Fideszesek! Hány forintos EURÓ árfolyam az ami már zavarna, elbizonytalanítana titeket is?
Európa legmagasabb inflációja volt Magyarországon az első félévben. Nem nehéz kitalálni a fő okot, tekintve hogy 8%-ot gyengült a deviza az EUR-hoz képest, az ultra laza monetáris politikának és a gazdasági visszaesésnek köszönhetően.
Mi az Euró árfolyam, ami már Titeket is zavarna?
A kérdés teljesen komoly. Kíváncsi vagyok hogy a kormányhoz hű embereket mennyire zavarja/ nem zavarja hogy egy árfolyam összeomlás szélén vagyunk.
#20 Értem én hogy van egy elképzelésed, hogy mi hogyan változik, de azért nem értana mellé tenned a tényeket is.
A jegybanki alapkamat változása egy tényadat. Nézd meg a linken szereplő ábrát, tökéletesen megmutatja a változását.
2008 októberében volt a legmagasabb, 11,5%, onnan CSÖKKENT éppen a kormányváltás hónapjáig, 2010 áprilisáig 5,25%-ra. Majd ugyanazon jegybanki vezetés EMELNI KEZDTE és 2011 decemberében 7%-ra nőtt. Azóta viszont folyamatosan csökkent, július óta 0,6%. Nincs itt semmiféle titkos kamatemelés.
Éppen így nem értem honnan veszed az inflációról azt hogy emelkedett volna. Gyurcsányéknak sikerült MÁR 2007-re visszatornázni az inflációt a korábbi 4% körüli állapotából 8%-ra és éppen a devizaválság alatt is tovább csökkent (pont mivel nem volt pénz vásárolni). Legközelebb az infláció emelkedése 2012-re esett, amikor megkezdte a gazdaság és a lakosság a kilábalást a válságból és újra volt elkölthető pénze az embereknek valamennyire.
2012-ben pedig már ment az alapkamat CSÖKKENTÉSE és EZZEL EGYSZERRE kezdett csökkeni utána az infláció is.
vagyis ott van a valóság, ami cáfolja a tankönyvi példádat.
#21 már a grafikonon is látszik az infláció emelkedése pedig az még nem is a valós infláció. Azóta pedig nagyot ugrott a valós és a KSH infláció is.
Egyébként még ezeket sem kell nézni, elég csak elmenni bevásárolni, és megnézni az árak változásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!