Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Még csodálkoznak egyesek,...

CzeneGalaxy kérdése:

Még csodálkoznak egyesek, hogy a fiatalok nagy része ATEISTA jelenleg Magyarországon?

Figyelt kérdés
Kezd már elegem lenni (és ezzel nem vagyok egyedül) abból, hogy állandóan a kereszténységgel jönnek a politikusok, de a fiatalok nagy része viszont ateista vagy agnosztikus, vagy csak szimplán nem érdekli a vallás. Mindez a retorika a kormány részéről viszont csak egy felszínes dolog, csak a nagy szavak mennek, de ami a gyakorlatban megvalósul, az még annak is elveszi a kedvét ettől az egésztől, aki egyébként hisz benne: politikai alapon indítanak papok ellen hadjáratot (például ott van annak a kilépett papnak az ügye, visszataszító volt amit a propaganda produkált vele kapcsolatban, de ott van az a YouTube-videós pap is, akinek egyébként egész jó videói voltak, de persze ellehetetlenítették tisztán politikai alapon, csak azért mert részt mert venni egy indexes tüntetésen), de ott vannak a "zseniális" propagandaszerű írások is amikban komcsiznak, libsiznek, és ezek mellett még ők a "nagy keresztények", visszataszító mocsok az egész. Mit gondolnak, ezek után mégis ki a francnak lesz kedve a fiatalok közül csatlakozni az egyházhoz, templomba járni vagy hasonlók?! Kutyának sem. A fiatalabb korosztály nagy része ateista jelenleg, ami egyáltalán nem csoda.

2020. szept. 10. 14:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

6-os!

Nem igaz. A kormány retorikájában a kereszténység mint kulturális háttér van jelen, azaz a retorikai tanácsadó szakembereik (mert nyilván dolgoznak ilyesmik a kormány számára) így határozták meg annak helyét a kommunikációban. Ez viszont förtelmesen kerül megvalósításra, mivel csak dobálóznak a nagy szavakkal, hogy bizonyos dolgoknak milyennek kéne lennie, mi lenne az ideális, a valósággal meg mintha kevésbé törődnének, a realitásérzék sokaknál sajnos egy nagy nulla. Mert az rendben van, ha valaki szerint az abortusz rossz dolog, de erre nem az lenne a megoldás, hogy egyszerűen betiltják és az emberek képéhez vágnak pár üres jelmondatot, hogy "betiltottuk mert mi Jézus Krisztus Igazságát hozzuk el országunk számára". Mindezek után csak annyi történne, hogy az illegális abortuszok száma meredeken nőne, azzal pedig már nem törődnének "Jézus nagy bajnokai". Nevetséges. De ez csak egy példa volt, Magyarországon az abortusz-szabalyozás egyébként elég liberális. De ott van a családpolitika, ami a szegényebb családokat kirekeszti a támogatásból. Ennyit a nagy "keresztény értékekről és hagyományokróla". Számomra a szegények kizárása a támogatásból nem tűnik túlságosan keresztény hagyománynak. Röhejes.

2020. szept. 10. 15:06
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Én ezen egyáltalán nem lepődök meg...ahogy látom a külsejét sokuknak, vagy megismerem a személyiségüket.🤔
2020. szept. 10. 15:13
 13/19 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as és 9-es válaszoló, feltételezem, te egy és ugyanazon személy vagy.

A képmutatás és a veled egyet nem értők méltóságának totális figyelmen kívül hagyása sokkal nagyobb fertő, mint az ateizmus. Te is annyiban lehetsz különb egy ateistától, hogy az ateista legalább őszinte magához, te pedig hiteted magad. Szerintem nézz magadba. Ha pedig azt mondod, hogy "hadd hulljanak" a fiatalok (gondolok őket érted "pávák" alatt), feltennék egy kérdést: mi lesz így az ország jövőjével? Éppen a fiatalokon múlik a jövő, a te generációd se örök életű, ha ilyen visszataszító módon semmibe veszed a fiatal generációkat, akkor az ország jövőjét is semmibe veszed. Gratulálok.

2020. szept. 10. 15:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Akkor az emberiség jelentős részét le kéne gyilkolni/bebörtönözni? Mit tenne a te inkvizíciód a más vallásúakkal például? Ha a katolikus egyház kezében lenne, a nem katolikus keresztényekkel mit tennének? Vagyis mit kéne tenni szerinted? Gratulálok még egyszer. Tudod te egyáltalán hogy miről beszélsz?
2020. szept. 10. 17:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Egyébként a katolikus egyház szerintem nem fog egyhamar ateista-ellenes inkvizíciót bevezetni....

[link]

2020. szept. 10. 17:39
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Én keresztény vagyok. Az egyház és a politika teljesen megutáltatta velem. Ennyi áll szent ember, még az előző rendszerben sem volt.
2020. szept. 10. 17:49
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

Keresztényként azt mondom, hogy nagyon káros, amit a kormány művel ezzel az álkeresztény mentalitással. Pontosan azt érik el, amit mondasz, Kérdező. Egy olyan kormány, ami csak gyűlöletkeltés, ellenségkeresés és ujjal mutogatás egyvelegével tud kormányozni, közben mértéktelenül lop és csal, nem keresztény. Vérlázítónak tartom, hogy van pofájuk azt mondani, hogy ők védik a keresztény értékrendet és kultúrát Magyarországon. Nem lep meg, hogy sok fiatalt elborzaszt a tőlük látott minta.

Csak abban reménykedem, hogy akikkel meg tudom ezt beszélni, nem az ő szavaik és tetteik alapján alkotnak véleményt az egész kereszténységről. Mert az igazi keresztény vallásosság és értékrend nem az, amit a kormány művel.

2020. szept. 11. 08:33
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

én ugyan ateista vagyok, de nincs bajom az „igazi” keresztényekkel. Magyarországon viszont zömében nem ilyenek vannak, hanem álkeresztény politikusok, akik megvezetik az olyan egyszerű, agresszív prolikat, mint mondjuk a 8as válaszoló.

„Mit gondolnak, ezek után mégis ki a francnak lesz kedve a fiatalok közül csatlakozni az egyházhoz, templomba járni vagy hasonlók?! Kutyának sem.”

de nem is ez a cél. a fidesz szavazói (jobbára) idősebb, szolgalelkű, sík h_lye emberek, akik bekajálják ezt az álkereszténykedő, libsiző mantrát, és szívből gyűlölnek mindenkit.

2020. szept. 11. 16:08
 19/19 anonim ***** válasza:
18%
Orbán megmondta, hogy nem a keresztény vallást akarja megvédeni, mert az nem szorul védelemre, hanem a keresztény kultúránkat, amire az egész nyugati kultúra épül. Olyan hogy ateista kultúra, nincsen. Az ateista fiatalok gyökerei is kereszények.
2020. szept. 29. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!