Miért van ez a ballib média a balatoni turizmus elleni kampánya?
A Balaton mindig is drága helynek számított, még 40 évvel ezelőtt is. Most meg a jelentős béremelések következtében -amit a munkaerő hiány kikényszerített- még drágább lett.
Oké magasabbak az árak mit egyik-másik ázsiai vagy afrikai ország, de olcsóbb mint a Bódeni -tó vagy a francia tengerpart.
40-50 éve még simán elvolt egy család két hétig a Balatonon, átlagfizetésből.
Nem mellékesen a legtöbb kemping és szálloda lölő tulajdonában van.
Görögország, Horvát tengerpart, még utazással együtt is, jelentősen olcsóbb.
#2 kiegészítése:
40 évvel ezelőtt szinte bárhol találtál szabad strandot, a vállalati üdülőkben olcsó volt eltölteni két hetet, beutalóddal helyben kaptál napi háromszor étkezést és plusz uzsonnát
#5 sokkal gyengébb is...
Eddig se jártam oda. Gyerekkoromba menő volt, ahogy felnőttem, uncsi.
Kis pocsolya, heringeskedni kell, uncsi környék. Így hogy most lölő kezébe került, még egy ok, hogy ne oda menjek.
Néhány helyen szabadon lehet a tóparthoz menni, így egy napra nem kerül sokba. Reggel odaértek, este vissza. Költséged mindössze üzemanyag, kaját-piát visztek hűtőtáskákban.
Viszont a szállások ára és az étkezés nemzetközi szintű, nem olcsóbb bármelyik külföldi üdülőhelynél.
Múlt héten voltunk egy hetet Siófokon, egy szabadstrandra jártunk minden nap. A (nagyon finom) lángos 590 ft volt.
Nem vagyok oda különösebben a Balatonért, egy horvát utat mondtunk le, és lett helyette ez,de semmit nem tapasztaltam a ballib médiában terjesztett rémségekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!