A fehérterror idején gyerekekkel is végeztek Horthy Miklós különítményesei vagy "csak" felnőttekkel?
5
És melyik volt ez a falu, ha szabad kérdezni?
8
Most igazán, egy 1970 !!!-ben gyerekeknek kiadott könyvből kéne tájékozódni?
És nem gondolod, a kommunista időkben kiadott Képes Történelemnél vannak komolyabb kiadások is? Azokból ajánlj, ha ráérsz ;)
#8, #9-nek:
Azt már látom, hogy nem erősséged az olvasás. XD
Ha valami előtt a "képes" jelző van, akkor az ugye mindjárt gyerekeknek kiadott képeskönyv? Vagy mégsem.
Kívánom neked hogy a max:10 év körüli gyereked olvasgassa majd! Neki való, nem? XD
#10-nek:
Szinte teljesen objektív. Nekem is meglepő volt! És minden fontosabb állítást korhű dokumentumok vagy történések fényképeivel illusztrál. (ezért "képes" történelem). Ha ismered valamelyest a Kádár-rendszert (én '76-ban születtem), akkor tudhatod hogy szinte megdermedtem attól, hogy a szerző ki mer térni a vörösterrorra, és el meri ismerni hogy a fehér-terror kiváltó oka!
Ez valahogy elkerülte a cenzorok figyelmét! Ezzel akkoriban 10-15 év börtönt kockáztathatott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!