Fideszesek! Hány forintos EURÓ árfolyam az ami már zavarna, elbizonytalanítana titeket is?
Európa legmagasabb inflációja volt Magyarországon az első félévben. Nem nehéz kitalálni a fő okot, tekintve hogy 8%-ot gyengült a deviza az EUR-hoz képest, az ultra laza monetáris politikának és a gazdasági visszaesésnek köszönhetően.
Mi az Euró árfolyam, ami már Titeket is zavarna?
A kérdés teljesen komoly. Kíváncsi vagyok hogy a kormányhoz hű embereket mennyire zavarja/ nem zavarja hogy egy árfolyam összeomlás szélén vagyunk.
#2 Nincsen köze az euró-forint árfolyamnak semmihez Magyarországon? :D
Ez a baj ezzel, hogy hiába érvelsz, meg teszel fel ilyen kérdéseket kedves kérdező (meg mindenki aki tud gondolkodni), ha a TÖBBSÉG(!) ilyen. Nem lehet őket meggyőzni, mert a problémát sem értik.
Ha Gyurcsány alatt 300 fölé megy a forint= apokalipszis.
Ha Vitya alatt 400 ig= nemzeti érdek.
2-es Európa Motorja, a párja meg Európa DNS-e. Tényleg csak ennyink van? A légvárépítés?
Ha Te tényleg azt hiszed, hogy Magyarország a kitett gazdaságával, a szegényes humánerő potenciáljával és érdemi innovációs erő nélkül (hozzáadott érték) független lehet a világ folyamataitól, akkor tényleg jó vastag narancshályogot növesztettél a szemedre. Ha vannak gyerekeid is, mert Te már lehet, hogy végleg a menthetetlen kategória vagy, akkor "gránitszilárdan" gondolkozz el erről, legalább az ő jövőjük érdekében!
Matolcsy [link]
Annyira nevetséges, hogy még minimálisan sem vagytok képesek szöveget értelmezni és azt olvasni ami le van írva nem az agymenéseiteket.
A kérdésre volt válasz a #2. Egyáltalán nem arról szól hogy az országnak, nekem ne lenne rossz az árfolyam változása. Egyszerűen egy tényről szól, hogy nem rajtam és nem az ország működésén múlik MOST sem és hosszú éveken át sem így volt - EZÉRT nem fogok rajta háborogni.
Ez a hisztitek szánalmas. Mindenért a kormányt akarjátok hibásnak látni és ezért olyasmikkel ruházzátok fel amire nem is lehet képes. TÉNY, hogy nem a magyar gazdaság állapota, sikeressége, működőképessége határozta meg az árfolyamot, hanem a rajtunk kívül álló változások. Az is tény, hogy az országnak IS van benne szerepe, de jelen helyzetben ez minimális.
Pont olyan baromság amit csináltok, mint amikor Orbán volt a hibás szerintetek a világpiac változásaiban, az olajáraktól a bankcsődökön át migrációig. Nem.
#18 Mutasd meg már nekem mikor írtam csak hasonlót is hogy az ország független lehetne a világ folyamataitól! nem fog sikerülni, mert éppen azt írtam le, hogy ettől, a világban folyó dolgoktól függ az árfolyamunk (és nem nem kizárólag) és nem attól, hogy most hirtelen az ország gazdasági vezetése elbarmolt valamit.
# 19 Szerintem te nagyon nem vagy abban képben, hogy mi mindentől függ az árfolyamváltozás. Az egyik lehetőség, hogy az adott állam jegybankja azt kezdi kommunikálni, hogy zavarja, hogyha módosul az árfolyam. A másik, hogy tesz érte, hogy felfelé menjen pl. devizát ad el és forintot vesz vagy emeli a jegybanki alapkamatot.
Mi voltunk Európában jóformán az egyetlen ország, ahol az előző válság után elindult az infláció. A tankönyv szerint ilyenkor jegybanki alapkamatot kell emelni, egyfelől, hogy legyen válság esetén miből visszavenni, másfelől szintet tartja az inflációt, harmadfelől nem tudnak befektetők (a magyar emberek kárára) nyerészkedni.
Ehelyett a jegybakban úgy viselkednek, mintha nem tanultak volna pénzügyeket. Kamatot csökkentenek, majd titokban emelnek kamatot, senki nem tudja, hogy mit akarnak (ez káros a forint árfolyamára, mert kevésbé szìvesen veszel meg egy devizát, ha tudod, hogy holnap lehet, hogy minden figyelmeztetés nélkül valami változás lesz).
Kicsit olyan, mintha valami új módszerrel építenének házat, amiről semmit nem tudunk, de furcsa, hogy amikor a többiek a falakkal kezdenek, ők miért a tetőt építik meg először. És csak bízunk benne, hogy tudják mit csinálnak és a végén nem dől össze az egész, mint egy kártyavár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!