Ha tényleg olyan élhetetlen Magyarország, akkor miért akar mégis mindenki idejönni élni?
Fél Kína, fél Ázsia, fél Nyugat-Európa, fél Ukrajna ide tolakodna hozzánk. Alig győzzük lezárni a határainkat, hogy ne jöhessenek ide.
De azt mondja meg valaki, ha tényleg egy kevésbé élhető országban élünk, miért jön mégis mindenki hozzánk? Hm?
Ne is mondd kérdező,alig férünk már itt szabolcsban a sok osztrák,dán ,német,norvég migránstól:DDD
Az ukránok meg a románok is csak azért jönnek,hogy továbbálljanak :D
De lehet,hogy hazudok,mert pl az ukránoknak sok helyen jobb a fizetésük meg a munkafeltételeik,mint a magyaroknak ,akkor hülye lesz Ukrajnában maradni :D
"Ennek köszönhetô, hogy az arab és vietnami migránsok között a továbbvándorlási szándék csak 8 százalék körül mozog."
"A migránsok zöme elégedett hajdani döntésével, és ha újra kezdhetné az életét, akkor is Magyarországra költözne."
Forrás:Az idegen Magyarország. Bp. 2010. Elte Eötvös.
Na ennyit arról, hogy aki idejön, az rögtön tovább is áll. Mint látjuk, ez egyszerűen nem igaz. Folyamatosan jönnek, és MARADNAK.
Egyébként én is kérek szépen forrásokat arról, hogy itt senki sem akar maradni. Én adtam, most én kérek. Amennyiben nincs, hazudtatok.
A kérdező szerintem rosszul fogalmazott. A nem létező migráció napi porbléma a határainknál. Tehát nem igaz, hogy álprobléma, migráció pedig van, mint előttem írták, igen, ide is letelepednek, és nem mennek sehová. Szóval aki ezt vitatja, az csak bagatellizál. Egyébként én is várom a hiteles cáfolataitokat, nem csak a 35-ös válaszoló. De benneteket ismerve gyorsan tereltek és elhúztok.
Ugyanúgy hazugság arra utalni, hogy akik idejönnek azok mind maradnak, mint hogy mindenki ide akarna jönni.
Az ide jövők egy része marad, egy része meg csak tranzit és jól behatárolható, hogy mely származású népek maradnak és melyek mennek tovább.
Időben sem mindegy, hogy mikorról van szó, mert minden kornak (évtizednek) más a migrációs összetétele és célja és oka.
Józan logika szerint akinek van választási lehetősége és nincs előzetes kötődése egy adott helyhez (esetünkben Magyarországhoz), az a legjobb lehetőségekkel kecsegtető országba fog (akar) menni, akár legálisan jut be Európába, akár illegálisan. Ez a jobb lehetőség tőlünk nyugatabbra van. Azok, akik a migrációra adták a fejüket és nincs előzetes kötődésük egy konkrét helyhez, bizony ebből a szempontból nem hülyék, oda akarnak menni, ahol a legjobb nekik. Ehhez még statisztika sem kell.
Más kérdés, hogy innen tovább tud-e menni, beengedik-e másik országba. Aki illegálisan jött be az EU-ba, azt nem fogja érdekelni, megy és kész. Aki legálisan jött és szeretne legálisan tovább menni és máshol letelepedni, de nem tud, annak két választása van, vagy marad ott, ahová beengedték, vagy hazamegy. Mert az EU-n belül hiába nincsenek határok, csak az EU polgároknak van szabad mozgási és letelepedési lehetősége.
Mert azt is külön kell választani, hogy van illegális és legális migráció.
Azok, akik külföldiek és maradtak, valamilyen érzelmi, vagy karrierbéli kötődési okból (ide járt egyetemre és megszokta hogy itt él, ide házasodott, vagy ide küldte a cég, vagy itt járt előzőleg és megtetszett neki valami stb.), vagy megalapozott gazdasági érdekből teszik (pl. a kínaiak akik jól el tudják nekünk adni az olcsó tömeggyártott termékeiket és ebből nagyon jó életszínvonalon élnek). De az utóbbi években nem ez a többség, hanem az illegálisok, a gazdasági bevándorlók és az úgynevezett menekültek.
Felesleges tanulmányokból idézgetni úgy, ha valaki azt emeli ki belőle, amit érdeke szerint mutatni akar mert könnyű lebukni azzal, ha más is elolvassa teljesen, mert akkor már teljesen más értelme lesz.
"De benneteket ismerve gyorsan tereltek és elhúztok."
Ti szoktatok terelni fütyeszes fidelitasosok. Senkinek nincs kedve és ideje oldalakon keresztül vitatkozni idiótákkal és ezért húznak el. Okos enged.
#35 de hát az Gyurcsány ideje 2010! Tehát akkor Gyurcsány mindent szépen és jól csináld mert akkor ők itt akartak maradni és gondolom akkor is ostromolták a nyugatiak Magyarország határait hogy le telep egyenek ebben a kiváló országban. Akkor mégsem volt olyan rossz az az "elmúlt nyolc év"?
Jujjuj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!