Az hogy lehetséges, hogy egy állami cég vezetője jobban keres, mint sok multinál a felső vezetők?
Mávra, Postára gondolok.
5-6 milliókat keresnek.
Én egy nemzetközi multicég magyarországi leányvállalatánál dolgozom, a cég nagyon globális, szinte mindenütt ott van.A nagyfőnök keres 3 milliót havonta, de ehhez járnak még juttatások, céges kocsi...stb
Ami még érdekes, hogy a MÁV illetve a Posta vezetősége mindig kap prémiumot, ez is növeli a fizetésüket.Azt nem értem, hogy miért kapnak.A Mávot szerintem senkinek sem kell bemutatni, állandóan késő vonatok, rossz légkondi, piszok...stb
Aki nem vonatozik gyakran, az is látja, hogy bizony az a cég rosszul működik.Én is ritkán ülök vonatra, de amikor igen, mindig találok kifogásolni valót az utastérben.
Ha mondjuk minden IC vonat, Railjet szintű lenne, azt mondanám, oké megérdemli a vezérigazgató a prémiumot.De így?
Szerintem, pont az állami cégeknél kellene a legnagyobb hatékonyságra, leghatékonyabb humán erőforrás stratégiára törekedni, azért mert állami pénzből van fenntartva és nem értékteremtésből.
Van vasutas a családban, tőle tudom,hogy a MÁV fele ennyi emberállománnyal is működne, ugyanis teljesen automatizálni lehetne a sorompókat, váltókat egyéb berendezéseket.
Mert ők Igaz Magyarok és megérdemlik.
Mégsem kereshetnek annyit, mintha valami szakadt jobbágyok lennének.
az allamnak hatalmas bevetele van
ezt nem hozzak nyilvanossagra hiszen ugy konnyebb kizsakmanyolni a nepet ha azt nyilatkozzak nincs penz...
termeszetes hogy az allami elemek vezetoi a legmagasabb bert kapjak
kinek adnak a penzt ha nem szetosztjak maguk kozott
Arra nem gondoltál kérdező, hogy a bérnél a lopás összehasonlíthatatlanul hatékonyabb?
A multitól lopni egyenértékű az azonnali kirúgással. Az államtól (társadalomtól, tőled) lopni egyenértékű a megdicsőüléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!