Mi a baj a NER-rel, ha mellette az emberek egyre jobban élnek?
"Vitathatatlan tény, hogy az országban még sosem volt ekkora jólét."
Na persze.
A nerrel az a baj, hogy a gátlástalan korrupció melegágya, a maffiakormány pénzszivattyúja, a szociopata vagy/és pszichopata vagy/és nárcisztikus vagy/és köztörvényes politikusok és pereputtyuk oltalma.
Na akkor megpróbálom összefoglalni gyorsan, hogy mi nem jó a NER-ben:
- Nőttek a fizetések, de azt is nézd már meg, hogy az árak mennyivel nőttek, illetve mekkora az infláció. Évről évre egyre kevesebbet ér a pénzed, csak úgy mint a Forint külföldi utazások során, ugyanis az is mélyrepülésben van.
- A kórházak pocsék állapotban vannak, kvázi az időpontkéréshez is időpontot kell kérni, és ha nem akarsz meghalni elmész jó sok pénzért magánorvoshoz, úgy hogy a TB-t természetesen vonják minden hónapban. (nem is keveset)
- Vonják a nyugdíjjárulékot, hogy a mostani nyugdíjasokat eltartsák, de a fiatalokkal közölték, hogy valószínűleg ebből nem látnak majd semmit 40 év múlva, úgyhogy kezdjenek el már most spórolni.
- Burjánzik a korrupció, lásd pl Szíjjártó Petya adriai nyaralását, de ez csak egy csepp a tengerben. Minden nagyszabású tendert, pályázatot Orbán rokonai, barátai kapnak meg.
- Orbán a sportokba van beleb*zulva, ezért iszonyatos mennyiségű közpénzt pumpál bele, lassan már a 100 fős falvakba is épít egy stadiont, csak azért, mert őt ez boldoggá teszi.
- Lassan a 130 ezres kezdő tanári fizetés miatt senki nem fog tanárnak állni, akkor pedig ki fogja kinevelni a CSOK csemetéket?
- Iszonyatosan el vannak szállva az albérlet + ingatlan árak, a fiataloknak nincs reális esélye saját ingatlant szerezni, az albérletre pedig elmegy a fél fizetésük.
- Viktor ahelyett, hogy a Nyugati fejlett, és modern társadalmakkal ápolna jó viszonyt, a keleti diktárokhoz húz, mint Lukasenka vagy Erdogan.
-Végül de nem utolsó sorban, a nemzeti egységre való törekvés helyett gyűlöletpropagandával uszítják az embereket egymás ellen,
Ha neked ez a jóléti állam, akkor őszintén gratulálok!
Hát nem tudom, a régi szoci városi vezetés konkrétan semmit nem csinált, egy dolgot nem tudnák mondani mi az amit építettek, a mostani fideszes vezetés a 3. ciklusát tölti és kiszélesítették a belvárosba vezető utakat, építettek egy gyalog hidat, a bicikliutat a komplett városra kiépítették, autó mentesítették a belvárosi nagy teret, múzeum épült, az utakat megcsinálták, vagy 3 szor akkorára építették ki a bevásárló centert, újjáépítették a középkori vár egy részét, lebontottak és rendbe tettek két gettós részt is új házak épültek arra stb reggelig lehetne sorolni. Ég és föld a különbség a két vezetés között.
És anyagilag is sokkal jobban élnek az emberek, kimész akármilyen fesztiválra fél órát kell sorba állni a 2000 forintos lángosért, tele vannak a plázák, boltok.
"Nőttek a fizetések, de azt is nézd már meg, hogy az árak mennyivel nőttek, illetve mekkora az infláció. Évről évre egyre kevesebbet ér a pénzed"
Én a szocik alatt voltam pályakezdő, úgy jöttem ki hó végén hogy nem reggeliztem, most már sokkal többet tudok költeni, nem csak hogy reggelizek meg tele van a hűtő félre is tudok tenni és ugyanabban a munkakörben dolgozok. Ez egy hülyeség hogy nem ér többet a pénzed.
Én a szocik alatt voltam pályakezdő, úgy jöttem ki hó végén hogy nem reggeliztem, most már sokkal többet tudok költeni,
Gondolom ma már nem vagy pályakezdő. Egy mai fiatal aki pályakezdő sok esetben ugyan így van ma ezzel. Ne csak a saját fizetésedet nézd már. A te fizetésed egyáltalán nem egyenlő mindenki más fizetésével.
"Gondolom ma már nem vagy pályakezdő. Egy mai fiatal aki pályakezdő sok esetben ugyan így van ma ezzel. Ne csak a saját fizetésedet nézd már. A te fizetésed egyáltalán nem egyenlő mindenki más fizetésével."
Nem a pályakezdősség a lényeg, ugyanebben a munkakörben dolgozok, ha jön hozzánk egy pályakezdő azt fogja csinálni amit én, pont annyi pénzért mint én. Egyszerűen nem igaz hogy 15 éve jobban éltünk, hülyeség a saját bőrén érzi az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!