Egy közmunkás tényleg túlnyomórészt felesleges munkákat kap?
#9, #10-nek:
8 osztállyal voltam a közmunkások CSOPORTVEZETŐJE!
Alám rendelve több szakmunkásképzővel, és kettő ÉRETTSÉGIZETT közmunkással!
Miért pont én?
Mert képes voltam felfogni hogy valójában mi a "dörgés", és ezt figyelembe vettem. Persze erre magamtól kellett rájönnöm, mert kimondani tilos lett volna!
Ismét #9, #10-nek:
Vagyis a te elképzelésed odáig helytálló, hogy a segédmunkásokat szakember felügyelheti. Bár ez a gyakorlatban sosincs így.
Én pedig a 8 osztályommal felügyeltem a szakit! XD
Újfent #9:
Most láttam csak, hogy te azt írtad hogy NEM KÖZMUNKÁS szakember?
Egy közmunkás még véletlenül sem köteles egy nem közalkalmazott, vagy közfoglalkoztatott utasítását végrehajtani!
Egy huszadik senki lenne, aki akkor ugasson ha megláncoltam!
Megint #9:
Szépen is néztünk volna ki!
Egy civil felülbírálhatta volna az utasításom? XD
Még mindig #9:
Attól a pillanattól ő már nem csak a neki kiadott munkáért felelt volna, hanem az embereim cselekményeiért is!
Vagy úgy képzelted hogy az én faxommal verte volna a csalánt?
Közmunkást nemcsak árokpartot kaszálni küldenek ki. Ahol én dolgozom, ott pl. irodán is volt közfoglalkoztatott. De ténylegesen tényleg küldünk ki kaszálni, boklászni, meg fát vágni, stb. közmunkikat. Igen, vam, akinek szakmája van (szakmunkás pl.), de éppen nem talált állást. Vagy csak 6 általánosa van, esetleg már nyugdíj előtt áll, vagy esetleg más miatt jött közmunkára. Ugyanúgy bánunk velük, mint a többi emberrel, nem nézzük le őket, hiszen ők is dolgoznak. Igény mindig van, mert kevesen vannak az emberek.
Nálunk pl. a parkot is közmunkások gondozzák a virágültetéstől kezdve a téli esetleges hólapátolásig. Szép is a terület.
#16, mindentudó99-nek:
Először is igen, büszke vagyok arra hogy autodidakta módon képeztem magam mindig is. Jelenleg egy kőműves vállalkozó csapatában dolgozom három hete, mint betanított segédmunkás. A főnök a második héttől kezdve rám bízta a szakmunka végzését, és a hozzám rendelt segédmunkások irányítását. De tudok önállóan dolgozni mint burkoló, villanyszerelő, festő-mázoló, és még akad egypár szakma amelyiket elégséges módon ugatom ahhoz, hogy alkalmazzanak. Szakmát pedig nem azért nem végeztem el mert nem lettem volna képes. Szimplán csak antiszociális jellem vagyok. A lakatos sulit 1.5, a kőművest 2.5 évig bírtam mielőtt otthagytam. A kereskedelmit 3 hónapig bírtam.
Az életem fő műve pedig nem az volt amit te feltételezel, hanem az, hogy még a 90-es években a McDonald's-ben, még a 3 hónapos próbaidő lejárta előtt lettem termelés-irányító. Egyébként ide a Pizza-hut-ból jöttem át, ahol oktató voltam. Azért csak tudhatok valamit, nem?
Tényleg azt hiszed hogy 5 kapás-kaszás embert kellett irányítani? PÉCSEN?
Kb 10 és 20 között változott a melósok száma. Reggel megkaptam az útvonal-tervet és a feladatokat. Aláírattam a jelenlétiket, majd megszerveztem a napot. Tudtam hogy ki az a néhány ember akit elküldhetek önállóan is dolgozni, és kik azok a többségben lévők akiknek ha nem ülök a nyakán, akkor eltűnnek az első kocsmában. Ha például kaptunk egy szondázást és volt a melósok közt ittas, azért engem sem dicsértek meg! Ha valamelyiket lefényképezte az ellenőrző-kocsi ahogy éppen üldögél, vagy bejelentés érkezett a központba hogy valami kifogásolható bennük, akkor megint én álltam a szőnyeg szélén!
Az a kutyát sem érdekelte hogy a tényleg fontos feladatok elvégzése után hol bujkáltunk órákig. Amíg ezt úgy tettük hogy nem érkezett bejelentés, addig nem volt baj. A főnökség is pontosan tudta hogy kb 20 buszmegállónak a kukájának a kiürítése, nem ad munkát 15 embernek 8 órán keresztül.
A kőműves hivatali h'lyeséget pedig most felejtsd el.
Ad1: Ő egy másik cég alkalmazottja.
Ad 2: Ha a melósok között lett volna szakember, annak még mindig ÉN lettem volna a közvetlen felettese! Akár tetszik neked, akár nem! Ez a munkaszerződésben is meg volt fogalmazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!