Egyetértenének azzal, hogy 1-től újra kijárási korlátozást vezetne be a kormány?
Ami tavasszal volt az a kijárási korlátozás meg azok az intézkedéseket, ha bevezetné a kormány, ti egyetértenétek vele?
Azért kérdezem, mert tavasszal sokan azt mondták, hallottam, hogy helyes az ami van, meg mikor kihirdették, hogy május 4-től vége és jönnek az enyhítések, volt olyan aki azt mondogatta, hogy korai még, meg nem kellene, meg ilyeneket. Én speciel nem értettem egyet a tavaszival, meg, ha újra lenne sem értenék egyet vele. Szerintem azért ért véget amúgy a kijárási korlátozás májusban, hogy a turizmus menjen, aztán jövőhéten bejelentik, hogy 1-től távoktatás, kijárási korlátozás és még egy pár dolog, akárcsak tavasszal.
#10/10
Neked lehet ha kéne a korlátozás. Én inkább nem akarok éhen dögleni és éveken át minden negyedévben -14%-os gdp zuhanással Banglades szintjére zuhanni majd makkegészségesen éhen dögleni a szobámban.
Elég lenne a határ lezárása, a külföldi turisták kipaterolása és a külföldi dolgozók kizárása, ha elhagyják az országot, ill. teszt. A visszaérkező magyarok kötelező tesztelése.
Fontos továbbá az eü intézmények fertőtlenítése, mert kórházi fertőzésből volt a legtöbb.
11-es! Ha nem lennének korlátozások, akkor kb. 60-80% közötti átfertőzöttség kellene, hogy kialakuljon a nyájimmunitás. Ez közti értékkel számolva 7 millió magyar, 5%-os a betegség letalitása, tehát gyors fejszámolással 350 EZER magyarról beszélünk, csak magyarról a világ többi részével még nem is foglalkoztunk. Valóban megér ennyi életet, neked a GDP meg a pénzecskéd?
Alternatívaként keressél olyan munkát, amire szükség is van válsághelyzetben is, akkor nem fogsz éhen dögleni.
13-as! Nem lesz gyógyszer, az egyedüli működő dolog az oltás lesz, ha elég hosszú ideig ad védettséget, máskülönben majd évente kell oltatni a veszélyeztetetteket, mint influenza ellen. Ez nem egy baktérium, hogy majd lesz valami antibiotikum ellene, ez egy vírus, az antivirális szerek pedig szinte alig érnek valamit sajnos.
#14/14
Bár ilyenkor már az ellenzéki munkaidős kommenthadsereg van, azért erre muszáj reagáljak.
Nem szélsőségekben kell gondolkozni, mindig csak indokolt döntéseket kell meghozni. Napi [10-40] új megbetegedett nem indokolja azt, hogy bezárjunk mindent. Pl. Romániában napi 1400 új megbetegedett van és mégse megy ez felé a szám korlátozások nélkül sem. Hozzáértőkre kell hallgatni és nem összetojni magunkat időnap előtt. Külföldről úgyis behozzák időről időre.
Amúgy meg te több 100 000 vendéglátóst|kiszolgálót|takarítót|stb. nem fogsz tudni áthelyezni otthoni munkára. Akkor talán fogadjuk el, hogy nekik hosszútávon nincs bevételük, mert te félsz a kb. 0,001%-os átfertőzöttségtől?
Nem végletekben kell gondolkodni, a karantén egy radikális intézkedés, ami valószínűleg szeptember 1.-én is indokolatlan lesz.
15-ös! Bámulatos mellébeszélés, mintha nem is arra a válaszra reagáltál volna, amit én írtam, ezt, hogy sikerült összehozni?
Újra kérdem a GDP meg a pénzecskéd többet jelent neked 350 ezer magyar életénél? Igen vagy nem.
Amit leírtam azok sajnos tények, lehiszem, hogy nem kellemes, de azok akik elkapják azok körében vírustörzstől függően ugyan de átlagosan 5% a halálozás. Tehát ahhoz, hogy mindenféle védőoltás nélkül legyen immunitás ahhoz kb. 350 ezer állampolgárt kell feláldozni, most járunk 613-nál. Még kell 349 ezer körülbelül, benne vagy?
Ezt döntsük el, aztán lehet mellébeszélni, jó tanmese lehet neked Svédország, ahol alig volt korlátozás a gazdasági visszaesésük meg ugyanolyan drasztikus volt ahogy a többi sokkal szigorúbb korlátozásokat bevezető országoké, akkor miről beszélünk?
Azt se értem miért Romániával példálózol, akik már sokkal szigorúbb korlátozásokat vezettek be, mint ami Magyarországon egyelőre van, tehát Románia éppen azt bizonyítja, hogy pont amiatt nem terjed jobban a vírus, mert felléptek ellene.
Külföldről pedig csak akkor hozzák be ha nyitva határ mindenki előtt.
Valóban a hozzáértőkre kell hallgatni, a WHO irányítását követni, ezért írom azokat a számokat, amiket írok.
"Amúgy meg te több 100 000 vendéglátóst|kiszolgálót|takarítót|stb. nem fogsz tudni áthelyezni otthoni munkára. Akkor talán fogadjuk el, hogy nekik hosszútávon nincs bevételük, mert te félsz a kb. 0,001%-os átfertőzöttségtől?"
Rossz a kérdés! Te miért nem félsz több százezer halottól?Tehát 100 ezer dolgozó pénze többet ér 350 ezer életnél?
Valóban nem kell végletekben gondolkodni, és nem kell olyanokat írni, hogy "Banglades szintjére zuhanni majd makkegészségesen éhen dögleni a szobámban."
"Bár ilyenkor már az ellenzéki munkaidős kommenthadsereg van, azért erre muszáj reagáljak."
Egyéni szoc probléma, hogy te kikkel hadakozol, attól még hülyeséget beszélsz, de menj és keresd meg a játszópajtásaidat, ha ennyire hiányoznak, sőt ha ennyire rettegsz az éhhaláltól állj be közéjük, meg is van a megoldás a bajaidra, azt lehet home officeból csinálni és éhen sem döglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!