Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudom unalmas kérdés, de...

Tudom unalmas kérdés, de meddig gyengül még a forint?

Figyelt kérdés
Ma 355 forint volt egy euró és nem látni, hogy erősödne mostanában a forint, sőt, folyamatosan gyengül. Erről miért nem beszél a kormány?

2020. szept. 1. 20:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#10 Lehet, hogy valamennyit máshol is drágult, de nem mindegy hogy 2-3%al vagy 20-30%-al mint itthon.

Ajánlom ezt a riportot is a figyelmedbe: https://www.youtube.com/watch?v=bWoF6TvBq_g

2020. szept. 1. 20:44
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Minden országban más időjárás volt, már tavasszal megmondták hogy minden drágul, és ez miért a kormány hibája? Azért mert könnyebb csacsogni, mint utánanézni?!

2020. szept. 1. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
Elektronikai cikkeken speciel nem vettem észre a dragulást, sőt. De a hosszútávú megoldás csak az euró bevezetése lenne.
2020. szept. 1. 21:11
 14/20 anonim ***** válasza:
59%
Addig, amíg a jónép meg nem unja a folyamatos árdrágulást.
2020. szept. 1. 21:43
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
Meddig gyengül? Sokáig. Nagyon sokáig. Nem fogod megérni a végét. De azt te nem értheted. Tudod én még 264 Ft-ért spájzoltam be. Ezért engem nem érdekel, se a paradicsom drágulása. Ezeket a problémákat nem nehéz megoldani, csak tudni kell, mikor. Sőt, nem is ezek a problémák, ettől még vígan alszik az ember.
2020. szept. 1. 22:31
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
Igen, van, hogy erősödik a forint. Csakhogy, 50 forintot kellene erősödnie, ahhoz, hogy tűrhető legyen. Kb 300 ra kéne erősödnie.
2020. szept. 1. 22:39
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

Meg hát az is kettősmérce, hogy 2010 előtt a fideszt is zavarta a gyengülő Forint, utána és most meg nem.

Egy kicsit az is rájátszik a Forint gyengülésére, hogy egyre többen fogadják el tényként, hogy tovább fog meredeken esni az értéke a végtelenségig és ezért átváltják Euroba a kp tartalékukat, hogy később többet érjen, vagy legalább ne csökkenjen a pénzük értéke.

Gyakorlatilag ezzel már az átlagemberek is shortolják.

Ha tartós fogyasztási cikket akarnak venni, akkor már nem is kell visszaváltani Forintra, mert megrendelik külföldi EU-s webshopból. Így még a szállítási költséggel is olcsón lehet vásárolni Euróért. Dollárért meg kínából szoktam utángyártott gépalkatrészeket rendelni, olcsón szállítják és még személyesen nekem küldenek emailt, hogy nyugtázzák hogy megkaptam és mennyire vagyok elégedett vele mert ha nem akkor küldenek ingyen cseredarabot.

2020. szept. 1. 23:24
 18/20 anonim ***** válasza:
81%
Alapvetően a forint azért gyenge, mert a hatalom érdeke szerint a MNB ilyen politikát folytat. A forintnak szükséges gyengének lennie, mert akkor az export jól fizet. A magyar gazdaságot a multik (főleg a német autógyárak) éltetik, mégpedig azért, mert itt mesterségesen alacsonyak a bérek, így megéri itt termeltetni a német tőkének. Amíg ez az állapot van, a forint gyenge marad. Mindig akkor gyengül egy jót, mikor a belső feszültségek enyhítése érdekében a kormány kénytelen emelni a minimálbért. Így a multik valutában mért egyenlege nem változik.
2020. szept. 2. 23:40
 19/20 anonim ***** válasza:
59%
Csatlakozom #14-hez, amíg a választópolgárok ezt engedik. Csak hát szegény választópolgárok többnyire nem képesek átlátni a szitán. Nem vették észre, hogy eddig szinte minden általános bérnövekedést ugyanolyan mértékű forint gyengülés követett, azaz a névleges bérük hiába emelkedett, a reálbér nem. Most már ott tartunk, hogy az import banán olcsóbb, mint a hazai gyümölcs, holott roskadoznak a gyümölcsfák.
2020. szept. 16. 20:16
 20/20 everlight ***** válasza:
Évek óta gyenge,
2020. szept. 16. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!