Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » MIért gyűlölöd Orbán Viktort?

MIért gyűlölöd Orbán Viktort?

Figyelt kérdés
2010. aug. 7. 21:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:
Ja, egyáltalán tudod mit jelent a fogyasztás ?
2010. aug. 7. 23:49
 52/70 anonim ***** válasza:

Utolsó: hiába csapkodsz mint egy kerge marha. Te dolgod. Ha nem tudod feldolgozni, hogy vannak tőled sokkal kompetensebb emberek itt akkor menjél a bélyeggyűjtő kérdésekhez.

Értsd meg: sokkal jobban értek a témához és SOKKAL tájékozottab vagyok mint te. Nyeld le és emészd meg aha tudod. Persz e aprimitív kognitív disszonanciád ebben erősen fog akadályozni, de hátha...

Én szerintem eddig érveltem és pontosan te vagy akinek nincsenek érvei!

Nem beszélve arról hogy nem én kezdtem „ kényszeredetten” titulálgatni másokat, hanem te.

Az értelmi képességed meg olyan amilyen, ha nem érted hogy te a gazdasági alaptézisek

legprimitívebb alapfelfogásában gondolkodsz, és nem veszel figyelembe olyan kritériumokat amik teljesen más megvilágítást adnak az egésznek.

Az hogy a nyugati országokban „ főleg a neolíb” bejött az egykulcsos adó az egy dolog.

De ott vannak tőkejövedelmek, és ipar. Nem viszik ki a jövedelmük nagy részét.

A társadalom dolgozó részének 70% ának hasonló a jövedelme, amire szabták az egykulcsot, és képes belőle fogyasztani.

De ha te nem vagy képes elrugaszkodni a papírforma szerinti dolgoktól, és nem érted meg hogy ami a Svédeknél bejött, az itt nem fog, mert mások az adottságaink. Addig nincs értelme beszélgetni veled.

Ugyanis te nem válaszolsz, a viszont kérdésekre, amik problémásak enyhén szólva, hanem általános neoliberális dogmákkal akarod a helyességet bizonyítani, ami sajnos nem varható MO ra.

2010. aug. 7. 23:55
 53/70 anonim ***** válasza:

Jaj báratom, de hule vagy te !! Ha nő a jövedelem te animális csirkemetafora akkor nő a fogyasztás. Ha jelentősen nő akkor jelentősen nő meg a fogyasztás.

Kinek a fogyasztás? A magyar felsőké?

Akik egyből autót vezsnek és plazmát?

Abból mi lesz a magyar gazdaság haszna?

Hogy magasabban kell tartani a Ft kamatozását, mert a külkere egyenlegünk elszáll? Azt ki fizeti ki? Az a minimálos akinek a nyakába raktak + 16% ot.

És azt az elinflált 16% ot kiki fognak kifizetni?

A hitelesek?

Annyira ostoba vagy, hogy felesleges pazarolnom rád az időmet.

De miért nem válaszolsz a kérdéseimre? Túl nehezek, vagy egyszerüen nem értd a dolgokat?

2010. aug. 8. 00:03
 54/70 A kérdező kommentje:
Milyen magyar felsőké ta háziállat ??? Ha csökkennek az (személyi jövedelem) adók akkor nő a fogyasztás. Első pont. Ezzel vitatkozz. Cáfold ha tudod.
2010. aug. 8. 00:27
 55/70 anonim ***** válasza:

Érdemes Orbán "köpönyegforgatását" egy kicsit közelről szemügyre venni.

Orbán, aki "gyakrabban váltott ideológiát, mint alsógatyát" és "volt ő már minden", összesen egyszer váltott ideológiát, igaz, akkor sem volt 180 fokos fordulata (mert aki liberálisból lesz konzervatív, az csak kulturális kérdésekben vált élesen, gazdasági kérdésekben ez jóval kisebb váltás). Kb. 1995-re befejeződött a Fidesz mostani ideológiai álláspontjának kialakulása, ekkortól jobboldali erő a Fidesz. 1993-ban sem volt a baloldalon, hanem a liberális oldalon volt, 1994 előtt ugyanis három oldal volt Mo.-on (baloldal, liberálisok, jobboldal). 1994-ben a harmadik oldal (a liberálisok) kettéhasadt: az SZDSZ átment a baloldalra, koalícióra lépve az MSZP-vel, a Fidesz pedig átment a jobboldalra. A választáson az SZDSZ, Fidesz és az ASZ meg a LPSZ-VP még együtt is szerepeltek néhol Liberális Blokk néven, bár ez a szövetség elég hamar kezdett szétesni.

