A magyar kormány miért akarja, hogy sokan gyereket vállaljanak, amikor az országban sok a szegény ember?
Lehet itt statisztikákkal jönni, de kevés azoknak az embereknek a száma, akik Magyarországon pl. informatikusként 500 000 Ft felett keresnek. Sok ember minimálbérért dolgozik, egy bolti eladó nem sokkal kaphat afelett.
Hogyan vállaljanak akkor sokan gyerekeket, amikor azt el kell tartani? Nem igazán értem a kormány gondolkodását. Nem tűnt fel nekik, hogy akik kijutottak külföldre, és karriert csináltak, azok nem fogják otthagyni a 2000 eurós fizetést? Ha gyereket vállalnak, az ott fog születni, és német stb. állampolgár lesz.
Az értelmiségi szó nem a hidegburkolót jelenti. Nem mintha bármi baj lenne velük.
A 8 általánossal rendelkező szülők gyereke, ha "csak" szakmát vagy érettségit szerez, de diplomát nem, akkor is nagyot lépett előre a szüleihez képest.
Nem mondtam, hogy az érettségivel rendelkező hidegburkoló értelmisége, csak azt, hogy nem áll távol annyira az értelmiségi szinttől.
A 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező utcaseprők és WC tisztítók gyerekeinek már már egy érettségi vagy egy szakma is nagy előrelépés lenne, de ha jól gondolom, sokszor ez sem történik meg. Az viszont rendkívül valószínűtlen, hogy ezek az emberek C1-es nyelvvizsgával rendelkező diplomás jogászt vagy gépészmérnököt neveljenek ki.
Így értettem, hogy a szegénység öröklődik (amit amúgy ezen az oldalon olvastam), hogy a szegény szülők gyerekei maguk is szegények lesznek az esetek többségében.
22: Nem jól gondolod. Elég sokan leírták itt egymástól függetlenül, hogy a saját környezetükben pont azt látják, hogy a gyerekek sikeresebbek, mint a szülők.
De látom, téged csak a te kijelentésed érdekel, mások tapasztalatai nem :)
"Régen is sok gyermeket vállalt egy család, pedig akkor sem szökött fel olaj az udvarban."
Ja,a szocializmusban,amikor a legbutább ember is megélt.
"Viszont 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező szülők, akik utcaseprők meg a Wc-t tisztítják, nem valószínű, hogy egy jogászt fognak kinevelni."
Erre épp a környezetemben tudok ellenpéldát, igaz ott nem utcaseprők a szülők, hanem eladók, de 8 osztállyal. A gyerek most másodéves egyetemen. Ha nem lehetne fejlődni és előre lépni, akkor most is ott tartanánk, mint 200 évvel ezelőtt.
Ettől függetlenül nem értem a felvetést, hisz a kormány eleve nem a szegényebb réteg gyerekvállalását ösztönzi, hanem a tehetősebb rétegét. A kedvezmények igénybevételére olyan feltételeket szab, amelynek teljesítésére egy szegényebb embernek esélye sincs, nem nekik lettek kitalálva.
"Viszont 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező szülők, akik utcaseprők meg a Wc-t tisztítják, nem valószínű, hogy egy jogászt fognak kinevelni"
Kicsit nagy az arcod, nem gondolod?
"Erre épp a környezetemben tudok ellenpéldát, igaz ott nem utcaseprők a szülők, hanem eladók, de 8 osztállyal. A gyerek most másodéves egyetemen. Ha nem lehetne fejlődni és előre lépni, akkor most is ott tartanánk, mint 200 évvel ezelőtt."
Ne haragudj de ha van 1 ellenpéldát, viszont mellé 100 ból 90 szer másik eset fog megtörténni, az neked nem tűnik kevésnek? Ráadásul nem mindegy, hogy melyik egyetemen melyik szakon van. Én is tudok olyan embert aki szar végzettséggel gazdag. Akkor mondjuk azt a szar végzettségűeknek, hogy xy gazdag lett? Viszont érdekel, hogy a példád milyen egyetemen tanul és milyen szakon, bár attól még 1 példa marad csak.
"A 8 általánossal rendelkező szülők gyereke, ha "csak" szakmát vagy érettségit szerez, de diplomát nem, akkor is nagyot lépett előre a szüleihez képest."
Igen a semmihez képest könnyű előrelépni. Minél gyengébb a szülők végzettsége annál könnyebb őket túlszárnyalni. Az még nem jelenti azt, hogy a gyerekek elég sikeresek, ha a szüleiknél sikeresebbek.
#28/29
Pedig szerintem legalább annyi első generációs értelmiségi van ma Magyarországon, mint olyan, akinek már a szülei is tanultak voltak. Ez hülyeség, hogy a szüleid ha gyármunkások vagy takarítók, akkor te nem leszel orvos/mérnök/akármi... És arra is rengeteg példa van, hogy tanult, tehetős szülők gyermeke egy nagy senki lesz. Ez a "szegény inkább meg se szülessen" hozzáállás bicskanyitogató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!