Az ellenzékieknek miért nem jön be a Nélküled?
Elég szelektíven idéztél a Politicalcapital oldalról. Ugyanott megtalálod, hogy a mozgalom szervezői a “polgári”, “nemzeti” oldalon állnak, azt nem is tagadják, a Fidesz győzelmét szeretnék, és szeretnék ha minél több ember csatlakozna hozzájuk.
Mit szólnál ha mondjuk egy baloldali szervezet ugyanezt eljatszaná mondjuk a magyar zászlóval? “Elég az elnyomásából, álljunk ki együtt a diktatorikus rendszerek ellen, augusztus 20-an mindenki rakjon ki magyar zászlót - mondaná pl Gyurcsány”.
#23 Várom, hogy a baloldal képviselői azt mondják, hogy MINDEN EMBER egyformán tartozik a nemzet fogalmába és így MINDEN EMBER együtt rakja ki a NEMZETI zászlót.
Hajrá!
Apró pici probléma, hogy ilyet soha nem fognak tenni.
Csavargathatod ahogy akarod, de te most pontosan ugyanazt csináltad mint a ballibek akkor, 2002-ben is. Egy felhívást, ami MINDENKIHEZ szólt, az leszűkítetted egy politikai oldalra a te elképzelésed alapján. Igen, az az egyesület a polgári értékrendet képviselte. ÉS? Ha ők azt kérik, hogy minden ember pártállásától FÜGGETLENÜL viselje a kokárdát, akkor az miért is jelentené azt, hogy egy bizonyos politikai oldalnak szólnak?
De próbáljuk ki! vedd rá a jelenlegi balliberális oldalt hogy álljanak elő valami olyannal ami közös, nemzeti és mindenkit kérjenek fel pártállástól függetlenül annak képviseletére! Akkor meglátjuk mi lesz.
Megtapsollak ha sikerül.
Az a felhívás egy ügyes politikai fogás volt. Úgy volt megfogalmazva, hogy bármikor jöhess ezzel a mantrával. Ennek ellenére teljesen egyértemű, hogy egy Fidesz közeli szervezet, a saját zászlója alá hívta az embereket, egy közös jelképpel.
Tehát ha pl Gyurcsány azt mondaná, hogy ítéljük el a diktatórikus intézkedéseket egy nemzetként, és ennek jeléül tegyünk magyar zászlót az ablakunkba. Te kitennéd? Vagy úgy éreznéd, hogy ez a Fidesz ellen szól, és amúgy sem akarsz Gyurcsánnyal közösködni?
#25 Mivel AKKOR nem egy politikus tette meg ezt a felhívást hanem egy valóban civil szervezet, ha most egy politikus tenne ilyen felhívást - pláne gyurcsány, akinek azt sem lehet elhinni ha kérdez - akkor az nem ugyanaz.
Éppen ez a lényeg és ezt nem érted meg. TE mondod azt hogy az a civil szervezet, mert neked nem tetszett az értékrendje, máris egy pártnak a támogatóihoz szólt. NEM. Egy civil szervezet szólt mindenkihez és olyan kérdésben ami mindenki számára egyformán lehet támogatandó, hiszen mindenki elmegy szavazni és a választás mindenkinek a demokráciát jelenti.
Az ha egy POLITIKUS kiáll és a NEKI nem tetsző intézkedéseket, amiket Ő diktatórikusnak nevez, azt akarná elítéltetni, nyilván nem állnék mellé. Hiszen egyértelmű az elmúlt 20 éves pályafutásából, hogy amit ő diktatórikus intézkedéseknek nevezne, az valami olyat takar ami neki nem tetszik és nem olyat ami valóban diktatórikus.
Akkor Gyurcsány helyett mi lenne ha a Helsinki Bizottság, az Amnesty International, vagy egy másik hasonló civil szervezet tenné ezt, és Gyurcsány meg a Momentum "csak" annyira állna be mögé, mint anno a Fidesz?
Kitennéd a zászlót, vagy úgy éreznéd, ezek a szervezetek, és politikai pártok bemocskolják azt?
Ezek nem civil szervezetek, hiába jössz ezzel a szöveggel.
Az a hajó már elment akkor és éppen az elftársaid miatt. Amikor a kedvenceid már lehetetlenné tették az ilyen civil megnyilvánulást, a közös kiállást akkor ne akard azt mástól elvárni.
Számtalan alkalom lett volna az elmúlt években ahol közösen lehetett volna fellépni olyan ügyekben amiknek nem lenne szabad megosztónak lennie, de még egy olyan egyszerű dolog is hisztit váltott ki a ballibeknél hogy a székely zászlót kitették valahová, vagy megjelentek a családi életet, a gyerekvállalást propagáló hirdetések a nagycsaládosok egyesületétől.
Ráadásul nagyon nem ugyanaz ha valaki nem teszi meg azt amit egy szervezet javasol, meg aközött ha bemocskolja és pártpolitikává teszi. Az, ha én szimplán nem csinálok meg valamit amit a kedvenc "civil" szervezeteid javasolnak, nem ugyanaz mint ha kiállok és köpködöm, hogy ezt csakis a ballibek teszik, aki megteszi az a ballibek közé tartozik, pfuj-pfuj.
Az sem független civil szervezet volt. Határozottan az un. nemzeti-polgári oldal mellett álltak. Szóval a fenti esetben vígan kitennéd a zászlót, vagy úgy éreznéd, kisajátította egy mocskos banda, akikkel nem akarsz közösséget vállalni?
Amúgy tudom a választ, nem véletlenül nem írtad még le, hogy "igen kitenném, éljen az egység!". Na szóval pont így éreztem én anno, ahogy te most. Álcivil szervezet, ügyeskedő politikusok, nem akartam ebben részt vállalni. Ugyanígy vagyok a Nélküleddel is. Rajta van a szaguk, kampányeszköz lett, nekem így nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!