Tehát a Fidesz a története során egyszer tett nagyobb fordulatot, és az sem egy teljes fordulat volt, csupán a liberális oldal eltűnésekor nem balra ment, mint az SZDSZ, hanem jobbra.

Persze ez az az "ősbűn", amit a baloldal azóta sem tud megbocsátani a Fidesznek.

Az is érdekes, hogy a Fidesz 1994-ben kb. 6%-ot szerzett a választáson 1998-ban pedig 28%-ot. Tehát aki 1998-ban a Fideszre szavazott, azoknak a nagy többsége nem a "régi", hanem az "új" fideszre szavazott, tehát a szavazók nagy része nem érezte magát átverve. Alaptalan a baloldal sápítozása azon, hogy a Fidesz-szavazók át vannak verve. Átverve inkább az SZDSZ-szavazók érezték magukat, miután az SZDSZ (a választáson még 20%-ot ért el) váratlanul koalícióra lépett az MSZP-vel és a népszerűsége hamar le is zuhant 10% körüli szintre, 1998-ban meg már csak 8% volt. Megjegyzem, az 1998-as Fidesz-szavazók elég jelentős része 1994-ben még SZDSZ-es volt. Elég csak Tarlós Istvánra vagy Tölgyessy Péterre utalnom. Persze voltak, akiknek nem tetszett az irányváltás és a Fideszből mentek át az SZDSZ-be, pl. Fodor Gábor.

Igazából akik szerint Orbán "köpönyegforgató", azok szerintem sértett baloldaliak, akik képtelenek belenyugodni abba, hogy Orbán jól gondolkodott 1994 körül, amiért is a pártja most nem a süllyesztőben van, mint az SZDSZ, hanem kormányon.

2010. aug. 8. 04:09
 56/70 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésre válaszoljak: én sose szerettem Orbánt, ellenszenves volt mindig a stílusa. Beszédstílusa, szóhasználata alapján az volt róla a benyomásom, hogy egy átlagos műveltségű (azaz műveletlen), nem túl intelligens, nem jó ízlésű ember, akinek érthetetlen, hogy miért van ekkora kultusza a Fideszben. Őszintén szólva nem nagyon szorosan követem a napi politikát, Orbánt meg eddig mindig elkapcsoltam, amikor a tévében volt, mert utáltam a semmitmondó, giccses stílusát. Szóval Orbánt sokáig egy unalmas, buta alaknak képzeltem. Aztán megnéztem a parlamenti viszontválaszait az ellenzéki frakcióvezetőknek és kb. megértettem, hogy milyen egy miniszterelnök (egy igazi, nem egy gyurcsány-szintű niemand). Személyesen ellenszenvezek vele, de politikusként elismerem.
2010. aug. 8. 04:17
 57/70 anonim ***** válasza:
11%

Ha az "alsóbb" néprétegeknek egyáltalán kompenzálni fog (kétlem), ugye, mint Matolcsy mondta, hogy ne járjanak rosszabbul, akkor sem nő a fogyasztásuk. max. stagnál. Viszont ezt a plusz pénzt és járulékait a vállalkozónak kell előteremteni (ami büdös neki), így várhatóak elbocsátások, hogy az össz bérköltsége ne emelkedjen. Hiába "nem jár rosszabbul" a minimálbéres, ugyanannyit talál a borítékban, de annak a szerkezete más, ami a vállalkozó / munkáltató számára előnytelen. (Az most egy dolog, hogy tényleg úgy áll-e hogy nem tud, vagy egyszerűen nem akar többet fizetni.)

Egyértelműen a magasabb jövedelműek járnak jól - amit egy kutatómérnöktől nem is sajnálok - de viszont egy bársonyszékben töttyedő, semmittevő főosztályvezető már semmiképp sem érdemel meg.

Amúgy meg pont a kisemberek kellene, hogy jobban járjanak, hiszen fogyasztás terén nekik van mit "behozni", nem is feltétlenül a luxusban, hanem sok esetben a minimális emberi szintű élethez. A gazdagok már rég elérték a fogyasztási határhajlandóságukat, a fennmaradó pénzeiket meg vagy külföldön verik el, vagy kétes spekulációs ügyletekbe fektetik, amik idáig juttatták az országot.

