A fidesz darázsfészekbe nyúlt az egészségüggyel?
Megy a szokásos fikázás ezerrel, ahogy mindig.
Most végre történik valami, de egyből előbújnak akik soha nem tudtak semmit megvalósítani, hogy miért csak ennyi, miért nem több, miért nem másképp, miért nem minden.
Emelkedik az orvosok bére. Nem kicsit, hanem nagyon! Fogadjátok el és keressetek más hisztizni valót!
Igazad van abban, hogy most történik valami, csak politikailag nehéz ügy. Mert sokkal egyszerűbb valami hazafias maszlaggal előjönni, vagy valamilyen populista hülyeséggel, ellenségképpel harcolni, ami úgyse támad vissza és közben még ha rossz is az egészségügy ráhagyni. Mert ebben a témában nem lehet olyan könnyen népszerű intézkedéseket hozni. Ami az egyiknek előny, a másiknak hátrány.
Hozzányúlni nem egyszerű. Anyagi, politikai, morális kérdéseket is felvet. Lám most konkrétan adni szándékoznak, nem is keveset és máris egy csomó kérdés, probléma még egy ilyen egyszerű és támogatható ügyben is. Pl. mi lesz az ápolókkal, hisz nélkülük se lehet műteni, csak az orvos nem elég, mért nem lehet magánpraxis, nem akarnak az orvosok vezényelhetőek lenni... így meg akkor nem is elég még ez a pénz se... és még gyakorlatilag úgymond csak meg lett piszkálva a kérdés.
#13 10 éve fejlesztik az egészségügyet. Sorra épültek vagy újultak meg kórházak, osztályok, rendelők, mentőállomások. Mégis jött a fikázás, hoyg nem költenek az egészségügyre - te is ezt írtad - miközben még soha ennyit nem költöttek rá mint az utóbbi években. Ahogy eddig is volt orvos és ápoló béremelés is. A másfél éve berakott 100 ezres emelés is akkor nagy léptékű volt, de más senki nem emlékszik rá. Most ennek a többszörösét csinálják és ez sem elég. Hol keres egy mezei halandó állami alkalmazottként - nem főnökként - havi 1,5 milliót? Sehol.
A nővéreknél, ápolóknál november 1-től 20%-os alapbér emelés lesz. De máris megy a szöveg - tőled is - hogy nekik nem emelik a bérüket. Ha az én fizetésemet emelnék meg 20%-kal, nekem az nagyon is jelentős lenne.
Ne viccelj már 20% -ot majdnem elvisz az infláció. Mesélhetnek bármilyen hivatalos adatokat, bemegyek a boltba és látom. Ez legfeljebb infláció követés.
100ezer emelés egy orvosnak másfél éve szerinted mit ér?
Azt nem gondolnám, hogy van elég orvos, van elég ápoló. Szerintem te másik országról beszélsz, vagy nem érint.
#16 Nem, nem visz el. Mivel alacsony az infláció már 8 éve. Igazolod amit írtam, már nem is emlékszel, hogy nemrég az a béremelés milyen jelentős ugrásnak látszott.
Hol a fenében írtam én az orvosok számáról? Sehol.
A közegészségügyben dolgozó orvosok és pluszban a háziorvosok kapnak béremelést. Úgy tudom, ezzel tiltott lesz nekik a magánszektorban tevékenykedni, és hálapénzt elfogadni. Ez gyökeres változtatás.
Az más kérdés, hogy valóban megszűnik-e a foglalkoztatási átfedés és a paraszolvencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!