Egy közmunkás tényleg túlnyomórészt felesleges munkákat kap?
#20, #21-nek:
Ez nem önfényezés volt. Semmit nem tudsz rólam, ezért kicsit tisztába hoztalak vele hogy kivel is beszélsz!
Lehet hogy nálatok nem úgy van ahogy a legtöbb helyen. Akkor üdítő kivétel vagytok!
Itt Pécsen még az is sokszor elófordult, hogy például egy irodistát leépítettek egy hivataban. Regisztrált a munkaügyi központban, majd egy hónapon belül kiközvetítették ugyanabba a hivatalba, gyakorlatilag a korábbi munkakörébe, mint KÖZMUNKÁST! Elküldte őket a qrva anyjukba!
A párom óvodai dajka. Kiközvetítették egy óvodába, mint közmunkás takarítót. A gond csak ott volt hogy azért nem tudott az óvoda a dajka végzettségének megfelelő minkát biztosítani, mert a megüresedett dajka pozíciót egy betanított 8 osztályos segédmunkással töltötték be! Így csak két segédmunkás bért kellett fizetniük, nem pedig egy segéd, és egy szakmunkást.
A hathatós beavatkozásomnak köszönhetően az óvodát 250.000-re bírságolta a munkaügyi felügyelet csak konkrétan emiatt.
Rendszeres volt hogy WC pucolás után beküldték a mosogatóba, majd ha a dajkák hibájából a munkaidő végéig nem tudtak végezni, akkor addig kellett maradniuk, amíg nem végeztek. Jelenléti ívet persze nem vezettek.
Az ellenőrzést a kedvemért nagyon szívesen megejtették a munkaidő lejárta után fél órával! Mondta is nekem a munkaügyi felügyeletes hogy teljesen elképzelhetetlen mindaz amit elmondtam neki, és ha beigazolódik hogy mégis igaz, akkor személyesen intézkedik az óvoda tönkretételéről!
Hogy tönkrementek -e, nem tudom. Összesen 1.300.000-re bírságolták őket.
Hogy ez hogy jön ide?
Kérdezd meg magadtól hogy van -e értelme egy óvodai dajkát takarítónak és mosogatónak alkalmazni, miközben az ő pozíciójában egy takarító dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!