Ha lezárás van az a baj, ha nincs lezárás az a baj, hogy cselekedhetne jól a kormány?
Most sok a fertőzött nincs karantén és ez a baj.
Tavasszal karantén volt akkor az volt a baj.
Mit kéne tennie a kormánynak ami jó lenne?
igen, opel turbócsőből meg audi ablakemelőből kellett volna magyar lélegeztetőgépet gyártani
kicsit hangosabb, kicsit olajosabb, de a mienk
én azt mondom: lélegeztetőgépet a lélegeztetőgépboltból!
"én azt mondom: lélegeztetőgépet a lélegeztetőgépboltból!"
Azt értsd meg hogy millió féle lélegeztetőgép van a különböző tüdőproblémákra. Mi olyat vettünk a covidos betegeknek amit otthoni légzéssegítésre fejlesztettek ki.
Szerencsétlen orvosok hiába látják hogy megint baj van nem nyilatkozhatnak.
értsd meg, nem mondtam, hogy szerintem jól lett az a pénz elköltve
szarkasztikus voltam
Az emberek nem egyformák, mindenki mást gondol jónak, így olyan sose lesz, hogy valamivel mindenki egyetértsen. A gond inkább azzal van, amikor ugyanaz az ember vesz 180 fokos fordulatot, neki tényleg soha semmi nem jó és mindig mindent máshogy csinálna. Sajnos ilyen is van.
Mindemellett a kormány sem túl következetes, bár úgy látom, hogy ennek kapcsán máshol is elég nagy a fejetlenség, nem tudják, mi lenne a helyes és kicsit mindenki a sötétben tapogatózik.
#9 "Én azt nem értem, hogy rengeteg autóipari vállalat és alvállalatok vannak itthon. Miért nem kezdtek el minőségi lélegeztetőt gyártani az ország számára, amit a kormány megvásárol?"
Azért mert egy piacképes, normális lélegeztetőgépet kifejleszteni ~6-7 év egy olyan cégnek akik 30 éve ezzel foglalkoznak, egy már 10 éve a piacon működő példány alapján. Az NCT Ipari Elektronikai Kft., a Műszaki Egyetem, Óbudai Egyetem, és még jó néhány cég csinált ~6 hét alatt a sufniban lélegeztetőgép prototípust. A kormány szerette volna ezeket használni és támogatni a tömeggyártást, de a prototípusokat bevizsgálták az orvostechnikai szervizekben és az egyik mérnök (aki részt vett a bevizsgálásban) nekem csak annyit mondott, kb. az összes használhatatlan, a 80-as években is elavult lett volna. A többi kormány is úgy tudott relatíve olcsón lélegeztető gépeket vásárolni, hogy zsákokba csomagolva vitték a kenőpénzt a kínai repterekre az illetékeseknek. "Hivatalosan" persze hogy mi vettük a legdrágábban, meg minket basztak át a legjobban. A valóságban a fekete dollár milliárdokkal együtt ez azért nem egészen így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!