Meddig megyünk még egyre lejjebb a lejtőn?Miért egyre élhetetlenebb Magyarország?
3: mi meg gyerekkoromban örültünk, ha volt mit enni, a számlák befizetése után. Most ilyen gond nincs. Sőt, bőven marad szórakozásra, programokra, stb.
Anyukám ugyanolyan jellegű munkát végez, mint 20-30 éve, csak nyilván már más helyen. És sokkal jobban megél, mint anno.
Én 10 éve költöztem ide,akkor is jó volt itt és azóta egyre jobb.
A bér emelgetések meg lehet,hogy a multiknak nem tetszenének.Nem azért jöttek ide,hanem az olcsó munkaerőért.
Mi is jobban élünk, mint 10 éve, beleértve a külön élő nyugdíjas szüleimet is. 10 éve én adtam nekik kölcsön, ha egyáltalán volt miből... Azóta már kétszer eljöttek ők is- és 50% ban beszálltak- külföldi nyaralásra, vettek maguknak egy nem túl drága kis saját autót.
Mi azóta kifizettük a házhizelünket, ami a Fidesznek köszönhetően lett vállalható forinthitel ,megtakarításaink is vannak emiatt évek óta, és gyermeket is vállaltunk.
Abban igaza van a kérdezőnek, hogy néhány terméknek relatíve magas nagyon az ára, gondolok itt a sajtra, bizonyos zöldségekre... de hogyha az összképét nézzük az életünknek, és az általános életszínvonalunknak, akkor összehasonlíthatatlanul jobban élünk, mint 10 évvel ezelőtt.
"én gyerekkoromban normális kajákat ettem,nem olyat aminek nincs íze és tele van tartósítószerrel.És"
Én ma is normális kajákat eszek. Te miért nem?
3: Gyerekkoromban ugyanúgy a boltban kapható csomagolt, kész, félkész termékek olyanok voltak, mint most, tele mindenfélével.
Akkor is az volt az igazi, ami a nagyiktól jött a saját kertjükből, meg voltak csirkék, kacsák. Az a hús jobb, mint a nagyüzemi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!