Mondott ilyet valaha Müller Cecília?
Facebookon kering egy kép, már több ismerősöm is megosztotta, amin Müller Cecília látható és "tőle" idéznek.
"A szülőszobában két ember tartózkodhat az orvos és a szülő. Apás szülésnél lehet választani, hogy az anya vagy az apa lehet a szülőszobában az orvossal."
Nem akartam elhinni, hogy ilyen hülyeséget mondott, így rágoogleztam és semmit nem találtam róla. Mondott ilyet valaha Müller Cecília?
"Müller szerint a maszkok viseléséről számos hír kering, és elég nagy a káosz a sajtóban. Ezért leszögezi, hogy az egészségügyi dolgozók azok, akiknek feltétlenül kell maszkot viselniük. Szerinte a sebészi maszk megfelelő védelmet nyújt, ha nem végeznek invazív beavatkozást.
Müller azt mondja, minden más esetben elég, ha a beteg viseli a maszkot, mert cseppfertőzéssel terjed a vírus. "
Most már csak azt nem tudom, melyik Müller Cecíliának higgyek?
11: A legfrissebbnek.
Látom, minden nap keresed a kérdéseket, ahova ezt odaírhatod. Sőt, kérdést is írsz ki mindig róla.
Ennyire nehéz követni, hogy ahogy többet tudunk meg a vírusról, változnak, bővülnek, módosulnak a tennivalók is?
Te örökké mindent ugyanúgy csinálsz? Akkor is, ha rájössz közben, hogy lehet jobban is?
Egyébként nem ő találja ki ezeket, nem az ő egyszemélyes véleménye. Mint ahogy szinte minden európai ország, a WHO útmutatásait követik.
Más országokban is változtak az intézkedések.
Nagyon gáz, hogy erre izgulsz, hogy naponta kiírhatod ezt.
12 - ez egy influenzaszerű, légúti panaszokkal járó, cseppfertőzéssel terjedő megbetegedés, ezt már januárban is tudták.
Kínában, Dél-Koreában már februárban maszkot viseltek az emberek.
Nálunk azt kamuzták, hogy a maszk inkább árt, mintsem használ.
Csupán azért, mert nem volt elég maszk. Miután a fürkészek meg kipcsákok behozták a túlárazott kínai maszkok tömegét, végre Cili néniék is elkezdték propagálni a maszkhasználatot.
Nyilvánvaló, hogy itt nem az orvosi szempontok az elsők. Azt kell mondaniuk az operett-törzs tagjainak, amit a politikusok (elsősorban Viktor) esze épp kiad.
13: "Nálunk azt kamuzták, hogy a maszk inkább árt, mintsem használ."
Nem. Nem nálunk. Ez volt a WHO hivatalos álláspontja. És mások is ezt követték.
Tessék angolul olvasgatni. Vagy más nyelveken. Szinte minden európai országban pontosan ugyanazok az intézkedések vannak, mint nálunk.
"Nálunk azt kamuzták, hogy a maszk inkább árt, mintsem használ."
Nem volt ilyen, csak sehol nem tettél kötelezővé, amikor nem volt kapható.
#11 Tudod használhatnád a fejedet gondolkodásra is.
igen, elegendő lenne ha csak a betegek használnák a maszkot.
De te tudod hogy ki a beteg és ki nem az egy tömegközlekedésben, járványhelyzetben? Magáról tudhatja az ember hogy fertőzött-e, azaz a betegek közé tartozik-e?
Nem, nem tudják. Ezért kell most mindenkinek hordania a maszkot, mert nem tudni hogy ki az aki fertőz és ki nem. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!