A ellenzékkel szimpatizáló szülők,elfogadják az ingyenes tankönyveket?
"szemben azzal, amit most az "ellenzékiek" művelnek"
Nem kell ez a szent duma, a fidesz híresen mindent ellenzett a szoci kormány alatt és amennyire ők ellene voltak ezeknek az intézkedéseknek, de mégis profitáltak belőle, épp annyira most is ez a helyzet, csak fordítva.
"Ahogy azt is átugorja, hogy éppen Medgyessy egyik első lépése volt ELVENNI a családi adókedvezményt, amint kormányra került, ahogyan később a támogatott forint lakáshiteleket is megszüntették, majd Bajnai már a gyes-t is lecsökkentette 2 évre és teljesen megszüntette a csok elődjét, a szocpol-t."
Miért említettem volna ezeket, ha egyszer nem ez a téma? Ahogy mondtam, a listát ide-oda tudnánk passzolgatni a végtelenségig. A fidesz meg 10 éve nem emelte a családi pótlékot, vagy a nyugdíjalapot. Lecsökkentették a munkanélküliek támogatását 3 hónapra, megnyírbálták a rokkantsági ellátásokat.
A téma az volt, hogy mi alapján élnek bármiféle kedvezménnyel azok a pártszimpatizánsok, akiknek a pártjai kritizálták az adott intézkedéseket. Én pedig rámutattam arra, hogy ez nem ellenzék, meg fideszes sajátosság, mert mindkettőnél találni rá példát.
Innentől kezdve nem értem mire fel kapálóztok.
#31 "A téma az volt, hogy mi alapján élnek bármiféle kedvezménnyel azok a pártszimpatizánsok, akiknek a pártjai kritizálták az adott intézkedéseket. Én pedig rámutattam arra, hogy ez nem ellenzék, meg fideszes sajátosság, mert mindkettőnél találni rá példát."
Csakhogy én meg rámutattam arra hogy amit írtatok az hülyeség, mert a fideszesek NEM ellenezték, nem kritizálták azokat az intézkedéseket amiket felhoztatok. Tehát ez a jelenlegi ellenzék sajátossága.
A családi adókedvezményt és hasonlókat pont amiatt hoztam fel, mert a jelenlegi ellenzék és támogatóik akkor nem szóltak ellene, amikor a saját kormányzatuk eltörölte, csökkentette, amikor a fidesz kormány visszahozta, bevezette, bővítette, akkor meg azonnal ellene ment a hergelés ezerrel.
A fideszesek megszavazták a Medgyessy fél e 100 napos programban a pedagógusok béremelését, ahogy a nyugdíjasok 13. havi juttatását is.
A családi pótlék emelése tényleg nem történt meg - mert a pénzbeni segélyezés helyett a jövedelem utáni adókedvezményeket erősítik, hogy ne a gyerekből akarjanak megélni, ahogy a pénz helyett olyan dolgokat adtak, amik valóban a gyerekhez jutnak el a legrosszabb családokban is. Ezért ingyenes a bölcsőde, óvoda számukra vagy akár az iskolai étkeztetés is. Ezért ingyenesek a tankönyvek. Mindezeket nem fedezné az sem ha a családi pótlékot duplájára emelnék.
"Innentől kezdve nem értem mire fel kapálóztok."
Harmatgyenge próbálkozás ez.
-családi pótlékot nem emelték mivel véget akartak vetni a megélhetési tenyészeteknek,ezért munkához kötött tetemes adókedvezményeket és egyéb juttatásokat vezettek be helyette.Helyesen.
-A munkanélküli segély folyósításának idejét lecsökkentették,mivel nem kevesen sportot űztek a rendszer kihasználásából,/elnézést azoktól akik valójában is rászorultak/
Ezzel ösztönözték a munka keresést és lehetővé tették a közmunkát,hogy legalább fel kelljen kelni annak aki kap valamiféle ellátást.
