Olyat lehet, hogy bevándorlás ellenes valaki, de se nem fideszes, se nem Mi Hazánkos, se nem fasiszta, stb.?
Ha azt mondom ellenzem a bevándorlást a harmadik világbeli országokból, mindig az a válasz, hogy fideszes vagyok, meg Mi Hazánkos, meg fasiszta, meg bigott, iszlamofób, meg hiszékeny mert bedőltem a Zorbán Sorosozásának, stb.
Csakhogy ezek közül egyik se vagyok, mégis ellenzem a bevándorlást. Olyat lehet?
Meggyőződésesen bevándorlásellenes egy liberális, baloldali világnézetekkel rendelkező személy nem lehet.
Olyan, mintha azt mondanánk,hogy egy kommunista éljenezi a nagytőkét.
"de - köszönhetően a fidesznek - gond nélkül keverik a bevándorló (migráns), menekültkérő és az illegális bevándorló szavakat."
Ha már a szavakon lovagolunk, olyan nincs, hogy menekültkérő, legalábbis én még nem hallottam olyanról, aki kér egy menekültet :D
"Fogalma sincs a kérdezőnek se meg az itt terroristázóknak mi a különbség a menekült, a bevándorló meg az illegális bevándororló között."
Te vagy az, akinek nincs fogalma róla. A menekült az első biztonságos országig menekült. Ha onnan továbbmegy, akkor már bevándorló, mivel már nem menekül semmi elől. Magyarországra legfeljebb Ukrajnából jöhetnének menekültek, mert az az egyetlen szomszédos ország, ahol háború van, de az is határeset, mert csak az ország tőlünk legtávolabbi részén zajlik.
Az illegális bevándorló pedig az, aki a határátlépésre jogosító iratok nélkül vagy hamis iratokkal érkezik, tehát a betolakodók túlnyomó többsége.
Akiket menekülteknek nevezel, nem menekültek, hanem illegális bevándorló.
Az nem menekült, aki 2000 kilométert megy és áthalad több biztonságos, azaz nem háború sújtotta országon.Ezek csak az 1000 eurós segélyekért mennek, meg tudják,hogy a végtelenül naiv és jóhiszemű nyugati fehér ember kinyalja a feneküket.
Ha újra lenne dél-szláv háború, és onnan jönnének ide emberek, na, ők menekültek lennének.
De az afrikaiak, meg az arabok nem menekültek, hanem illegális bevándorlók.
"A menekült az első biztonságos országig menekült" Tehát az összes menekültet fogadja be Görögo., Olaszo. meg Spanyolo.? Ugyanezt mondanád, ha Magyaro. lenne az első biztonságos ország? Gondolom nem :) Más f... a csalánt, mi? :)
Egy menekültnek mégis honnan lenne útlevele? Magyarázd már el, hogy ha menekülnöd kellene, mert mondjuk lebombázták mindenedet, vagy veszélyben az életed, mert üldöznek és el kell hagynod az országot, vagy az ország nem ad útlevelet neked (csak egy pl. É-Korea) akkor honnn lenne útleveled? Vagy ha van útleveled de a házad romjai alatt, akkor elkezded keresgélni? Vagy ha van útleveled, de üldöznek, akkor hazamész, bepakolsz 4 bőröndbe, majd felszállsz egy menetrendszeri repülőjáratra? Annyira jók ezek a kényelmesen a kanapéról, internettel, számítógéppel, kajával teli hűtővel rendelkező okosok, akik megmondják, hogy ők kit tartanak menekültnek és kit nem (minden Afrikából érkező és arab az illegális, más az legális... ehhez nem érdemes semmit hozzáfűzni...). Gondolom a magyarok azok a magyarok, akik Amerikába, Ausztráliába meg a világ minden tájára menekültek 56-ban és nem a biztonságos környező országokba, azok nem illegális bevándorlók voltak szerinted, mert nem afrikaiak és nem arabok voltak. Az ilyet hívják rasszistának, sovinisztának, vagy egyszerűen csak hülyének.
"Tehát az összes menekültet fogadja be Görögo., Olaszo. meg Spanyolo.? Ugyanezt mondanád, ha Magyaro. lenne az első biztonságos ország?"
Menekültek ezekben az országokban sincsenek.
"Egy menekültnek mégis honnan lenne útlevele? Magyarázd már el, hogy ha menekülnöd kellene, mert mondjuk lebombázták mindenedet, vagy veszélyben az életed, mert üldöznek és el kell hagynod az országot, vagy az ország nem ad útlevelet neked (csak egy pl. É-Korea) akkor honnn lenne útleveled?"
Érdekes, hogy az okostelefonjaik, a márkás ruháik, az ékszereik mind megvannak, csak pont az útlevele tűnt el mindegyiknek. Micsoda véletlen :)
"Gondolom a magyarok azok a magyarok, akik Amerikába, Ausztráliába meg a világ minden tájára menekültek 56-ban és nem a biztonságos környező országokba, azok nem illegális bevándorlók voltak szerinted, mert nem afrikaiak és nem arabok voltak."
Na, ebből az összehasonlításból már sejtem, hogy troll vagy, de azért válaszolok. Tudod, az 56-ban kivándorló magyarok dolgozni mentek ezekbe az országokba, nem pedig az ottani lakosságon élősködni vagy őket terrorizálni.
igen, lehet, lehetsz
nem kell mindenkit pártokra beosztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!