A darázsfészekben lárvát, vagy táplálékot őriznek?
Szia!
Azok lárvák, ha a darazsakat sikerül eltávolítani egy fészekről, akkor a zümmögés nélkül hallhatod, ahogy kaparásznak, ezzel jelzik, hogy kaját kérnek!
Nézz meg közelről egy papírdarázs fészket.
(Nyugi nem bántanak ha szépen lassan mész oda és nem nyúlsz a fészekhez.)
Próbáltam netes képet keresni ahol látszik de nem nagyon látszik amit mutatni akartam.
Szóval a "rekeszek" 3 félék lehetnek.
Vagy egy picike fehér "tojás" lesz benne ami a pete, vagy egy nagyobb fehér kukac ami a lárva amit etetnek a darazsak vagy fehéren/szürkén lezárt cella. Ebben már átalakul a lárva és hamarosan kikel a felnőtt darázs.
Hasznos jószágok csak sajnos rossz a hírnevük így bántják őket.
Köszönöm a válaszokat, felpontoztam!
Igen, én is szeretem általában véve az állatvilágot, növényvilágot. A darazsakat és pókokat is kedvelem, a rovarvilág és a "cicákok" különösen érdekesek számomra, de a madárvilág is egyre inkább érdekel. A varjúfélék (szarka, szajkó, varjú, holló stb) értelmi képessége lenyűgöz, példának okáért.
A kifejezetten veszélyes, halálosan veszélyes állatok egy kicsit zavarnak, pl a mérges kígyók, mérges pókok, bár Magyaro-on olyanok nincsenek. Meg egyébként minden értelemmel jött létre a természetben, még a fekete özvegy pók is. Az értelem inkább az emberek egy részéből hiányzik, bár az állatok se tökéletesek, de sok ember igen-igen eltorzította az anyatermészetet, és a saját természete is igen torz sokaknak, sajnos. Akinek nem inge, ne vegye magára.
A válaszolóknak még egyszer köszönöm, hasznosakat írtatok!
Nálam az egresről hordják el a levéldarázs álhernyóit amik amúgy lezabálnák a leveleket :)
Bár azért besegítek nekik kézzel mert nem bírják :D
Hm... én rábízom inkább az anyatermészetre az ilyesmit. Minél kevesebbet avatkozok be. A vérszívók se véletlenül lettek kitalálva, a tetvek se.
A természet: természetes egyensúlyra törekszik.
Nem pedig kiagyalja bizonyos érdekszempontok mentén a dolgokat, mint sok "felnőtt".
Még ha olykor kellemetlen is (pl a szúnyogcsípések stb), a természet bölcsebben működik, mint az emberiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!