Miért gondolják azt egyesek, hogy a liberalizmus rossz, és használják szitokszóként a "libsit"?
A liberalizmus egyáltalán nem az a virágkoszorús hippi aminek sokan látni akarják, a mai formájában szerintem pont ugyanolyan káros mint a többi irányzat. Rosszabbnak nem mondanám.
Az más kérdés, hogy a tömegek nem ezért utálják hanem azért, mert alkatilag szükségük van erős üzenetekre, amiket aztán sajátjukként eladhatnak és hőböröghetnek vele a hasonlóan hülye ismerőseiknek.
Én csak a magam nézetéről tudok írni.
Számomra a liberalizmus azt jelenti, hogy az én szabadságfokom ott ér véget, ahol a tiéd kezdődik. Rövidebben: ne árts.
Szigorú kötöttségek között is lehet élni, de én jobban szeretem, ha megtehetem azt, amit szeretnék, és nincs kárára neked.
Nem bagózom a valóságban, de ha tenném:
Legyen az én döntésem, hogy rágyújtok-e, de nem ha megteszem, nem fújom a füstöt az arcodba, mert az neked nem jó.
A magukat liberálisnak mondó pártok nagyon nem ilyenek. Nekem ez a bajom velük.
6-os: nézd végig a nyomulásukat gender, lmbtq és hasonló ügyekben!
Azonnal kirekesztik azt, aki nem osztja az ő liberális véleményüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!