. Programozók, könyvelők, villanyszerelők mind tódulnak majd az egészségügybe.
2020. okt. 6. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
1-es, azt nem hinném. Amúgy az állami szférában is kellenek programozók, könyvelők, villanyszerelők, stb. Mellesleg egy maszek villanyszerelő annyit kér el, amennyit nem szégyell. Csak úgy mondom.
2020. okt. 6. 16:15
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Baromi messze vagyunk attól,hogy jobban fizető legyen a közszféra, mint a versenyszféra.

A közszféra csak egyes területei fizetnek jól, magának a közszférában a 80 százaléka annyi pénzt ad,hogy egy versenyszférás diplomás nem kelne fel annyiért az ágyból.

2020. okt. 6. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos állami szférában, eddig is olyan fizetések voltak amiről egy programozó csak álmodhat egy év alatt...
2020. okt. 6. 17:12
 5/10 A kérdező kommentje:
A programozók most pont szarban vannak. Egy ápoló többet keres már náluk. Minek pont őket emlegetitek?
2020. okt. 6. 17:16
 6/10 anonim ***** válasza:
"...inkább megyek állami szférába verni a kukimat munka helyett" - aztán csak lesel minden évben a teljesítményed értékelésénél, amíg ki nem rúgnak. :D
2020. okt. 6. 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Kiürül a kassza. Aztán gyengül a forint, hogy mégse kerüljön olyan sokba az államnak.
2020. okt. 6. 19:20
 8/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Miről beszélsz? Láttad te már a közalkalmazotti bértáblát?
2020. okt. 6. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak provokál és mindig az informatikusokkal példálózik.
2020. okt. 6. 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nem állami szférában dolgozik, gondolom látta az orvosok béremelési táblázatát és attól azt hiszi, hogy mindenki orvos vagy miniszter.

"Szerintetek fognak emelkedni a verseny szférában is a bérek? "

Amikor a szakszervezeted kiharcolja. Tényleg azt hiszed, hogy itt maguktól jönnek elő ezzel. Senki sem szól, senki sem panaszkodik?

" Mert már lassan én is úgy vagyok vele, hogy inkább megyek állami szférába verni a kukimat munka helyett, mert akkora béremelések vannak."

Gyere én ezzel fogadlak:

"A közalkalmazotti bértábla 2008 óta nem változott. A közalkalmazotti jogviszony előmeneteli rendszere pedig több szempontból kontraproduktív, és nem nyújt biztonságos életpályát"

2020. okt. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!