Mit szólnátok hozzá, ha Budapesten bevezetnének egy olyan szmog ellenes törvényt, hogy a Nagykörút vonalán belül ki lennének tiltva az autók, csak lovaskocsi és szekér mehetne?
Kedves kérdező!
Szerintem nézz ki majd holnap az ablakon amikor világos van! NEM fogsz látni falakat ami elzárná a levegő mozgását a városban. Amíg az nem lesz, addig hiába tiltják ki az autókat a Nagykörút vonalán belülről, a szmog attól még nem fog ott megállni.
Nem rossz ötlet, csak finomítani kéne rajta. Pl. én beengedném a tömegközlekedési járműveket és azokat az áruszállító járműveket, amiknek célállomása a területen belül van. Aztán kéne még néhány kivétel. Pl. elég nagy szívatás, ha nem engedjük be annak az autóját, aki a területen belül lakik. Vagy a mozgáskorlátozottak járműveit. Igaz, azokkal meg rengeteg a visszaélés, szerintem nagyobb részét nem is járásképtelen vagy nehezen járó emberek kapják.
Az is egy finomítás lehetne, ha mondjuk hétköznap 7-19 óra között lenne ez a tilalom, de estétől reggelig és hétvégén nem lenne tiltva a behajtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!