Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A darázsfészekben lárvát,...

A darázsfészekben lárvát, vagy táplálékot őriznek?

Figyelt kérdés
Látni a tipikus, hatszögletű "rekeszekből" álló darázsfészkek némelyik "rekeszében" (idővel egyre több ilyenben) "befehéredést". Lárva, vagy táplálék?

2020. jún. 18. 16:32
 1/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Azok lárvák, ha a darazsakat sikerül eltávolítani egy fészekről, akkor a zümmögés nélkül hallhatod, ahogy kaparásznak, ezzel jelzik, hogy kaját kérnek!

2020. jún. 18. 16:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Írhattok még.
2020. jún. 18. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézz meg közelről egy papírdarázs fészket.

(Nyugi nem bántanak ha szépen lassan mész oda és nem nyúlsz a fészekhez.)

Próbáltam netes képet keresni ahol látszik de nem nagyon látszik amit mutatni akartam.

Szóval a "rekeszek" 3 félék lehetnek.

Vagy egy picike fehér "tojás" lesz benne ami a pete, vagy egy nagyobb fehér kukac ami a lárva amit etetnek a darazsak vagy fehéren/szürkén lezárt cella. Ebben már átalakul a lárva és hamarosan kikel a felnőtt darázs.

Hasznos jószágok csak sajnos rossz a hírnevük így bántják őket.

2020. jún. 19. 13:14
 4/7 anonim válasza:
100%
Köszi, előttem válaszoló, igen hasznos állatok, megeszik a kullancsokat csak hogy egyet mondjak ! :D
2020. jún. 19. 17:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, felpontoztam!

Igen, én is szeretem általában véve az állatvilágot, növényvilágot. A darazsakat és pókokat is kedvelem, a rovarvilág és a "cicákok" különösen érdekesek számomra, de a madárvilág is egyre inkább érdekel. A varjúfélék (szarka, szajkó, varjú, holló stb) értelmi képessége lenyűgöz, példának okáért.

A kifejezetten veszélyes, halálosan veszélyes állatok egy kicsit zavarnak, pl a mérges kígyók, mérges pókok, bár Magyaro-on olyanok nincsenek. Meg egyébként minden értelemmel jött létre a természetben, még a fekete özvegy pók is. Az értelem inkább az emberek egy részéből hiányzik, bár az állatok se tökéletesek, de sok ember igen-igen eltorzította az anyatermészetet, és a saját természete is igen torz sokaknak, sajnos. Akinek nem inge, ne vegye magára.

A válaszolóknak még egyszer köszönöm, hasznosakat írtatok!

2020. jún. 21. 19:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az egresről hordják el a levéldarázs álhernyóit amik amúgy lezabálnák a leveleket :)

Bár azért besegítek nekik kézzel mert nem bírják :D

2020. jún. 21. 21:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Hm... én rábízom inkább az anyatermészetre az ilyesmit. Minél kevesebbet avatkozok be. A vérszívók se véletlenül lettek kitalálva, a tetvek se.

A természet: természetes egyensúlyra törekszik.

Nem pedig kiagyalja bizonyos érdekszempontok mentén a dolgokat, mint sok "felnőtt".

Még ha olykor kellemetlen is (pl a szúnyogcsípések stb), a természet bölcsebben működik, mint az emberiség.

2020. jún. 21. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!