A magyar kormány miért akarja, hogy sokan gyereket vállaljanak, amikor az országban sok a szegény ember?
Lehet itt statisztikákkal jönni, de kevés azoknak az embereknek a száma, akik Magyarországon pl. informatikusként 500 000 Ft felett keresnek. Sok ember minimálbérért dolgozik, egy bolti eladó nem sokkal kaphat afelett.
Hogyan vállaljanak akkor sokan gyerekeket, amikor azt el kell tartani? Nem igazán értem a kormány gondolkodását. Nem tűnt fel nekik, hogy akik kijutottak külföldre, és karriert csináltak, azok nem fogják otthagyni a 2000 eurós fizetést? Ha gyereket vállalnak, az ott fog születni, és német stb. állampolgár lesz.
#40: Értelek, de a magyarokról viszont úgy beszélsz, mintha mindenkit ismernél és tudnád, hogy statisztikailag többen szülnének. Azért, mert te vállalnál több gyereket ha más lenne a rendszer és mert esetleg a környezetedben mások is vannak, akik vállalnának, vagy legalábbis most azt mondják, hogy vállalnának, még nem jelenti azt, hogy érdemben, országos szinten több gyerek születne. Ezt viszont kész tényként kezeled, holott erre nincs semmilyen kézzel fogható bizonyíték.
És hiába állítod úgy be, mintha a német vagy osztrák születési adatok nem számítanának magyar szempontból, mert számítanak. Nagyon jól bemutatják, hogy a gazdagság, jobb rendszer önmagában nem biztosíték semmire.
""A kedvezmények igénybevételére olyan feltételeket szab, amelynek teljesítésére egy szegényebb embernek esélye sincs, nem nekik lettek kitalálva""
Mik azok a feltételek amit a szegényebb ember nem tud teljesíteni például a CSOK -nál? Az, hogy el kell menni dolgozni legalább egy évig? Aztán ha már van két gyermeke már jogosult is a támogatásra?
Ezt miért nem tudja teljesíteni egy szegényebb ember????
""valószínűleg nem keres annyit, hogy egyáltalán felmerüljön a lakásvásárlás és a hitel""
A CSOK nemcsak lakásvásárlásra lehet felhasználni - újításra toldásra - korszerűsítésre. A CSOK 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a családoknak amiből kisebb városokban - faluhelyen lakást lehet venni. (falusi CSOK)
A CSOK-kal nem szükséges a hitel felvétele. Vannak ismerőseim akik a CSOK segítségével vásároltak lakást és nem az albérletben laktak tovább - vagy vásároltak nagyobb lakást. Nagyon sok helyen 10 millió forint alatt akár 3-4 szobás lakást is lehet venni .
Az, hogy valaki elmenjen 1 évig dolgozni az nem tudom miért nem teljesíthető akár még olyan embernek is akinek még a 8 osztálya sincs meg.
"Az, hogy valaki elmenjen 1 évig dolgozni az nem tudom miért nem teljesíthető akár még olyan embernek is akinek még a 8 osztálya sincs meg."
Nem értem miért lovagolsz ezen, senki nem mondta, hogy ez akadály lenne.
""Nem értem miért lovagolsz ezen, senki nem mondta, hogy ez akadály lenne.""
Nem értem szerinted miért akadály az, hogy valaki dolgozzon egy évig?
Nem én írtam, hogy a legszegényebbek nem tudják teljesíteni a feltételeket - a feltételek pedig azok hogy dolgozni kell és gyermeket vállalni.
Ha valaki azt sem akarja vállalni egészségesen hogy dolgozni menjen legalább 1 évig az megérdemli a sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!