-Megnyirbálták,én azt mondanám felül vizsgálták a úgynevezett rokkantsági ellátásokat,mivel ezen a területen is voltak bőven visszaélések./fél falu rokkantosítva,megvett orvosi igazolások stb../
Problémád mi ezekkel a lépésekkel.
"Harmatgyenge próbálkozás ez."
Igen egyetértek, a kérdés és a fideszes trollkodás amit művelsz valóban az! Miután mindenki elmagyarázta, hogy menyire buta a gondolatmeneted most átcsapott hisztibe, sajnos most találtál egy rajongót, aki össze-vissza hazudozik a kedvedért, meg hülyeségeket beszél és most a többi úgy 10 másik válaszolót meg figyelmen kívül hagyod.
"Csakhogy én meg rámutattam arra hogy amit írtatok az hülyeség"
Nem mutattál rá semmire, csak kijelentetted a saját igédet.
A lényeget elmondtam, szemmel láthatóan a válaszolók többsége hasonlóan emlékszik és véli azt.
A fideszes felsőbbrendűség és elvi magatartás pedig viccnek is rossz, de ha ez a mese tesz titeket boldogabbá nosza rajta. A hülyeség egy olyan dolog, ami nektek nem fáj, csak mindenki másnak a környezeteteknek.
@30: majdnem. Tényleg elvette. Csak éppen nem Medgyessy, hanem Orbán és nem az akkor még nem létező családi adókedvezményt, hanem az alacsonyabb jövedelműek adójóváírását...
Tudod, a jereváni rádió a KESMAgba költözött...
37.Most mit mondjak,megint tévedsz vagy hazudsz?
Horn apátok kormánya alatt a Bokros-csomag első lépéseként megszüntette a gyermekek után járó adókedvezményt 1995-ben.
-1999.01.01.től a családi adókedvezmény minden kiskorú gyermeket nevelő családot megillet minden gyermek után.
-2001.január elsejétől a gyermek fogantatásának 91.napjától megilleti a szülőt az adókedvezmény.
-2014-ben a családi adókedvezmény magánszemély adóalapját csökkenti.Egy és kettő eltartott esetén 62500 ft.,míg három és minden további eltartott esetén pedig 206.250 ft.levonást jelent az alapból.
2019-től meg keresd meg magadnak,csodálkozni fogsz!
Pl:3 gyereknél havi 99.000ft. nettó a kedvezmény mértéke.
@38: Ja, az előbb Medgyessy, most meg Horn... Legközelebb meg majd maga Metternich?
ezzel szemben az igazság az, hogy az egykulcsos SZJA bevezetésével együtt megszüntette az adójóváírást -maga ORBÁN VIKTOR!
Azt a jóváírást, amit 2002-ben vezetett be Medgyessy és valódi segítséget jelentett az alacsonyabb jövedelműeknek -pont annak a rétegnek, akik jelenleg a jövedelmükhöz képest a legnagyobb adóterhet viselik.
És ugyanúgy Orbán volt az, aki megadóztatta az addig adómentes cafeteria jellegű jövedelmeket is. És Orbán vezette be azt, hogy sápot szed a banki tranzakciók után -amit a pénzintézetek természetesen szintén az ügyfelekre hárítanak...
Ja, hogy van extrém magas családi adókedvezmény? Papíron jól néz ki, csak éppen a dolgozók nem tudják teljes mértékben kihasználni...
De azt hiszem, teljesen felesleges leírni ezeket: akinek van összehasonlítási alapja, az úgyis tudja; aki meg a kormány által manipulált adatokat ismeri, annak pedig fogalma sincs róla, mennyivel több maradt az emberek zsebében a csuti uralma előtt.
"Manipulált adatok"
Ez qva nagy egy gyurcsányisztától!
Gyakorold tovább a vallásod ember azt jóvan.
Én is ezt teszem,közben szarok a hisztitekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!