Kik voltak Magyarország legjobb Habsburg uralkodói?
II. Ottokár Alajos, mert minden 20 év feletti férfinak kötelezővé tette a cilinder hordását köztéren.
V. József Izsép, mert elrendelte, hogy minden birtokos köteles kerti illemhelyet (vagyis budit) biztosítani a parasztjainak a portáján - innen a "vécésjóska" gúnynév.
I. Lipót, aki kötelezővé tette a magyar nyelv oktatását az országban.
I. Ferdinánd, aki számos kiváló hőssel (Pl.: Dobó István, Bornemissza Gergely) együttműködve megvédte az ország északi részét az oszmán hordáktól.
És még jó páran...
A 18-19. században Mária Terézia, Ferenc József és Boldog IV. Károly.
De ha nem csak az uralkodókat nézzük, akkor mindenképp meg kell említeni József nádort is, aki rengeteget tett a mai Budapest fejlesztéséért, és világvárossá válásáért.
Szerintem nincs ilyen.
I. Lipót? Tényleg? Akkor kifejtem, hogy szerintem miért nem
1. Abszolutizmus- ban uralkodott
2. Olyan nagy adókat vetett ki, az országra, hogy azt senki sem bírta kifizetni
3. Eléggé gyengekezű uralkodó volt. A miniszterei könnyen kihasználták a naivságát.
7-es vagyok
Ha már muszály valakit mondani akkor talán Mária Terézia. Ő sok újítást bevezetett Magyarországon
Igen különben ez igaz, de szerintem az ő uralkodása se volt sokkal jobb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!