Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a NER-rel, ha mellett...

Mi a baj a NER-rel, ha mellette az emberek egyre jobban élnek?

Figyelt kérdés
Vitathatatlan tény, hogy az országban még sosem volt ekkora jólét. Akkor mi a gond? A városok folyamatosan fejlődnek, ahogy a vállalkozások is és az alkalmazottak bére is emelkedik. Nekem egyetlen olyan ismerősöm sincs, aki ne élne jobban, mint eddig bármikor - nem, nem külföldön élnek, mind itthon vállalkozik/dolgozik. Miért akarnak ebbe belekontárkodni már megbukott politikusok és mi visz arra rá embereket, hogy rájuk akarjanak majd szavazni? Nem tudom elhinni, hogy ez bárkinek érdeke lenni, aki nem segélyből él vagy nem olyan, hogy a családi pótléra alapozva szüli halomra a pulyákat. Mert elhiszem, hogy a segély meg a családi nem lett magasabb. Na de nem is arra kell építeni az életet, hanem munkával megkeresett bevételre.

2020. aug. 25. 09:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

""Nem volt jobb az életszínvonal" ezt az átlagkereseti statisztikából állapítottad meg? Tény hogy a KSH itt ténylegesen valós számadatot közöl de benne van, hogy ez ÁTLAG azaz minden egyes kereső fizetése benne van, így Mészáros milliárdjai, az Orbáncsalád vagyona, az összes nagyvállalati igazgató pénze. Illetve nincsenek benne a munkanélküliek."

Igaz, de nem csak a munkanélküliek nincsenek benne, hanem a kisvállalkozások dolgozói sem, pedig ott általában minimáljövedelmek szoktak lenni. Tehát a KSH számítás szándékosan hamis. A NAV-tól kellene a munkavállalók jövedelmét vizsgálni, ill. a munkanélküliek, megváltozott munkaképességűek, otthonápolók, stb. bevételét számítva kéne nem is az ÁTLAG, hanem a bruttó és nettó MEDIÁNjövedelmet kalkulálni és közzétenni.

Aki nem tudja, mi a kettő között a különbség:

Átlag: a meglévó számok összegét elosztják annyival, ahány szám van.

medián, pl. felsorakoztatják tornasorba a gyerekeket, és a középsőt megmérik. Tehát sorbateszik az összes jövedelmet, és a középsőt adják meg. Így a felső 5000 nem dob olyan nagyot, és nem villognának annyira.

2020. aug. 25. 10:57
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Eddig csak az volt, hogy "akinek nincs semmije annyit is ér".

Na nekem nem sok mindenem van, szóval eddig is "semmit nem értem".

De kérem én nem élek jobban.

Akkor én már ember sem vagyok?

2020. aug. 25. 11:09
 23/35 anonim ***** válasza:
12%

Mi a baj a NER-rel?

Semmi. Csak a balosoknak van gond vele - hiszen most most nem tudják szétlopni - eladni külföldre az országot mint 2010-előtt.

2020. aug. 25. 11:11
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt a baj a szocializmussal? Na kb. az.
2020. aug. 25. 11:15
 25/35 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj vele hogy SOKKAL nagyobb lehetne a jólét ha nem lopják szét. Az hogy jobb az életszínvonal mint 10 éve nem sokat jelent - hacsak nincs háború, válság vagy katasztrófa akkor egy ország gazdasága mindig nő. Azt kell megnézni hogy a régióval összevetve hogy fejlődik és abban bizony elmaradunk. Más országok többet nőnek tehát nálunk valami rosszul megy. Az ország potenciálja elfolyik a haverok zsebébe.

Aki szerint a fidesznek hálát kell adni a jobb életert az olyan mint egy apportirozó kutya. Szépen felajánlja a gazdinak a jó falatokat és csinálja a farkát ha visszakap egy apró koncot.

2020. aug. 25. 11:48
 26/35 anonim válasza:
36%

1. Mit értesz az alatt, hogy "jólét"?

2. Miért gondolod, hogy a választópolgárok mind csak a pillanatnyi "jólét"-üket jutalmazzák szavazattal (magyarán: a kormány ad egy kis csok-ot, a zemberek meg újraválasztják), és nem pl. a kosszútávú közjót mérlegelve akár rövidtávú anyagi érdekük ellenében szavaznak?

2020. aug. 25. 11:58
 27/35 anonim ***** válasza:
79%

Egyrészt imádom amikor a kérdező a mikrokörnyezetéből von le messzemenő következtetéseket:D az, hogy te csak iylen embert ismersz , kizárja hogy vannak nagyon sokan akik egyáltalán nem élnek jól,ugye? És nyilván mind tanulatlan, segélyeken tengődő proli, akinek büdös a munka.. lásd tanárok, óvónők, gondozó ők.. ők is biztos baromi jól élnek a 150 ezres fizetésükből.És ez csak néhány kiragadott példa.

A másik, hogy a jóléten kívül vannak más faktorok is , na ez az amibe nem megyek bele .

2020. aug. 25. 12:13
 28/35 anonim ***** válasza:
90%
Van egy réteg akik tényleg jól élnek, ők a NER-en belüli gengszterek és azok rokonai, haverjai, szeretői,stb. Ők tényleg jól élnek és mindent megtesznek, hogy eltapossák azt aki nem a NER-el van. Ez tipikus maffia-náci retorika. Az a baj, hogy maffia irányítja az országot. Soros is megmondta, hogy maffiaállam vagyunk. Sajnos ebben igaza van.
2020. aug. 25. 15:12
 29/35 anonim ***** válasza:
81%

Ez a kérdés kb. Így működik:

Mi a baj a szervezett bűnözéssel? Nekem nincs üzletem, nem járok kaszinóba, és nincsennek kétes kapcsolatokkal rendelkező ismerőseim, tehát engem nem érint, és mivel engem nem érint, a világon semmi baj vele.

Akit zsarolnak, szétverik a boltját, vagy a lakását, az maga tehet róla.

2020. aug. 25. 18:31
 30/35 anonim ***** válasza:
81%
Hogyha a tényeket a statisztikákra alapozod akkor ajánlom nézz mindig utána, hogy milyen módszerrel számították ki azt az adatot. Nagyon jó példa erre mint előttem is írták a KSH. 2008-as válság után nyilván elkezdett nőni a szegénység és ez nőtt ha jólt tudom 2013-ig vagy 14-ig. Majd azt az adatot közölte a KSH, hogy nemhogy stagnál ez a szám ebben az évben hanem még csökkent is. És az tény hogy nem hazudtak, valós az adat de teljesen más módszerrel számolták, mint azelőtt és beillesztették az eddigi évek adatai mellé, így pedig úgy mutatott, hogy csökkent. És ezt nem én találtam ki, ugyanis más intézetek is próbálkoztak módszerekkel és végül az adatokból nekik is kijött ez az összeg. Valószínűsíthető hogy ez az egész azért volt mert ez az év eléggé közel volt a választáshoz és ha az emberek a valóságot tudnák valószínű nem kapott volna ennyi szavazatot a fidesz. És mára elég nyílvánvaló, hogy a fideszt a pénzen és hatalmon kívül más nem érdekli, nem érdekli a nemzet, a kultúra, "migránsok", kereszténységet is pont leszarja bármennyire is annak hirdeti magát.
2020. aug. 25. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!