Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szijjártó Péternek le kellene...

Szijjártó Péternek le kellene mondania a yachtozós botránya után?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem lenne tisztában az üggyel, itt van róla egy cikk:

[link]

2020. aug. 20. 12:35
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
47%

#30as kérlek feloldod számomra a 28as hsz szembenállását?

Abszolút nem érdekel ki/hol/mikor/kivel nyaral csak nem találtam még magyarázatot. Eltudom képzelni hogy semmi sem történt viszont eddig csak a magánügy magyarázat ment.

Szijjártó körül egyszer már az öltöny zakó miatt habosra verték a balhét és kiderült hogy semmi sem történt. Most miért nem próbálják részletesen elmagyarázni?

2020. aug. 26. 22:01
 32/39 Salamon Bálint ***** válasza:
56%
#20: Kapott, egy soktízmilliós andriai hajóutat teljes kiszolgálással.
2020. aug. 27. 15:26
 33/39 anonim ***** válasza:

#31 Ezt nem teljesen értem...mit oldjak fel a 28-as hozzászólónál?

Bár nem követem a frissítéseket - már ha frissítésnek lehet nevezni, hogy ugyan azt más mondatokkal írják körül.

2020. aug. 27. 17:01
 34/39 anonim ***** válasza:
43%
"soktízmilliós".. aham..hm.. a hajó és a bérlés ára minden ellenség hozzászólásakor egy 0-val bővült. A hajó ára egyébként is indifferens. A bérlés meg már miért lenne "soktízmilliós" De mégis megy a soktízmillió hörgés-börgés-ajvék-sirám. Nekem van jobb programom is, sziasztok.
2020. aug. 27. 17:04
 35/39 anonim ***** válasza:
69%

#34: "A bérlés meg már miért lenne "soktízmilliós""

Egy kis katamaránt a horvát tengerparton másfél millió forintért kapsz egy hétre. Nem egy olyan monstrumot, mint amilyenen a külügyminiszter magánélt. Nagyon is reális a több tízmillió forintos ár.

"a bérlés ára minden ellenség hozzászólásakor egy 0-val bővült"

Szimplán nem mondasz igazat. Mindvégig több tíz millió forintos (jellemzően kb. 60 millió forintos) bérleti díjról szóltak a híradások.

2020. aug. 27. 17:34
 36/39 anonim ***** válasza:
30%
Na én is lépek. Az ügy komolysága vetekszik egy B kategóriás kísértet sztoriéval. Dobjatok egy privit, ha ebbe belebukott a kormány.
2020. aug. 27. 20:38
 37/39 anonim ***** válasza:
56%

#36: Nyilván nem fog ebbe a kormány belebukni. Ebbe még egy fejlett polgári demokráciában se bukna bele egy kormány, csak a miniszter. Nálunk persze erről szó sincs.

Nálunk Sorosról lesz szó (vagy inkább hörgés), amikor a Transparency International következő korrupciós listáján még rosszabb helyen leszünk, vagy a Freedom House jogállamiság-jelentésében a korrupciós részpontszámunk a mostaninál is zavaróbb lesz.

2020. aug. 28. 06:52
 38/39 anonim ***** válasza:
43%

bizony előző, fontosabb kérdések is vannak, amelyek meghatározóak a jogállamiság, az élet, az igazságkeresés, az emberiesség szempontjából, minthogy egy politikus hol tölti az éves szabadságát.

[link]

2020. aug. 28. 07:43
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

#38: Az teljesen világos, hogy vannak fontosabb kérdések a jogállamiság szempontjából, mint Szijjártó szabadsága. Ezt most bárminemű szarkazmus vagy irónia nélkül mondom. A korrupció visszaszorítása, az erre való törekvések, stb. csak egy, és még csak nem is a legfontosabb eleme a jogállamiságnak. A Freedom House jogállamiság-mércéjén, melyen összesen 100 pontot lehet "elérni" (a 100 a jó, a 0 rossz, csak az összehasonlítás kedvéért: Svájc 96, mi 70, Észak-Korea 3), mindössze 0-4 pont jár arra, hogy az országban mennyire hatékony az intézményi korrupció elleni fellépés. Nálunk ez éppen 2/4. Én nem állítom, hogy Szijjártó csinál most ebből 1/4-et. De a sok kis ilyen következmények nélküli apróság vezetett oda, hogy itt tartunk (már a 2/4 is nagyon rossz érték).

Nekem nem az a bajom, hogy vannak Fidesz-szavazók (sőt, amikor valaki szidja a Fidesz-szavazókat, még védeni is szoktam őket), ezer értelmes és tisztességes oka lehet valakinek arra, hogy a Fideszre szavaz. Amit nem értek - és nem csak a Fidesz, a DK esetében sem értem - hogy hogyan lehet valaki annyira párt-elkötelezett, hogy teljesen védhetetlen dolgokat is felvállal. Nem azt várom el tőled, hogy ne szavazz a Fideszre, még egyszer, ezer jó okod lehet arra, hogy a Fideszre szavazol. Azt várnám el tőled, hogy a korrupciós botrányról mondd ki, hogy korrupciós botrány. Egy cseppet sem viselkedsz értelmesebben vagy tisztességesebben, mint az a dékás, amelyik Gyurcsány diplomabotrányát bagatellizálta. "Politikus disznó volt? Igen. Mi kutyánk kölyke? Igen. Ja, akkor mégse volt disznó. Sőt, az a disznó, aki beszél róla." Normális ember köp.

Az meg számomra rejtély, hogy miért csak a Fidesznél és a DK-nál vannak ilyen elvakult pártkatonák. A többi párt szavazói - legalábbis akikkel beszélgetek - szívfájdalom nélkül el tudják utasítani a kedvenc pártjuk rossz dolgait. A többség egyébként a Fidesznél meg a DK-nál is, de ezeknél van egy szűk réteg, akik a pártszimpátiát a vallási fanatizmus szintjére emelik, és természetesen mélyen elítélik az istenkáromlást (jelen esetben szijjártókáromlást).

2020. aug. 28. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!