Nem beszélve arról az egetverő orbáni mocsokságról, hogy alanyi jogúvá tette anno a családi pótlékot. Emelni egy fillérrel sem emelte (nehogy már a szegényebbeknek jobb legyen), viszont megkapta a havi 2 milliót kereső kölyke is, amit aztán zsebpénznek oda is adtak neki (nálunk anno középsuliban az egyik ilyen milliomospalánta még be is szólt a tanárnak, hogy csak a csp miatt jár suliba), és suli után egyből inni meg drogozni mentek belőle. A farok Megyó meg még a gyerekvédelmit is hozzácsapta. Egykutya mind.

2010. aug. 8. 07:58
 58/70 anonim ***** válasza:
42%

Még annyit, hogy a minimálbér megadóztatásával megint csak a becsületes embereket éri utól; aki zsebbe kapta a (kenő)pénzeket, az ezután is oda fogja. Aki meg becsületes, és nem kap, az dögöljön meg. Inkább dolgozzanak ténylegesen az "A PECH"-nél, derítsék ki a visszaéléseket, ne fűnyíró-elven szopassák a tisztességes embereket.

Na de a polgárság szégyenletes történelmi szerepét ismerve, nem is várhatunk mást egy deklaráltan polgári kormánytól...

2010. aug. 8. 08:01
 59/70 anonim ***** válasza:

Milyen magyar felsőké ta háziállat ??? Ha csökkennek az (személyi jövedelem) adók akkor nő a fogyasztás. Első pont. Ezzel vitatkozz. Cáfold ha tudod.

Én lehet hogy "háziállat vagyok" de te meg értelmifogyatékos! " És nem közgazdász"

Alap, hogy ha nő a jövedelem, " amit sok tényező előidázhet" pld az adó csökkentés is, akkor emelkedik a fogyasztás. Viszont csak annak a fogyasztás emelkedésnek van gazdaság élénkítő hatása, ami a magyar termeléssel, kereskedelemmel,van szinergiában! Ott gerjeszt komparatív előnyöket Stb stb.

Az az, nem elég hogy több pénz jut fogyasztásra " ezen bukott az MSZP is, hiszen ők tényleg sokat emeltek", csak éppen az importot támogatták vele, pld a kereskedselemmel, a támogatási rendszerrel, a termelési leosztásokkal.

Próbáld felfgogni " még ha számodra nehéz is" ha olyan rétegek jutnak extra fogyasztáshoz, akik eddig is fogyasztottak rendesen és olyan teremékek szolgáltatások lesznek amire többet költenek ami nem marad a magyar gazdaságban! Az csak kidobott pénz a makrogazdasági irányból szemlélve. Nincs hatása mert nem hoz létre egy új munkahelyet sem!

1, A magyar termelés versenyképességének javítása.

" a minimálbér adója pontosan ellentétes"

2, A magyar termelés bürokráciájának megszűntetése, az Eu által elfogadott protekcionizmus, kiszélesítése.

" ezt hellyel közel látom"

3, Olyan rétegeknek a töbletjövedelmének jelentős növelése, akik még közel nem érték el, a fogyasztásuk ideális súlyát.

" ezt nem látom"

Az az, előbba belső piacot kell optimálisan magyarra hangolni. Hogy jöhessen léátre igény a magyar termelés növekedésre, mert csak ebből lesznek itt új munkahelyek.

Attól hogy egy felsőközép vesz magának egy új opelt, vagy elmegy Ibizára, vagy vesz egy plazmát, 1 magyar munkahely sem jön létre!

Megértetted? Mert ennél alpáribb szájbarágósabb módon már nekem kellemetlen írni!

2010. aug. 8. 09:04
 60/70 anonim ***** válasza:
37%

Nem gyűlölöm de soha ne szavaznék rá, nem is szavaztam. Mindig a pártja érdekeit tartotta szem előtt a magyar emberek érdekei helyett.

Sokan vannak akik csalódtak benne és csalódni is fognak. Ígérték hogy 2 hét alatt rendet tesznek de semmi se változott.

2010. aug. 8. 12:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!