Megtörténhet, hogy idén elmarad a karácsony és a szilveszter a koronavírus miatt?
Igen, mert akkor lesz a csúcs elvileg. És ha karácsonykor most mindenki elmenne meglátogatni az idős rokonait, szeretteit, akkor olyan mértékben megugrana a fertőzöttek száma, hogy összeomlana az egyébként is penge élen táncoló, gyenge és emberhiányos EÜ-nk.
Szóval szerintem, most a karácsony kötelező munkanap lesz, súlyos anyagi bírsággal annak aki megszegi.
A karácsony nem fog elmaradni, legfeljebb az adventi időszak karácsonyi vásárait szigorítani fogják (maszk használat, távolságtartás, higiénia fokozott betartása, stb), valamint nem fogják ajánlani a népes összejöveteleket. Na meg a karácsony az nagy üzlet a boltosoknak és a turizmusban dolgozóknak, 100%-os leállás véleményem szerint nem lesz.
Szilveszter éjszakáján a beltéri bulikat fogják szerintem szigorítani, a kültéri eseményeknél szerintem elég lesz a távolságtartás és a maszk használata.
Ugyan már, kérdező ne légy ilyen pesszimista...
MI az, hogy akkorra várják a tetőzést? Ez kb egy hónap múlva tetőzni fog, de lehet hamarabb! Tavasszal is május elején tetőzött, március elejétől/közepétől számítva, tehát 2 hónap alatt felfutott úgy, hogy zárva volt minden, tehát lapos lett a görbe. Ez a 2.hullám meg már eggy hónapja terjed legalább, és gyorsan mert lezárások, kijárási korlátozások sincsenek. Akkor ugyan miért húzódna el januárig?!
Házibulikat meg lehet tartani bármikor, kétlem, hogy pont azt tiltanák be. Azt azért elég nehéz szabályozni, hogy az otthonában ki mit csinál. Ha én hangosan bömböltetem a zenét, akkor már házibuli van nálam? Nem ugye. Mást meg úgyse lát kívülálló a 4 fal közt.
Olyan szintű korlátozásokat mint tavasszal, azt meg ha nagyon akartak volna, most bevezettek volna, a tetőzéskor már nincs sok értelme.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!