A Fidesz milyen alapon fellebbezi meg Borsodban a közös ellenzéki jelöltet? Mi joga van ehhez?
#6-nak sajnos igaza van.
Ezt most a Jobbik qrta el. Nem kicsit, NAGYON! XD
20:40:
"A Fidesz azzal az indokkal nyújtotta be a fellebbezést, hogy jelenleg formálisan még nem Jakab Péter a Jobbik elnöke. Jakabot ugyan január 25-én megválasztották, a bíróságnak azonban 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kapta meg Jakab az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én."
Jakab megkapta az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.
Tehát ő a Jobbik elnöke.
Az, hogy ezt nem voltak képesek átvezetni a birosag.hu-ra, kizárólag adminisztratív csesztetés, amire hivatkozva most meghekkelhetik a jelöltet.
"""A Fidesz azzal az indokkal nyújtotta be a fellebbezést, hogy jelenleg formálisan még nem Jakab Péter a Jobbik elnöke. Jakabot ugyan január 25-én megválasztották, a bíróságnak azonban 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kapta meg Jakab az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én."
Jakab megkapta az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.
Tehát ő a Jobbik elnöke.""
Megválasztották. DE jogilag még nem elnök.
Nem értem. A baloldalon állandóan a jogállamisággal támadják a kormányt.
De amikor a baloldalon a jogsértés történik az nem gond. Ez az eset is az. Jakab Péter nem jelölhet senkit mivel jogilag nem a Jobbik elnöke , még a mai napig sem.
Az jobb lenne ha a törvénysértés által esetleg választást nyerő baloldali jelölt Bíró László nem tudná átvenni a mandátumát mert biztosan lenne olyan - akár magánszemély is - aki "megfúrná" a választási eredményeket és új választást kellene kiírni a törvénytelen jelölés miatt?
Attól , hogy a törvénysértés miatt a Fidesz felebezést nyújtott be a baloldali jelölt ugyanúgy indulhat a választáson - csak annyi különbség , hogy a Jobbik nem jelölheti Bíró Lászlót de a baloldal pártjai ettől függetlenül igen. És el is fog indulni az időközi választáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!