A magyar kormány miért akarja, hogy sokan gyereket vállaljanak, amikor az országban sok a szegény ember?
Lehet itt statisztikákkal jönni, de kevés azoknak az embereknek a száma, akik Magyarországon pl. informatikusként 500 000 Ft felett keresnek. Sok ember minimálbérért dolgozik, egy bolti eladó nem sokkal kaphat afelett.
Hogyan vállaljanak akkor sokan gyerekeket, amikor azt el kell tartani? Nem igazán értem a kormány gondolkodását. Nem tűnt fel nekik, hogy akik kijutottak külföldre, és karriert csináltak, azok nem fogják otthagyni a 2000 eurós fizetést? Ha gyereket vállalnak, az ott fog születni, és német stb. állampolgár lesz.
Az ország gazdasága akkor stabil, ha a népessége is stabil. A túl gyors növekedés és fogyás is olyan gazdasági problémákat vet fel, amik tarthatatlanok (lásd Japánban szellemvárosok, összeomló nyugdíjrendszer stb). Jelenleg Magyarország az egyik leggyorsabban fogyó ország a világon, és ez probléma. A szülési rátát mindenképpen 2 körülire kell tornázni.
Ezzel egyébként a baloldal is egyetért a kormánnyal, csak ők úgy gondolják, hogy inkább afrikából kéne importálni a hiányt. Te meg azt mondod, hogy ez nem probléma. Ezt nem tudom, hogy hogy gondoltad.
A szegénység nem feltétlenül öröklődik. Jó, nyilván ha nagyon nagy a mélyszegénység, abból nehezebb kitörni, de nem ez a jellemző.
Másrészt inkább a tehetősebbeket támogatják például a lakástámogatásokkal, mivel a szegényebbek nem fogják tudni igénybe venni.
Ha a gyerekvállalás egyenesen arányos lenne a gazdagsággal, akkor Európa gazdagabb részein miért nincs sok gyerek?
A szegénység nem öröklődik.
És mi a szegénység? Manapság már az is, ha nem kap meg 40 éves koráig a "gyerek" mindent a szüleitől, amit éppen kinyög.
Mi nagyon egyszerű körülmények között nőttünk fel. Mégis boldog gyerekkorom volt. A jó család nem az anyagiaktól függ.
Nem örököltem a szüleim életszínvonalát. Mert több lehetőségem volt tanulni és jobb munkám is van. Teljesen más jellegű is a munkánk.
A barátaim nagy része is hozzám hasonlóan, valamivel vagy sokkal jobban él, mint a szülei.
"Ez nem tényszerű. A szegény ember gyermeke csak szegény lehet?"
Az esetek többségében IGEN.
Azok a gyerekek, akiket szülei szegényen neveltek fel, valószínűleg a maguk is szegények lesz. Ez nem is lehet másképp, ugyanis kiskoruktól fogva azt látják, hogy nincsenek értelmiségiek a családjukban, ám divatos a kormány szidása, hogy a minimálbér miért nem magasabb. Nem tanulják a sikeres emberek mentalitását, sem olyan technikákat, amikkel az életben boldogulhatnak, helyette viszont látják a sok stresszt a családjukban, és valahogy ők is természetesnek érzik, hogy ha elmennek dolgozni egy gyárba, és megkapják azt a 250 000 Ft-ot a rabszolgamunkáért, már jó.
Szerinted azok, akik alja munkát végeznek felnőttként, és 15 éve azt csinálják, honnan vették a mintát? Hát az apjuktól, meg az anyjuktól. Apuka agyárban volt operátort, anyuka meg mosogatott egy étteremben. Ez a természetes neki.
Vannak kevesen, akik ki tudnak törni, és meggazdagodnak, de azok kevesen vannak, nem ez a jellemző!
"Kérdező, nézd meg a feltételeket a támogatáoknál. Munkahely, normális bejeleñtett fizetés, mert nézik a hiteleknél, kikötés az ingatlan állapotára stb. Ezt pont a szegényebb réteg nem tudja teljesíten"
Ha így van, akkor érthető a dolog, ezt nem tudtam, elnézést.
16: nagy hülyeségeket írsz.
Rengeteg osztálytársam, később csoporttársam a szüleinél magasabb végzettséget szerzett. Nálunk is a családban én voltam az első diplomás.
Tanulni nemcsak a családból lehet, hanem bármiből. A környezeted nem a családra korlátozódik.
Tényleg max. a mélyszegénységre igaz, hogy nagyon nehéz kitörni.
Mondjuk a te fogalmaiddal is van baj. Gondolom, túlzott elvárásaid vannak. Miért kéne meggazdagodni? Vagy ki számít gazdagnak. Én azt, aki normálisan él, jobban is mint a szülei, még nem hívom gazdagnak. Nekem gazdag az, aki luxusban él.
Aki nem tud Iphone 12 pro max ultra gold extra wide limited edition plus 256gb 5G-t venni a 10 éves kislányának, az ne is vállaljon gyereket, mert csak a gyász alakoknak nincs ilyen a suliban. Ha pedig a nagyszülőkkel élnek egy házban a szülők, akkor végképp használjanak óvszert.
Irónia Off.
"Rengeteg osztálytársam, később csoporttársam a szüleinél magasabb végzettséget szerzett."
Milyen végzettsége volt a szüleinek? Egy középszintű végzettséggel (érettségi) rendelkező szülők gyereke, ahol pl. az apuka hidegburkoló, szerezhet jogi diplomát, mert ez a család nincs annyira távol az értelmiségi szinttől.
Viszont 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező szülők, akik utcaseprők meg a Wc-t tisztítják, nem valószínű, hogy egy jogászt fognak kinevelni. Persze ettől még lehet a gyerekből jogász, de kevesebb a valószínűsége, mint az előző példa esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!